Keskustelu:Alastonkulttuuri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keskustelusivun käytännöistä[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian keskustelusivulla on muutamia yleisiä käytäntöjä joita on syytä noidattaa. 1) Omat viestit on aina hyvä allekirjoittaa. Tämä tapahtuu yksinkertaisimmin kirjoittamalla viestin perään --~~~~. 2) Kun vastaa toisen viestiin voi oman viestinsä sisentää :-merkillä, jolloin keskutelun sivun seuraaminen on helpompaa. siis:

Eipäs! --A 5. maaliskuuta 2006 kello 13.00 (UTC)

Juupas! --B 5. maaliskuuta 2006 kello 13.00 (UTC)
Eipäspäs! --A 5. maaliskuuta 2006 kello 13.00 (UTC)
Juupaspas! --B 5. maaliskuuta 2006 kello 13.00 (UTC)

Huom, oheinen ei ollut esimerkki rakentavasta keskustelusta! :) Voisitteko eritellä asiat joista teillä on erilainen näkemys ja pyrkiä löytämään kompromissi, johon voisitte olla molemmat tyytyväisiä? --Joonas (kerro) 5. maaliskuuta 2006



Tällä sivulla oli kohtuullinen, mutta kielellisesti kehno yleiskuvaus alastomkulttureista. Tämä kirjoittaja Risto so tunnetaan kiivaana NudestNudist miehenä ja hänen tiedetään lykkäävän tätä aatetta joka mahdolliseen paikkaan. Mielestäni alastonkulttuurin alla ei tulisi eritellä ja kertoa laveasti kaikista eri muodoista, vaan linkittää niistä ainoastaa asianosaisille sivuille. Alastonkulttuurin esittelyyn ei myöskään kuulu väittää nudestnudistia yhdeksi suomalaisen nudismin osaksi, sillä suomalainen nudismi on sanakirjan mukaan vain alastomuuden harrastamista, ilman mitään erikoisuuksia tai kulttuuri- tai tyylisidonnaisuuksia.

Tuo aiempi, 27. helmikuuta 2006 kello 11.00 Joonasl tekemä versio olisi paljon parempi, kuin tämä viimeisin, runsaasti asiavirheitä sisältävä versio. Joku osaaja voisi vaikka palauttaa sen voimaan. Minä en tiedä, kuinka se toteutetaan.

En myöskään ymmärrä, miten tavallinen saunominen liittyy alastonkulttureihin. --JuusoS 4. maaliskuuta 2006 kello 21.20 (UTC)

Ei vastaa otsikointia[muokkaa wikitekstiä]

Tämä sivu ei vieläkään vastaa sen pääotsikkoa, eikä teksti ole asiallista ja aiheeseen liittyvää. Melkein väittäisin, että suuri osa sivun nykyisestäkin sisällöstä on aiheeseen kuulumatonta roskaa.

Joku vanhoista kirjoittajista tai moderaattoreista voisi tiivistää tämän sivun sisällön ja seurata sen kehitystä jonkin aikaa. Tunnen itseni osasyylliseksi sivun huonoon asuun, kun erehdyin neuvomaan Ristolle tämän sivun täyttämistä. Anteeksi kovasti, en toista tätä virhettä uudelleen. --JuusoS 4. maaliskuuta 2006 kello 21.51 (UTC)

Suurin kiista on nyt tästä, tietosanakirja kertoo toista ja asiaa muokataan toiseen suuntaan. Kirjatieto selvittää sen näin. ”Otavan Pieni Tietosanakirja, III osa, Kustannusosakeyhtiö Otavan kirjapaino Helsinki 1951, s. 354
NUDISTI (<lat.), alastomuuden (n u d i s m i n) harrastaja. ”
Sama tietosanakirja sen II osa siv. 167 kerrotaan: ”-ismi (< kreik), lainasanojen pääte, tav. filosofian t. taiteen suuntia ilmaisevissa sanoissa, yksinään (>ismi<) usien halventavassa mielessä”
Saman tuloksen antaa "ismi aate, ideologia; koulukunta, oppi, teoria" [1]
No nyt meillä on kaikki tarvittava kirjaviisaus esillä josta voi katsoa mitä Nudismi on. Sen selvemmin ei voi ilmaista kun edellä olevat kirjalainaukset sen ilmaisee. Nud ja siihen lainasanojen yleinen pääte -ismi tullaan sanaa Nudismi. Otavan Pieni Tietosanakirja kertoo sanan merkityksen että Nudisti on Nudismi'n harrastaja." Kaikki alastomuus ei ole nudismia vaan on myös muuta alastomuutta olemassa jota ei voi sotkea 1900 luvun alussa kehitettyyn Nud -ismiin
Saunakulttuuri ei kuulu Nudismiin, lisäsin sen siksi, se osoittaa vanhan Suomalaisen alastomuuden, niin kun on kerrottu, se on vanhaa perua mutta ei Nud -ismia. Alastomuuskulttuuri tuli Suomeen noin kun olen kertonut ja se kattaa vain osan alastomuudesta mikä Suomessa tulee esille. Alastomuuskulttuuri puhaltaa koko maailman osalla samaan ajatukseen "NUDISTI (<lat.), alastomuuden (n u d i s m i n) harrastaja." Nud -ismi on Saksalaista perua sieltä löytyy sen kehittäjät ja niiden oikeus on nudisti nimeen vieläkin, samoin kun on Naturisteilla jotka kunnioittaa Nud -ismi ideologiaa.
Kieliasu muokataan kyllä kuntoon, siinä työssä on jo yksi Suomenkielen Maisteri, tulee kun kerkiää. Terv.Risto_so.
Lisään vielä!
Jos tarkastellaan vastaavaa kehitystä naapurimaasta Ruotsista, tästä voi tutkia Ruotsin Nacktkultur kehitystä. http://user.bahnhof.se/~strega/n_sekel.htm Nacktkultur on vastaava kun Suomen alastomuuskulttuuri, Ruotsi vain säästyi sotimiselta ja sen kulttuuri kehittyi omaa tahtiaan.
Jos verrataan Saksan alastomuuskulttuurin kehitystä nyt kiisteltyyn Suomen alastomuuskulttuuria käsittelevään sivuun, on eroa. http://de.wikipedia.org/wiki/Freik%C3%B6rperkultur Eihän samassa tietosanakirjassa vaikka on kuinka vapaa voi olla toistensa kanssa ristiriidassa olevia mietteitä??? Nudismin kehitti nimenomaan FKK- Freikörperkultur ja tämä Nacktkultur on rantautunut niin Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja myös ensin alkuun Suomeenkin. Naturismi määriteltiin vasta vuonna 1974 Ranskan ”naturistikaupungissa” Cap D'Agde'sa mutta se ei muuttanut esim. USA-mantereen alastomuuskulttuuria Naturismiksi. Näistä tosiseikoista ei voi Juuso lipsua nämä on faktaa.
Suomessa on toki ollut ja tulee olemaan alastomuutta ja sen ilmenemismuodot on kirjavia. Ne ei kuitenkaan kuulu Nud -ismi`n alle alastomuuskulttuuria, Nacktkultur eikä varsinkaan kehittäjän Freikörperkultur rinnakkaissivuksi käsittelemään Suomen vastaavaa asiaa.
Jos joku käyttää Naturismi'n harjoittajaa tarkoittavaa nimeä väärin, eikös se ole lähinnä sen häpeä eikä kulttuuria käsittelevää sivua voi muuttaa tämän virheellisen käytön mukaan väärää tietoa sisältäväksi. Terv. risto_so
Voit Juuso jättää minulle joko soittopyynnön, tai voit soittaa niin saadaan tämä olematon muotoseikka pois päiväjärjestyksestä ja Wikipedian sivu hyväksyttyyn muotoon.

Historian rönsyjä[muokkaa wikitekstiä]

Miksi tekstissä pitäisi olla epämääräisiä rönsyjä Hitlerin Saksaan, Olympialiikkeeseen saunomisiin ja muihin otsikkoon kuulumattomiin asioihin? Kommentin jätti JuusonS (keskustelu – muokkaukset).

Niin kun kirjasin ylös pieni katsaus historiaan. Se että Hitler kielsi koko alastomuuskulttuurin Saksassa osaltaan vaikuttaa myös Suomeen. Suomi otti ikävä kyllä juuri tätä yleistä sivistämistä vastaan sieltä suunnalta. Mm yleisten saunojen kieltäminen ja niihin jouduttiin tekemään väliseinät erottamaan miehet ja naiset. Kommentin jätti Risto_so (keskustelu – muokkaukset).

Turhaa kiistelyä, vältetään rönsyjä[muokkaa wikitekstiä]

Hyväksyn nykyisen tekstin muotoilun, eikä sisällössäkään ole mitään suuria virheellisyyksiä. Turha tästä on sen suurempaa sotaa aloittaa.

Sivua voisi pitää jonkin aikaa suljettuna, mutta pikku kielioppivirheitä voisi joskus korjata, kun on paremmin aikaa. Riston tksti pitää yleensä kirjoittaa asiallisesti uudestaan, jos haluaa kuitenkin pitää asiasisältö kasaassa ja siinä menee jokseenkin paljon aikaa. --JuusoS 5. maaliskuuta 2006 kello 12.25 (UTC)

Jos kerta asiakokonaisuus on suurin piirtein koossa niin sen kun korjaat tekstin ulkoasun puuttumatta asiasisältöön. Voi kaventaa historiaosaa, tai jättää pois. Saunaosuus on kuitenkin hyvä jättää koska se osoittaa silloisen Suomalaisten sivistämisen tapeen, ne julkesi saunoa miehet ja naiset samassa yleisessä saunassa.
Niin kun edellisessä mainitsin, tekstiin on tulossa Suomen kielen Maisterin tekstikorjaus, hän ei puutu sisältöön vaan tekstin ulkoasuun. Terv. risto_so kello 13.17 (UTC)

Saunominen EI OLE alastonkulttuuria[muokkaa wikitekstiä]

Risto hyvä, saunominen ei ole missään mielessä suomalaista alastomuuskulttuuria, eikä se näin ollen kuulu tämän otsikon alle.--JuusoS 6. maaliskuuta 2006 kello 08.59 (UTC)

FKK on vain yksi alastonkulttuurien muodoista, ei niiden alkukoti. Olet täysin unohtanut toisen alastonkulttuurin, Saksankielisen nacktkultur = alastomuuskulttuuri.

Suomen kieleen vakiintunut nudismi-käsite ei ole kultturisidonnaista, vaan se on omakohtaista alastomuuden harrastamista ilman minkään alastonkulttuurin tai yhdistyksen nimeen vannomista.

Suomen kielessä on järjestäytyneistä alastonkulttureiden harrastajista vakiintunut termin NATURISTI, mikä ei kuitenkaan näytä sinulle vastarannan kiiskenä sopivan (ja rekisteröidyistä naturistiyhdistyksistä häirikkönä erotettuna).

Ja lopuksi, muista, että toisten keskusteluihin kirjoittamien tekstien poistaminen tai editointi on myös wikipedian sääntöjen mukaan kiellettyä ja se voidaan katsoa vandalismiksi.

Kun vastaat, niin käytä tuota pikkuista (+) merkkiä (muokkaa) palkin oikealla puolella. Kommentin jätti JuusoS (keskustelu – muokkaukset).

Niin sanoin jo viimeksi, Suomen saunakulttuuri on vain mallina siitä miten alastomuus tulee esille Suomessa, se ei yksistään ole Naturismia tai toiselta nimeltään Nudismia.
Ei ole niin sanoin jo edellisessä viestissäni. Mutta Suomessa alastomuus on tullut esille vahvemmin juuri saunakulttuurin kautta. Myös maaseudulla ja tuhansilla mökeillä saunotaan alastomana, uidaan alasti, siinä on yksi syy miksi otin sen mukaan. Suomen mökkialastomuus on myös omalta osaltaan vaikutukseltaan suuri, sellaiset joilla on mökki ei välttämättä tarvitse yhdistyksiä, ne voi oleilla ilman yhdistyksiä alasti mökeillään. Itse Nudismin ideologiaankaan tämä ei kuulu, vaan ainoastaan Suomen alastomuuden ilmenemistä sen kautta voi ilmaista. Terv. risto_so
Saksan nacktkultur on Nudismin kehittäjä, ikään kuin synnnyttäjä koko ideologialle ja sen nimi on Nudismi ja sen Nudismi ideologian harjoittaja on Nudisti.
Nudismikäsitettä jos sitä haluaa käsitellä kaksijakoisesti, toinen sosiaalista Nudismia ja toinen ilman sosiaalisuutta, näissä kahdessa muodossa olisi hyvä käyttää vaikka etuliitettä. Nyt ne sekoittaa kun on sama nimi ja kaksi täysin vastakkaista toimintamallia. Suomalaisia muotoja löytyy http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/2002/kielii2002_39.shtml osoitteella.Näitä perinsuomalaisia ilmaisuja ei kukaan sekoita Nudismiin ja ovat myös Suomalaisia ilmaisuja.
Käytän Naturistinimeä ja se löytyy kaikista kitjoituksista ja kotisivuista jotka on minun käsialaa. Rekisteriasiaan en puutu täällä, täysin väärä paikka, en myöskään riita tilanteesaeen, nekään ei kuulu tietosanakirjan muokkaukseen yhtään mitenkään. Nyt on vain avoinna argumentointi, kuten vuosiluku jota tyrkytät v 1920, mistä se tulee onko sille lähdetietoa?
Nudismi on ikään kuin nipussa, ehdotan etuliitteen käyttöä tällä erotetaan sekaantumisen takia tarjoamasi Suomalainen Nudismi. Sen lähdeaineisto mukaan niin silloin on jo kaikki aikalailla nipussa.Alastomuuskulttuurista kun puhutaan (otsakelause) siihen tämä tarjoamasi Suomalainen Nudismi ei kuulu mitenkään, se ei ole kulttuuria jos joku jossain käy alasti uimassa puskien takana lymyten.
Terv. risto_so

Miten ihmeessä voit seurata tätä keskustelua, kun toinen osapuoli (Risto) kirjoittaa tänne muokkaamalla vanhoja viestejään ja toisten viestejä?

Risto Hyvä, ÄLÄ KIRJOITA editoimalla toisen tekstiä, vaan käytä sitä + merkkiä yläpalkista (Muokkaa ja Historia palkkien välissä) ja kirjoita jatkot täysin puhtaalta pöydältä. Voit luonnollisesti lainata edellistä tekstiä, mutta tee se uuteen sivuun, äläkä tuhoa keskusteluhistoriaa.

Tällä tavalla sinun poistellessa ja muuttelemalla tekstiäni, kanssasi keskustelu on MAHDOTONTA.

--JuusoS 6. maaliskuuta 2006 kello 18.30 (UTC)

Yhteenvetoa ja tarkennusta![muokkaa wikitekstiä]

Alastomuuskulttuuri, ollaanko samaa mieltä, se on kulttuuri joka on muotoutunut 1900 luvun Saksassa ja sieltä se on levinnyt esitetyllä tavalla ympäri maailmaa. Ne alkuajan alastomuuskulttuurin esitaistelijat ei olut Naturisteja, Naturismi määriteltiin vasta v 1974 Ranskan Cap D'Agde'sa. Jos kirjoitetaan alastomuuskulttuurista siihen ei edes aiheena kuulu mitkään Suomalaiset sovellutukset sanasta Nudisti. Koska alastomuuskulttuuri on vahvasti ideoitu ideologia se karsii kaikki vapaat metsissä juoksevat, puskissa lymyävät ym pois.

Toinen kohta Naturismi. Se on myös samaan ideoituun ideologiaan kiinnittyvä kiinnittyvä ilmaus. Sekin karsii muut ulkopuolelle. Kun käsitellään Naturismia niin ei käsitellä vapaata alastomuutta koska se ei kuulu Naturismiin yhtään mitenkää. Näin ollen ”Nykyisin Suomessa käsite nudismi on saanut hieman erilaisen sisällön kuin käsite naturismi. Aiemmin näitä termejä pidettiin suomen kielessä täysin toistensa synonyymeinä.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi johtaa harhaan. Koska nimenomaan Nudismi on perusta Naturismille, se on alkuteoria eikä se ole muuttunut yhtään mihinkään 1900 luvun alun jälkeen.

Kolmas kohta: ”Suomalaiset aloittivat nimittämään alastomia auringonottajia nudisteiksi jo 1920-luvulla juuri tällä maailmalta tulleella latinasta lainatulla termillä ja tämä termi vakiintui jo tuolloin koskemaan kaikkea alastomana tapahtuvaa toimintaa suomalaisessa luonnossa. Nykyisin, etenkin Suomessa, nudismin erottaa naturismista alastomana olon tapa. Nudistit nauttivat alastomuudesta ja rajattoman rusketuksen hankinnasta yksityisesti, lähinnä omassa perhepiirissään ja vain hyvin harvoin lähituttujensa kanssa yhdessä. Nudistit eivät tee suurta numeroa alastomuudestaan, vaan pysyttelevät "nakuilemassa" paikoissa, joissa heidän alastomuutensa ei voi häiritä muita ihmisiä. Nudisti on alasti silloin kun olosuhteet sen sallivat ja harrastaa nudismiaan ikään kuin piilossa muilta ihmisiltä. Vanha sanonta onkin, "Jos peset autoasi ilman rihman kiertämää ja nautit auton pesusta tällä tavoin, niin olet tällöin nudisti" tai "Jos pidät ruohon leikkuusta alastomana, olet nudisti". Jopa perinteistä suomalaista iltauintia ilman uimapukua yksityisellä tai muiden katseilta suojaisella paikalla voi hyvin kutsua nudismiksi alastomuuden julkisuuden vuoksi.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Nudismi

Tämä vaatii joko poistoa tai dokumentointia mihin tämä perustuu, esim. vuosiluku. Vaatii myös mukaansa Nudistisanan laajemman käytön esittelyn, Suomalainen käytäntö on minimaalinen. Seksin vapauduttua 1970 Nudisti nimitys tuli myös käyttöön yleismaailmallisesti, ei yksin Suomessa. Sana Nudisti on vahvasti muotoutunut seksuaaliseksi ilmaukseksi, netissä alettiin hakusanalla markkinoimaan pornoa, sitä on käytetty hakusana. Nudisti sanalla myydään nykyään rajuakin pornoa, joten Nudisti-sana vaati oikeastaan etuliitteen minkälainen >Nudisti on kyseessä.Mm. viimevuonna seksimessujen hakusana oli Nudisti.

Nudismi on yksistään alkuteoria sille on rakennettu mm Naturismi. Jos puhutaan alastomuuskulttuurista vanhemmasta ilmiöstä Nudismissa niin sekin vaatii dokumentointia mihin tieto perustuu. Nyt se leijuu väitteenä ilmassa ilman mitään dokumentoinnin alkeita. Ehdotan joko poistoa tai dokumentointia ja samalla lisätään Nudistisanan laajempi käyttö mukaan joka osoittaa nudisti ilmauksen vahvasti seksuaaliseksi ilmaukseksi ilman etuliitettä.

Alkuteorian Nud -ismi esittely karsii myös pois vapaan käytöt, vapaat suunnat samoin kun Naturismikin. Kumpikaan ei Nudismi eikä Naturismi ole ideologiana muuttunut, ne on perusarvoja sisältäviä ideologioita. Jos niitä käsitellään niin käsitellään vain ja ainoastaan Naturismia ja Nudismia. Nudismi on vanhempi kuten edellä kerroin se on pohja myös Naturismille.

Mitä olet mieltä?

Terv. risto_so

Nudest nudisti?[muokkaa wikitekstiä]

Myös kiinnitän huomiota lauseeseen ”Tämä muoti-ilmiö ei sinällään kuulu nudismiin, vaan on laajempien ihmisryhmien tapa, hieman samaan tyyliin kuin lävistykset tai hiusten värjäys.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Nudismi

Ei pidä ollenkaan paikkaansa joten sen voi poistaa. Ihokarvojen poistoa/muokkausta on myös parran ajaminen hiusten leikkuu ja sellaisia jotka ei aja olenkaan (luomu) löytyy lähinnä epäsosiaalisesta aineksista, lähinnä siltojen alta.

Nudest nudisti on yksi suunta Nudismissa se ei ole mikään lävistyksiin ja hiusten värjäys osaan kuluva. Koska Naturismia käsiteltäessä sanotaan ”Suomen naturisteista näkyvä osa on karvattomia tai osin karvoitukseltaan leikattuja tai rajattuja.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi Näin ollen erotetaan suuri joukko Natureisteja ikään kuin laidalle, eräänlaiseksi Naturismin harhaksi.

Nudest nudisti on todellisuudessa kokomaailman osalla hyvin voimakas kulttuurin muoto, sitä ei voi väheksyä reunamarginaaliin kuuluvaksi.

Terv. risto_so

Kyllähän sen voi poistaa, koska sivulta puuttuu muitakin alastonkulttuurin alakulttuureita. Bodypainting ja lävistyskulttuurit puuttuvat täysin tältä sivulta.

Toisaalta niidenkin esittely kuuluisi alastonkulttuureihin, ja lähes yhtä saumattomasti, kuin Smooth-kulttuurikin.

Kukaan meistä ei tiedä, mikä muoti on esimerkiksi ensi- tai seuraavana kesänä näkyvimmin esillä. En minä, etkä sinäkään. --JuusonS 9. maaliskuuta 2006 kello 09.37 (UTC) Ps. Käytähän risto työkalupalkin allekirjoituspainiketta, niin se tekee oikean allekirjoituksen päivämäärineen.--JuusonS 9. maaliskuuta 2006 kello 09.37 (UTC)

Turhaa jankutusta nudismisn lähtökohdista.[muokkaa wikitekstiä]

Nudisti ja nudismi ovat suomen kieleen latinasta otettuja lainasanoja joiden lähtökohtana on alastomuus ja sen harrastaminen. Suomalaisessa nudismissa aatteella ja yhdistyksiin kuulumisilla ei ole mitään tekemistä Amerikkalaisen nudismin tai "nudistiliikkeen" kanssa.

Suomessakin itseään nudisteina pitäviä on ainakin sata kertaa enemmän, kuin yhdistyksiin kuuluvia naturisteja. Suomessa yhdistyksiin kuuluvat aatteelliset alastomuuskultturin kannattajat itsekin haluavat käyttää naturisti-nimeä. Tätä tukee jo se pikkuseikka, että kaikki suomalaiset aatteelliset alastonyhdistykset ovat ottaneet toimintansa pohjaksi naturismin ja niiden nimessä sekä säännöissä puhutaan naturismista, eikä mistään muusta.

Seksin liittäminen nudismiin ja naturismiin on kaupallinen temppu. Esimerkkisi on aikas huono, sillä pornosivuja mainostetaan yleisesti lähes kaikilla alastomuuteen liittyvillä substantiiveillä. Joten se siitä kytkennästä. Et ole vielä esittänyt mitää alastonkulttuuri-sivua kehittävää uutta, joten olkoon noin vieläkin. --JuusonS 9. maaliskuuta 2006 kello 09.30 (UTC)

Nudsit ja Naturisti sivun muutokset![muokkaa wikitekstiä]

Tarjoan muutosehdotusta, puhutaan nudismista nudistisivulla ja Naturismista naturistisivulla.

"Naturismi on alastonkulttuuri, Nudismi on peräisin 1900-luvun alun Saksasta, jossa alastomuutta ihailevat ihmiset nauttivat luonnosta ja auringonotosta. Alkuideologia on Nudismi. Kansainvälinen naturistiliitto INF on määritellyt naturismin seuraavin sanoin: 
"Naturismi on luonnon kanssa sopusoinnussa oleva elämäntapa, johon kuuluu yhtei­nen alastomana toimiminen yhdistyneenä omanarvon­tunnon vahvistamiseen sekä toisten ja ympäristön huomioon ottamiseen.” Myös FKK-kulttuuri perustuu samaan käsitykseen, -terveellinen elämä puhtaassa luonnossa.
Suomessa naturisteilla on useita yhdistyksiä, joiden päätoimiala on järjestää jäsenistölleen erilaisia tapaamisia, joissa ollaan pääsääntöisesti alastomina. Naturistit kokevat, että he tuntevat olonsa luonnossa luontevammaksi ilman vaatetusta. Alastomuus yhdistetään puhtauteen ja aitouteen. 

Naturismiin kuuluu nimenomaan ajanvietto luonnossa erilaisten harrastusten, kuten pelien ja leikkien muodossa, yhteisesti ja yhdessä muiden naturistien kanssa. Naturistit harrastavat ilman vaatteita samoja asioita kuin muut ihmiset vaatteet päällä. Nämä tapaamiset voivat olla esimerkiksi uima-allastilaisuuksia tai kerhohuoneistoissa erilaisia pelejä sisältäviä tilaisuuksia.

Kesäaikana toiminta keskittyy ulkona oleviin kohteisiin, kuten `naturistirannat` joita Suomessa on kaksi, Pihlajasaari Helsingissä ja Yyteri Porissa. 

Terv. risto_so

Maailmalta on meillekin rantautunut ilmiö "nudest nudist", jonka harrastajat pyrkivät olemaan vielä alastomampia kuin perinteiset nudistit tai naturistit ja ajavat karvoituksensa pois päästäkseen tähän totaalisen alastomuuden tilaan. Suomen naturisteista "näkyvä" osa on karvattomia tai osin karvoitukseltaan leikattuja tai rajattuja.

Tarjoan muutosehdotusta, puhutaan nudismista nudistisivulla ja Naturismista naturistisivulla.

"Naturismi  natural < lat. -ismi (< kreik), lainasanojen pääte, tav. filosofian t. taiteen suuntia ilmaisevissa sanoissa, yksinään (>ismi<) usein halventavassa mielessä. 
Naturisti -isti  pääte tarkoittaa sitä suuntaa edustavaa harrastajaa. Tarkoittaa  luonnollisuutta, luontoläheisyyttä ja tässä tapauksessa luonnollista alastomuutta.
Nudismi on peräisin 1900-luvun alun Saksasta, jossa alastomuutta ihailevat ihmiset nauttivat luonnosta ja auringonotosta. Alkuideologia Naturismille on Nudismi. Kansainvälinen naturistiliitto INF on määritellyt naturismin seuraavin sanoin: 
"Naturismi on luonnon kanssa sopusoinnussa oleva elämäntapa, johon kuuluu yhtei­nen alastomana toimiminen yhdistyneenä omanarvon­tunnon vahvistamiseen sekä toisten ja ympäristön huomioon ottamiseen.” Myös FKK-kulttuuri perustuu samaan käsitykseen, -terveellinen elämä puhtaassa luonnossa.

Suomessa naturisteilla on useita yhdistyksiä, joiden päätoimiala on järjestää jäsenistölleen erilaisia tapaamisia, joissa ollaan pääsääntöisesti alastomina. Naturistit kokevat, että he tuntevat olonsa luonnossa luontevammaksi ilman vaatetusta. Alastomuus yhdistetään puhtauteen ja aitouteen.

Naturismiin kuuluu nimenomaan ajanvietto luonnossa erilaisten harrastusten, kuten pelien ja leikkien muodossa, yhteisesti ja yhdessä muiden naturistien kanssa. Naturistit harrastavat ilman vaatteita samoja asioita kuin muut ihmiset vaatteet päällä. Nämä tapaamiset voivat olla esimerkiksi uima-allastilaisuuksia tai kerhohuoneistoissa erilaisia pelejä sisältäviä tilaisuuksia. 
Kesäaikana toiminta keskittyy ulkona oleviin kohteisiin, kuten `naturistirannat` joita Suomessa on kaksi, Pihlajasaari Helsingissä ja Yyteri Porissa. 
Maailmalta on meillekin rantautunut ilmiö "nudest nudist", jonka harrastajat pyrkivät olemaan vielä alastomampia kuin perinteiset nudistit tai naturistit ja ajavat karvoituksensa pois päästäkseen tähän totaalisen alastomuuden tilaan. Suomen naturisteista "näkyvä" osa on karvattomia tai osin karvoitukseltaan leikattuja tai rajattuja. 
== Katso myös == 
* Yläosattomuus
* Alastonkulttuuri
* Naturismi
* Nudest nudist



Nudismi <lat. alastomuuden n u d i s m i n harrastaja. -ismi (< kreik), lainasanojen pääte, tav. filosofian t. taiteen suuntia ilmaisevissa sanoissa, yksinään (>ismi<) usein halventavassa mielessä. 
Nudisti -isti  pääte tarkoittaa sitä suuntaa edustavaa harrastajaa.
Nudisti ilmaisun Suomenkielisiä vastineita, syntymäasussa, napasillaan, pylly paljaana, tissisillään, munasillaan, Aataminhousuilla, Aataminnahkaisella paidalla tai Ilman rihman kiertämää. Ruotsinkielisestä sanasta naken ’alaston’ < naku.
Nudismilla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat 1900-luvun alkuun ja Saksaan, jossa ensimmäiset alastonkulttuuria harrastavat ihmiset kokoontuivat kesäisin maaseudun rauhaan puhtaiden järvien äärelle.  Nudismin historia on pitkä ja ideologian kehittäjiä on ollut monia, niistä tunnetuimpia: Alice Bloch, Adolf & Irmgard Koch, Walter Fränzel, Eduard Fankhauser, Christine Fankhauser.  Vähitellen nudismi on levinnyt ympäri maailmaa ja nykyisin suuria naturistimaita ovat mm. USA, Ranska ja Saksa. 

Nudisti ideologia on pohjana monelle yhdistykselle, tunnetuin on  FKK-kulttuuri Freikörperkultur, myös Kansainvälinen naturistiliitto INF  perustettiin tälle pohjalle, itse vanha n 30 v (1974) toiminut FKK-kulttuuri jäi itsenäiseksi toiminnaltaan. Naturismi nykymuodossaan määriteltiin vuonna 1974 Ranskan nudistikaupungissa Cap D'Agde Ranskassa.
Freikörperkultur on laaja ja sillä on monia yhdistyksiä, vanhin niistä on jo täyttänyt 50 vuotta.  Freikörperkultuuri on myös pohjana Ruotsin ja Tanskan alastomuuskulttuurissa, niiden toiminnan alku on jo 1900-luvun alkupuolella. 
Vanhimmat alastomuuskulttuuria käsittelevät julkaisut, lehdet ja kirjat, niitä on julkaistu 1900-luvun alkupuolelta asti. Vanhimpia Ruotsin lehtiä on SOLVÄNNEN ja TIDLÖSA. 

Nudisteista ja naturisteista löytyy myös ihokarvattomia eli "smoothiet" eli "Nudest nudist", jotka ajavat kaikki karvansa ollakseen "mahdollisimman alasti". Tämä on suosittu suuntaus etelän nakurannoilla ja myös Suomen naturistipiireissä. Suomen naturisteista "näkyvä" osa on karvattomia tai osin karvoitukseltaan leikattuja tai rajattuja.

Nudistinimen käyttö nykyään on hyvin laaja, sitä käytetään mm kaikkia alastomia koskevana yleisnimenä, pornosivujen hakusanana, myöskin alastomuuden harjoittamisen tarkoitetut uimarannat Suomessa on nudistirantoja.
== Katso myös == 
* Yläosattomuus
* Alastonkulttuuri 
* Nudismi
* Nudest nudist

Jos jotain korjattavaa tehkää ehdotuksia.

Terv. risto_so

Jos jotain korjattavaa tehkää ehdotuksia.

”Nudisti ja nudismi ovat suomen kieleen latinasta otettuja lainasanoja joiden lähtökohtana on alastomuus ja sen harrastaminen.”
Kun käsitellään Nudismia se on eittämättä ja alkua unohtamatta kaiken alku, sitä ei voi ohittaa sen historia pistää kampoihin. Kirjoitus ei ole yksistään Suomea koskeva vaan ottaa huomioon myös alun.  Nyt ei siis kirjoiteta tästä ajasta, muutamasta viikosta vaan asiasta Nudismi. 
Nudismi on myös Naturismin pohja, se on määritelty kansainvälisillä sopimuksilla ja Suomi ei ole edes allekirjoittaja sopimuksessa, Suomessa ei ollut silloin vielä Naturistiyhdistystä.
"Suomalaisessa nudismissa aatteella ja yhdistyksiin kuulumisilla ei ole mitään tekemistä Amerikkalaisen nudismin tai "nudistiliikkeen" kanssa."
Siitähän joku voi sitten kirjoittaa alastomuuskulttuuri osassa, älkää kuitenkaan unohtako historiaa miten Nudismi saapui Suomeen.
”Suomessa yhdistyksiin kuuluvat aatteelliset alastomuuskultturin kannattajat itsekin haluavat käyttää naturisti-nimeä. Tätä tukee jo se pikkuseikka, että kaikki suomalaiset aatteelliset alastonyhdistykset ovat ottaneet toimintansa pohjaksi naturismin ja niiden nimessä sekä säännöissä puhutaan naturismista, eikä mistään muusta.”
Silti ei voi sivuuttaa Nudismin historiaa eikä sen kehitystä. Sitä ei ole kehitetty Suomessa vaan Saksassa, uudessa ehdotuksessa tästä lisää.
”Seksin liittäminen nudismiin ja naturismiin on kaupallinen temppu.”

Tällä alueella Nudisti nimi on käytössä ei niinkään Naturisti koska Naturisti nimi ei myy niin kun myy Nudistinimi.

Terv. risto_so

AapuuvA!!! ;-)[muokkaa wikitekstiä]

Apuva, miten tän nyt sanoisi kiltisti.

No, yhdellä sanalla Apuva!

Ota tuosta nyt selvää, mitä tuo Risto haluaa? Ei taida raukka itsekään oikein tietää? Antaa nyt sivujen olla niin kuin ovat, joku voi tietenkin korjata kieliasua ja kirjoitusvihreet pois. --JuusonS 9. maaliskuuta 2006 kello 20.17 (UTC)

voisiko risto muokata tätä ja tätä ja tehdä niihin haluamansa muutokset keskustelun pohjaksi? --Joonas (kerro) 9. maaliskuuta 2006 kello 21.22 (UTC)
Eikös asia ole näin, kyseessä on tietoa sisältävä Wikipedia sivusto jossa on asiat niin kun ne todellisuudessa on. Nyt vanha Naturismia käsittelevä sivu käsittelee Nudismin historiaa ja osittain Nudistisivu vielä toistaa sen saman. Yhdenmukaisuutta hain korjauksella. Kun totuus on Nudismi ideologia oli ensin ja vasta sen jälkeen määriteltiin Naturismi. Näin ollen Nudismin alkutaival ja sen kehityskertomus on luontevaa käsitellä Nudismin alla eikä Naturismin. Nudismi ideologian yhteyteen voi vielä lisätä Suomen kansanomaiset nimitykset alastomasta ihmisestä, kuten Aataminpuvussa, Eevan puvussa, pylly paljaana jne.
Nyt Naturismisivu on sekava juuri sen takia kun siinä on suurin osa Nudismin alkutaipaleen selvitystä. Terv. risto_so


Itse asiaan ALASTONKULTTUURISTA[muokkaa wikitekstiä]

Nyt näyttää pahasti siltä, että Sinulta Risto menee eri sivut keskenään sekaisin. (Valitettavasti). Alastonkulttuuri-sivulle kuuluu lyhyt VAIN selostus alastonkulttureiden yhteisestä historiasta ja linkit nykyisiin eri alastonkulttureiden suuntauksiin (niiden omille sivuille). Näillä omilla sivuilla, (esim.) [nudest nudist] käsitellään juuri tätä aihetta laajemmin ja syvällisemmin, EIKÄ sekoiteta sen sivulle muita alastomuuden muotoja, kuin korkeintaan viitteellä ja linkillä.

Näin saamme (toivottavasti) tämä puuron keitettyä yleisölle tarjoiltavaan muotoon. --JuusonS 10. maaliskuuta 2006 kello 09.41 (UTC)

Kysyn siis uudelleen voisiko Risto tehdä mieleisensä muokkaukset näihin tilapäisiin ehdotuksiin, jotta tässä päästäisiin joteinkin eteenpäin: /Naturismi ja /Nudismi --Joonas (kerro) 10. maaliskuuta 2006 kello 09.47 (UTC)
Eikös se olisi niinkun sinun tai jonkun muun vuoro välillä, tehkää keskustelussa ehdotus /Naturismi ja /Nudismi” sivun kohdalle, viedään kaikista sitten yleishyväksytty esille. Terv. risto_so

Olavi Paavolainen[muokkaa wikitekstiä]

Valitettavasti herra risto_so ei päivää kirjoituksiaan oikeala tavalla, tämä hankaloittaa keskustelunn seuraamista. Mutta asiaan. Ovatko herrat kiistelijät tutustuneet Olavi Paavolaisen, jo muistaakseni 20-luvulla, julkaisemaan kirjoitukseen asiasta? Sietäisi, silla siellä on asiaa, kiihkotonta ja asiallista. Alexius Manfelt 13. maaliskuuta 2006 kello 10.24 (UTC)

Miten Olavi Paavolainen liittyy aiheeseen? Olen lukenut hänen kirjallista tuotantoa, mutta alastomuus kulttuurin syntyyn Hän ei liity tietojeni mukaan.
Terv. Sisto_so
Niin, Olavi Paavolaisella on näkemyksiä asiasta ja hän on pohtinyt syntyjä ja filosofioita. Mutta, ei liene syytä enempää kun vinkit eivät kelpää. Alexius Manfelt 16. maaliskuuta 2006 kello 20.02 (UTC)

Herra Pääkaupunkiseudun Naturistit yrittää näemmä kaikin tavoin hämätä wikipedian käyttäjiä korostamalla oman yhdistyksensä statusta muihin nähden lisäämällä sille itse keksimiään erityispiirteitä. Tämä ei sovi wikipedian periaatteisiin. Tämä Riston kerho toimii rekisteröimättömänä yhdistyksenä, eikä sillä näin ollen voi olla mitään erityisstatusta muihin yhdistyksiin nähden. Jopa PKSN.n kotisivut ovat Suomen lainsäädännön mukaan Riston omat kotisivut, sillä rekisteröimättömällä yhdistyksellä ei voi olla mitään omaisuutta, ei aineellista eikä aineetontakaan.

Koeta nyt Risto hyvä pysyä aiheessa. Nytkin olen jättänyt osia kirjoituksistasi tekstiin, sillä tarkoitukseni ei ole sotia kanssasi ikuisuuteen asti. Korjailen vain pahimmat ylilyöntisi ja oman egosi korostamiset pois.

.--JuusonS 26. maaliskuuta 2006 kello 07.42 (UTC)

”Aatteellinen yhdistys”[muokkaa wikitekstiä]

Kuulehan Risto, pysyttäisiinkö aiheessa ja kirjoitetaan kommentit sinne, mihin ne wikipedian käytäntöjen mukaan kuuluvatkin. Alastonkulttuurisivusta keskustellaan tällä sivulla, nudismista sen omalla keskusteluosuudella jne.

Jokaisen artikkelin yläosassa on palkki, josta löytyy nappula (button), tässä kohtaa "keskustelu" heti "artikkeli" palkin oikealla puolella ja "muokkaa" napin vasemmalla puolella.

Se on siis "artikkeli" ja "muokkaa" nappien välissä. --JuusonS 17. maaliskuuta 2006 kello 08.43 (UTC)

Pääkaupunkiseudun naturistit on rekisteröimätön yhdistys, eikä ole syytä harhauttaa wikipedian käyttäjiä esittelemällä sitä jonain erityisenä "aatteellisena yhdistyksenä" etenkään, kun kaikki suomalaiset naturistiyhdistykset ovat aatteellisia yhdistyksiä.

Laitoin myös lisää lähteitä, jotka kertovat alastonkulttuureista maailmalla. Freiköperkulttuuri ei ole ainoa alastonkultttuuri joten sen korostaminen ei palvele kovinkaan hyvin tämän sivun otsikkoa.

Näin tällä kertaa. --JuusonS 25. maaliskuuta 2006 kello 21.30 (UTC)

Aatteellisen yhdistyksen tarkoitus on yleishyödyllinen: se ei pyri tuottamaan voittoa jäsenilleen, vaan se pyrkii toteuttamaan aatettaan. Sellainen voi toimia rekisteröitynä tai rekisteröimättömänä.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistys#Aatteellinen_yhdistys
Sillä onko yhdistys rekisterissä tai ilman rekisteröintiä ei ole mitään virkaa Suomen lain mukaan. Siksi olemattomia asioita ei tarvitse painottaa. Se selviää lukijalle liitteenä olevasta Wikipedia'an linkistä. Suomessa toimii tuhansia yhdistyksiä ilman rekisterissä oloa, se rekisteröinti ei ole tavoite muuta kun siinä tapauksessa että omistaa jotain, kerää voittoa yhdistykselle, järjestää arpajaisia ym rahallista toimintaa keruun merkeissä. Aatteellinen yhdistys ei kerää voittoja.
Olet jo kerinnyt korjaan, haluatko tämänkin lukittavaksi?
"Naturistiyhdistykset Suomessa
Suomen rekisteröidyillä naturistiyhdistyksillä on yhteistyöelimenä vuonna 2004 perustettu Suomen Naturistiliitto - Naturist union of Finland ry.
Ensimmäinen Suomeen perustettu naturistiyhdistys on Luonnonmukaiset ry, joka perustettiin vuonna 1987. Luonnonmukaiset ry. Muita rekisteröityjä naturistiyhdistyksiä: Suomen Kansallinen Naturisti Klubi ry ja Suomen Naturismin Ystävät ry
Näiden lisäksi Suomessa on muutamia rekisteröimättömiä naturistiyhdistyksiä, esimerkiksi vuonna 2003 perustettu Pääkaupunkiseudun naturistit.
Kaikki suomalaiset naturistriyhdistykset ovat aatteellisia yhdistyksiä"
Miten niin, eihän yhdistys joka myy tavaraa ole aatteellinen yhdistys vaan se vaatii rekisterissä oloa. PKSN ei myy mitään, se ei havittele voittoja. LM ja SNC ja jopa liitto tähtää voittojen keruuseen myymällä oheistuotteita, koruja, pyyhkeitä, pehfanalusia, ym.. Liiton alaisilla yhydistyksillä on jäsenmaksut ja liitymismaksut mutta PKSN toimii omakustannehintaan ilman jäsenmaksutuloja. Tässä on ero aattelisen ja muun yhdistysmuodon kanssa. risto_so 2006. 03. 23. kello 12.59 (UTC)
Vittu tää sivu on taas sekasin... Mutta todettakoon tähän, että ry:t ovat aatteellisia yhdistyksiä. Ei-aatteellisia yhdistyksiä ovat osakunnat. -Samulili 26. maaliskuuta 2006 kello 10.08 (UTC)
Tutustu lakiin http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistys#Aatteellinen_yhdistys isto_so 2006. 03. 23. kello 13.24 (UTC)
Tunnen sen varmasti paremmin kuin sinä, eikä tuolla Wikin sivulla ole mitään, mikä olisi ristiriidassa sanomani kanssa. -Samulili 26. maaliskuuta 2006 kello 10.27 (UTC)
(Käyttäjä Risto_so antoi tietoa osuuskunnista)
Koitatko nyt väittää että muut naturistit on osuuskuntia vai miten tämä aiheeseen liittyy? Terv. risto_so 2006.3. 25 13.54 (UTC)
Yhdistykset, jotka eivät ole osuuskuntia, ovat aatteellisia yhdistyksiä, kuten nämä naturistiyhdistykset. -Samulili 26. maaliskuuta 2006 kello 10.58 (UTC)

”Kaikki suomalaiset naturistriyhdistykset ovat aatteellisia yhdistyksiä”

Yhdistyksen perustamisen yhteydessä perustajat valitsee joko rekisteröinnin tai rekisteröimättömän yhdistyksen muodon. Rekisteröinti antaa mahdollisuuden rahankeruuseen, arpajaisiin, testamentatun omaisuuden vastaan ottamisen, voi omistaa kiinteistöjä ym.

Tästä systeemistä poiketen on rekisteröimätön yhdistys niistä puhutaan mm ”Aatteellinen yhdistys.” Aatteellisen yhdistyksen tarkoitus on yleishyödyllinen: se ei pyri tuottamaan voittoa jäsenilleen, vaan se pyrkii toteuttamaan aatettaan. Sellainen voi toimia rekisteröitynä tai rekisteröimättömänä.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistys#Aatteellinen_yhdistys

Pääkaupunkiseudun Naturistit ei haali voittoja, ne ei myy mitään eikä omista mitään. Kun taas rekisterissä olevat LM ja SNC haalii jäsenmaksuilla, liittymismaksuilla, tuotemyynnillä ym. rahaa ja ei näin ole ”Aatteellinen yhdistys” nimen alle kuuluvia yhdistyksiä.

Jos tästä on jotain erimielisyyttä keskustellaan, siitä sitä varten keskustelusivu olemassa. Vasta valmis versio viedään sivulle. Korjasin ”Alastonkulttuuri” sivun yhdistyslain mukaiseksi.

Terv. risto_so 2006. 03. 27. kello 09.51 (UTC)

Hyvä Risto, taidat olla kovin yksin tämän "aatteellinen yhdistys" korostuksesi kanssa. Kaikki naturistiyhdistykset ovat aatteellisia yhdistyksiä, joten tällä keinolla et saa aikaiseksi mitään eroa oman PKSN.si (Rekisteröimätön kerho Pääkaupungin Naturistit yhdistys) heh ;-) kanssa. Ole niin ystävällinen ja lopeta oman kerhosi mainostaminen wikipediassa. --JuusonS 27. maaliskuuta 2006 kello 08.36 (UTC)


Ei ollenkaan se on selvästi ilmaistuna laissa.
”2 §
Soveltamisalan rajoitukset
Tämä laki ei koske yhteisöä, jonka tarkoituksena on voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osalliselle taikka jonka tarkoitus tai toiminnan laatu muuten on pääasiassa taloudellinen. Yhteisöön, joka on lailla tai asetuksella järjestetty erityistä tarkoitusta varten, tätä lakia sovelletaan vain sikäli kuin niin on erikseen säädetty.

Uskonnollisista yhdyskunnista on voimassa, mitä niistä on erikseen säädetty.” http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503

”Aatteellisen yhdistyksen tarkoitus on yleishyödyllinen: se ei pyri tuottamaan voittoa jäsenilleen, vaan se pyrkii toteuttamaan aatettaan. Sellainen voi toimia rekisteröitynä tai rekisteröimättömänä.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistys#Aatteellinen_yhdistys
Jos haetaan taloudellista hyötyä, jäsenmaksuilla, oheistuotteiden myynnillä, se ei kuulu ”Aatteellisen yhdistyksen ” nimityksen piiriin. Jos aatteellisen yhdistyksen tarkoitus muuttuu esim. rekisteriin laiton takia, se aloittaa rekisteröinnin suoman taloudellisen edun hankkimisen se menettää ”Aatteellisen yhdistyksen ” statuksen. Näin laki!
Terv. risto_so 2006.3. 27 1206 (UTC)
Tulkintasi on väärä ja idioottimainen. Aatteelinen yhdistys voi periä jäsenmaksuja ja se voi hankkia rahaa myyntitoiminnalla - kunhan se ei tee näin jäsentensä taloudelliseksi eduksi, vaan säännöissä määrätyn tarkoituksen toteuttamiseksi. Jos vielä palautat oikean versioon omaan hölmöön versioosi, tulkitsen sen vandalismiksi ja poistan muokkausoikeutesi pidemmäksi aikaa kuin vuorokaudeksi. -Samulili 27. maaliskuuta 2006 kello 09.33 (UTC)

Hyvät ystävät. Poistin tältä sivulta kaikki muut yhdistykset, paitsi naturistiliiton ja siirsin suomalaisten naturistiyhdistysten tiedot naturismi sivulle, jonne ne tosiasiassa kuuluvatkin. Linkitin kyllä tämän listan löytymisen tälle sivulle. Tätä Riston editoimaa kokonaisuutta näyttäisi vaivaavan se, että Risto ei malta pitää eri asioita niiden omien otsikoiden alla ja tämä tekee sivuista kovin sekavan tuntuisia. Kirjoitetaan yleistietoa alastonkullttuureista tämän alastonkulttuurit otsikon alla ja kirjoitetaan tarkemmin naturismista sen oman otsikkosivun alla ja samoin nudest nudism teeman kanssa. En millään jaksa ymmärtää Riston hinkua sekoittaa nämä kaikki aiheet näille kaikille alastomuuden eri harrastamistapoja käsitteleville sivuille.--JuusonS 31. maaliskuuta 2006 kello 03.59 (UTC)

Alastomuus ja alastomuuskulttuurin tulo suomeen[muokkaa wikitekstiä]

”Miten alastomuuskulttuuri tuli Suomeen. Suomen järjestäytyneen alastomuuskulttuurin kehityksen lyhyt katsaus !”

Puutun tähän aiheena, alastomuus on Suomessa ollut ennen mitään kulttuuria alastomuuden kohdalla. Saunomisella ja uimahalleilla ja niiden rakentamisella ei ole mitään tekoa ” järjestäytyneen alastomuuskulttuurin” kehitykseen eikä Suomeen tulon kanssa. Siitä löytyy tietoa ( http://pksn.naturisti.org/sivu01.html ) miten Suomeen tuli järjestäytynyt alastomuuskulttuuri, ensin Suomesta liityttiin Ruotsiin ja Saksaan ja vasta Naturismin määrittelyn jälkeen perustettiin ensimmäinen yhdistys Suomeen, se oli Luonnonmukaiset ja myös järjestäytyneen alastomuuskulttuurin saapuminen Suomeen.

Terv. risto_so 2006.3.31 09.45 (UTC)

Risto kirjoitti:"Puutun tähän aiheena, alastomuus on Suomessa ollut ennen mitään kulttuuria alastomuuden kohdalla. Saunomisella ja uimahalleilla ja niiden rakentamisella ei ole mitään tekoa ” järjestäytyneen alastomuuskulttuurin” kehitykseen eikä Suomeen tulon kanssa."
Tämä väittämä on täysin totta. Silti suomenkielessä oli termit kuvaamassa alastomuuden harrastamista, nudismi ja alastomuuden harrastajaa, nudisti. Yksistään tämä termien selkeä pidempi-ikäisyys alastonkulttuureihin nähden jo todistaa sen, että suomenkielessä nämä sanat eivät kuvaa millään tavalla Riston tarkoittamiin määriteltyjä kulttuureita. Oman, itse kirjoitetun tekstin käyttäminen lähteenä kuvastaa vain toisia keskustelijoita kohtaan suuntautuvasta ylimielisyydestä, eikä mistään muusta (naturisti.org on Riston oma kotisivu). Luonnonmukaisista paljon luotettavampaa tietoa löytyy heidän omilta sivuiltaan [2], eivätkä he edes pidä siitä, että Riston sivuilla mainitaan koko Luonnonmukaiset Ry. Hyvät ystävät. Poistin tältä sivulta kaikki muut yhdistykset, paitsi naturistiliiton ja siirsin suomalaisten naturistiyhdistysten tiedot naturismi sivulle, jonne ne tosiasiassa kuuluvatkin. Linkitin kyllä tämän listan löytymisen tälle sivulle.--JuusonS 31. maaliskuuta 2006 kello 07.40 (UTC)
Kulttuuri ilmaus on myös yhdenvertaista ideoitua toimintaa. Kun puhutaan kulttuurista niin sekin pitää määritellä.
”kulttuuri ihmiselle ominainen toiminta ja sen tuotteet; sivistys, "hengenviljely"; arvojen, tapojen yms. kokonaisuus; joskus: viljely Sana "kulttuuri" on monimerkityksinen, ja usein sillä tarkoitetaan ensisijaisesti taiteen, toissijaisesti myös tieteen ja uskonnon alaan kuuluvia asioita, mutta esimerkiksi arkeologiassa se tarkoittaa oikeastaan kaikkea ihmisen toimintaa mutta käytännössä sellaista, josta jää aineellisia jälkiä, esim. työkaluja. Alun perin latinan "cultura" tarkoittaa viljelyä, ja kulttuurista on etenkin ennen puhuttu "hengenviljelynä". Alkuperäinen merkitys näkyy vielä esim. ilmaisussa "bakteerikulttuuri" 'bakteeriviljelmä'; tosin tällaiset ovat ehkä luokiteltavissa lähinnä käännösvirheiksi. Ilmaisussa "kulttuurimaisema" viljelyn merkitys on vielä vahvasti mukana. Uudempaa käytäntöä edustavat sellaiset ilmaisut kuin "yrityskulttuuri", "nuorisokulttuuri", joissa väljästi tulkiten on kyse "alakulttuurista" mutta käytännössä vain arvojen, ajatustapojen, käytänteiden yms. kokonaisuudesta tai jopa vain muodista.” http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/siv/sanatk.html
Terv. risto_so 2006.4.01 09.25 (UTC)


Juuri näin asia on, kuten Risto lainaat. Vielä pitäisi ymmärtää lainaamansa tekstin sisältö. Tällä sivulla ei pidä ryhtyä pohtimaan kulttuuri-määritelmää. Sille on wikipediassa ihan oma artikkelinsa.
Esimerkiksi nudismi ei tuon lainaamasi "kulttuuri"määritelmän mukaan ole mitään alastonkulttuuria, vaan pelkää alastomuuden harrastamista. Kulttuuriksi alastomuuden harrastaminen muuttuu silloin, kun se toteutetaan yhdessä muiden harrastajien kanssa, eli naturismi, FKK ja muut yhteisölliset alastomuuden harrastamiset täyttävätkin jo Kropelan kulttuurin määritelmän. Siksi ne ovat mukana alastonkulttuuri-artikkelissa.--JuusonS 1. huhtikuuta 2006 kello 07.10 (UTC)
Ensin oli Filosofi Jean-Jacques Rousseau's Nudismi-ideologia ja sen toteutti niin kun olen kertonut Freikörperkultur.
Suomalainen antinudismi ei kuulu tähän kulttuuriosaan koska se ei ole kulttuuria jos jotkut juoksee yksin metsässä alasti, harjoittaa kotona 4-seinän sisällä alastomuutta, se on täysin vastakkainen kun Nudismifilosofia. Terv. risto_so 2006.4.01 11.25 (UTC)
Suomalainen nudismi ei perustukaan mihinkään -kulttuureihin, vaan on niistä riippumaton itsenäinen ja vieläpä alastonkulttuureita vanhempi ilmiö. Suomalainen osaa olla nudistina ilman mitään erityisiä kulttuureita. Mainitsemasi Freikörperkultur ei ole nudismia, vaan nachtkultur.ia, joka perustuu nakuiluun ( aks. nacht= naku).
Mikä ihmeen antinudisti? Et kai ala sekoilla sanoissasi, kuten muuallakin on tapanasi ollut heikoille joutuessasi? En lähde mukaan vedätykseesi. Suomalainen nudismi on alasti olemista eli alastomuuden harrastamista, eikä se tällöin voi olla mitään alastomuuden vastustamista ;-) (anti-).--JuusonS 1. huhtikuuta 2006 kello 12.45 (UTC)
Ei alastomuuden vastustamista mutta päinvastainen ilmiö kun Filosofi Jean-Jacques Rousseau's Nudismi-ideologia. Kun on päinvastainen sopiva etuliite on anti. Suomalainen nudismi on antinudismia koska sen pohja on päivastainen. Filosofi Jean-Jacques Rousseau's Nudismi-ideologia hakeutuu eroon juuri siitä mitä Suomalainen antinudismi pitää tärkeänä. Terv. risto_so 2006.4.01 23.56 (UTC)
Anteeksi nyt vain, Risto, mutta en oikein ymmärrä, mitä ajat takaa? Nudismi on Euroopassa kautta aikain tarkoittanut alastomuuden harrastamista, eikä sitä muuta yhden filosofin alastomuuteen liittämät aatteet ja teoriat yhtään mihinkään suuntaan.
Suomalainen nudismi ei pidä alastomuutta lukuunottamatta mitään "oppia" tärkeänä, koska nudismi ei ole suomessa minkään aatteen nimi. Kuinka tämän tajuaminen voi olla sinulle, Risto noin kovin vaikeata?
Olet määrätietoisesti vienyt omaa kerhoasi PKSN.ää karvattomuuden suuntaan eikä siinä ole mitään vikaa. Mutta miksi yrität väen väkisin vääntää perinteistä suomalaista nudismikäsitystä omien tarkoitusperiesi tukemisen suuntaan? Ottakaa käyttöön eurooppalainen Smooth-nimike, niin tuskin kenelläkään on sitä vastaan yhtikäs mitään. PääKaupunkiseudun Smooth Naturistit. Ei tarvitse edes muuttaa kirjainyhdistelmääsi tämän kerhosi kohdalla. Näin pääsisimme eroon tästä epätoivoisesta yrityksestäsi muuttaa vuosikymmeniä sitten vakiintuneen sanan "uudelleenmäärittelystäsi".
Äläkä unohda sitä tosiasiaa, että saksalainen FKK on naturistijärjestö, jonka lähtökohtana on nakuilu (saks. nacht), eikä FKK-yhdistykset itse edes tunnusta olevansa nudistijärjestöjä. --JuusonS 2. huhtikuuta 2006 kello 05.01 (UTC)


”Nudismi on Euroopassa kautta aikain tarkoittanut alastomuuden harrastamista, eikä sitä muuta yhden filosofin alastomuuteen liittämät aatteet ja teoriat yhtään mihinkään suuntaan. ”

Käänteisenä, Nudismi on Euroopassa kautta aikain tarkoittanut alastomuuden harrastamista, eikä sitä muuta yhden Suomalaisen filosofin alastomuuteen liittämät Suomalaisesta Nudismista yhtään mihinkään suuntaan. Filosofi Jean-Jacques Rousseau's Nudismi-ideologia, se kelpasi malliksi jopa koko maailman Naturismin pohjaksi.


”Mutta miksi yrität väen väkisin vääntää perinteistä suomalaista nudismikäsitystä omien tarkoitusperiesi tukemisen suuntaan?”

En missään nimessä koita varastaa enkä ohjata Suomalista Nudismia pohjaksi yhtään mihinkään, se on täysin erilainen ja oikeastaan ihannoi kaikkea sitä mistä Filosofi Jean-Jacques Rousseau's Nudismi-ideologia pyrkii erooon.


”Ottakaa käyttöön eurooppalainen Smooth-nimike, niin tuskin kenelläkään on sitä vastaan yhtikäs mitään. PääKaupunkiseudun Smooth Naturistit.” Niin kun se määritellään ”nimeä smooth käytetään naturistipiireissä itseltää kaikki häpykarvat ajaneista naturisteista” http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu:Alastonkulttuuri ja ”Suomen naturisteista näkyvä osa on karvattomia tai osin karvoitukseltaan leikattuja tai rajattuja.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi Alastomampi Nudisti-ideologia on kokokarvattomuus, siis kaikki karvat pois leuasta alaspäin. Nuoret on omaksunut vielä rajumman tavan, ne ajaa itsensä myös kaljuksi. Smooth-nimike ei sovi vaan ainoastaan Nudest Nudist eli Alastomampi Nudisti.

”Näin pääsisimme eroon tästä epätoivoisesta yrityksestäsi muuttaa vuosikymmeniä sitten vakiintuneen sanan "uudelleenmäärittelystäsi".

Eihän Nudismia tarvitse uudelleen määritellä vaan ainoastaan tämä uusilmiö Suomalainen Nudismi sehän on Nudismin vastainen ja ihannoi niitä mistä Filosofi Jean-Jacques Rousseau's Nudismi-ideologia pyrkii erooon. Sen takia puhuisin tästä uudesta Antinudismina.

Terv. risto_so 2006.4.02 13.40 (UTC)


Päätin jo lopettaa känäämisen tämän herra "viiksivallun, leuasta alaspäin karvattoman" kanssa, mutta vielä on pakko vastata. Riston opit nudismista ovat niin uusia, että suomalaiset alastomuuden harrastajat, niin nudistit, kuin narturistitkin pitävät niitä täysin vääristyneinä. Riston " oppeja"pidetään vain omaa egoa ja "leikiyhdistyksensä" nudest nudist-väen egoa kohottavana propagandana, eikä minään muuna. Tähän samaan egon korottamiseen kuuluu nämä puheet aivan uudentyyppisestä "aatteellinen yhdistys" koohotuksesta, erottamaan Pääkaupunkiseuden Naturistit yhdistyksen (rekisteröimätön) muista yhdistyksistä. Samaan tähtää tämän "yhdistyksen lykkääminen joka paikkaan ainoana oikeana alastonyhdistyksenä. Tämä ei enään edes suututa, vaan herättää lähinnä säälin tunteita tätä pitkäaikaista "naturismin tietäjää" kohtaan. Mitä enemmän hänen tekstejään seuraa, sitä selvemmäksi käy hänen propagandatarkoituksensa ja oman itsensä korostaminen.--JuusonS 2. huhtikuuta 2006 kello 11.26 (UTC)


”Riston opit nudismista ovat niin uusia, että suomalaiset alastomuuden harrastajat, niin nudistit, kuin narturistitkin pitävät niitä täysin vääristyneinä. Riston " oppeja"pidetään vain omaa egoa ja "leikiyhdistyksensä" nudest nudist-väen egoa kohottavana propagandana, eikä minään muuna.”

No mitäs oppia nyt tarkoitat, enhän ole tarjonnut mitään muuta kun Kansainvälisesti hyväksyttyä tietoa, en yhtään mitään omaa oppia?

”joka paikkaan ainoana oikeana alastonyhdistyksenä. ”

Suomessa on neljä yhdistystä ja näistä kolmella on vielä liitto, kaikkia tarvitaan. Jos sinulla on jotain minua vastaan henkilönä se ei saa vaikuttaa mitenkään Tietosanakirjan muokkaukseen. Se tieto mitä tarjotaan pitää olla neutraalia tietoa eikä sitä voi värittää millään yhdistys valta asetelmalla.

Eikös ole parempi JuusonS että keskitytään tietosanakirjaan ja sen tietojen korjaamiseen, se on ainoa aihe.

Terv. risto_so 2006.4.03 10.30 (UTC)

Kuulepas Ristoseni, poiketaan kaffella, kun seuraavan kerran tapaamme. Minulla ei ola Sinua vastaan yhtään mitään, ei etenkään henkilönä. Minua ainoastaan ärsyttää tuo tapasi ylikorostaa kyseenalaista PKSN-kerhoasi ja selittää sitä joksikin muuksi, kuin tavalliseksi rekisteröimättömäksi yhdistykseksi. PKSN.n säännöissä ei mainita mitään erityistä "edustushaaraa" millekään naturismin alakulttuurille, joten älä anna tästäkään vääriä tietoja julkisuuteen. Olen jopa hyväksynyt PKSN.n maininnan yhdistysten mukana, vaikka se näin ollen lienee ainoa rekisteröimätön yhdistys, joka erikseen mainitaan koko suomenkielisessä wikipediassa, enkä ole poistanut tätä mainintaa. Jos osa tarjoamistasi "kansainvälisistä opeista" ei vastaa edes linkittämiäsi lähteitä, niin kyllä niiden kohdalla täytyy tehdä selkeä korjaus itse artikkelin tekstiin. Koetan lopettaa omalta osaltani tämän tyhjän jankutuksen, koska se ei näytä kohdallasi johtavan yhtään mihinkään. Risto hyvä, ei tämä pyörittelyllä ja asian viereen vedättämällä johda yhtään mihinkään, joten antaa olla. Jos tuot esiin jotain uutta ja oikeaa tietoa, niin palataan asiaan...
Hyvää kevättä ja hyviä nakuilukelejä,--JuusonS 3. huhtikuuta 2006 kello 09.08 (UTC)


Herra Risto. Oman yhdistyksen juridisen statuksen hämärtäminen omilla lain tulkinnoilla ei ole ollut mitään "neutraalia tietoa" joten lopetathan tuon vääristelysi. Kiitos!
Toiseksi, FKK ei ole mikään nudistiyhdistys, vaan oman ilmoituiksensakin mukaan se on NATURISTIyhdistys.--81.197.39.50 3. huhtikuuta 2006 kello 08.33 (UTC)


”FKK ei ole mikään nudistiyhdistys, vaan oman ilmoituiksensakin mukaan se on NATURISTIyhdistys”

Miten se on mahdollista, silloin kun Naturismi vasta määriteltiin FKK oli toiminut jo n 30 vuotta? http://en.wikipedia.org/wiki/Nudism Sivulla on koko International Naturist Federation history.

Terv. risto_so 2006.4.03 12.23 (UTC)


Huomaan että herra Risto so ei erota sanoja nudist ja naturist toisistaan. "Sivulla on koko International Naturist Federation history." Tuossahan puhutaan juuri NATURIST- yhdistyksen historiasta.--JuusonS 3. huhtikuuta 2006 kello 09.36 (UTC)


Tähän vastaan jo toisaalla, katso sieltä. Nudismi on Naturismin lähde, mutta ei kuitenkaan uusi ilmiö Suomalainen Nudismi.

Terv. risto_so 2006.4.03 19.33 (UTC)


Risto hyvä, selitä mistä olet saanut päähäsi käsitteen "uusi ilmiö Suomalainen Nudismi"? Nudismi on suomessa hyvin vanhaa perua, jopa vanhempaa kuin mikään mainitsemistasi -ismeistä tai kulttuureista. Nudismia oli kauan ennen minkään -ismin liittämistä alastomuuteen ja suomalainen nudismi on samanlaista alastomuuden harrastamista, kuin eurooppalainen nudismikin. Se ei ole koskaan ollut mitään järjestäytynyttä naturismia. Kaiki listaamasi nakuatteet kuuluvat naturismiin, eikä nudismiin. Nyt olisi Risto so, jo korkea aika sinunkin oppia erottamaan nudismi ja naturismi toisistaan. --JuusonS 3. huhtikuuta 2006 kello 17.34 (UTC)
Risto hyvä, selitä mistä olet saanut päähäsi käsitteen "uusi ilmiö Suomalainen Nudismi"?

Naturismi sivulla puhutaan <Nudismi> pohjana INF määrittelemälle Naturismille ja tarjotaan Suomen Nudismia sille pohjaksi jota sinä JuusonS markkinoit ja olet ainoa sen asiantuntija.

”Nudismi on suomessa hyvin vanhaa perua, jopa vanhempaa kuin mikään mainitsemistasi -ismeistä tai kulttuureista.”

Se mitä on nyt sinun määrittelemänä se ei kelpaa pohjaksi INF-määritykseen vuonna 1974 Ranskan naturistikaupungissa Cap D'Agdessa. Tästä Nudismin ideologiasta ei saa kirjoittaa Suomen Wikipediassa se on kielletty aihe.

”Nudismia oli kauan ennen minkään -ismin liittämistä alastomuuteen ja suomalainen nudismi on samanlaista alastomuuden harrastamista, kuin eurooppalainen nudismikin. Se ei ole koskaan ollut mitään järjestäytynyttä naturismia.”

Näillä uudelleen määrittelyillä ei ole mitään tekoa Naturismin INF-määritykseen Naturismi vuonna 1974 Ranskan naturistikaupungissa Cap D'Agdessa, Suomessa ei ollut Naturistiyhdistystä, Suomi ei ollut edes sopijamaa, en mitenkään voi käsittää että INF-määritykseen vuonna 1974 Ranskan naturistikaupungissa Cap D'Agdessa otettiin jo pohjaksi Suomen nykymääritys uudelleen se Suomi Naturismi mistä ainoastaan Suomen Wikipedia jotain kirjoittaa ainoana maailmassa. Vaikkakin sen pitäisi olla vanhaa (viestistä ja päivästä riippuen) jopa 1700 luvulla jo käytössä ollutta, tai 1800-luvulla käytössä olllutta ja viimeisin 1960 luvulla. Luulisi siitä nyt jotain tietoa olevan muuallakin, mutta ei nyt vaan ole.

”Kaiki listaamasi nakuatteet kuuluvat naturismiin, eikä nudismiin. Nyt olisi Risto so, jo korkea aika sinunkin oppia erottamaan nudismi ja naturismi toisistaan.”

Mitään mitä on ollut ennen INF-määritykseen vuonna 1974 Ranskan naturistikaupungissa Cap D'Agdessa oleva Naturismi, kaikki on sitä määritystä enne Nudismia. Se on myös luettavissa International Naturist Federation history http://en.wikipedia.org/wiki/Nudism sivulta, Vanha Nudismi on sosiaalinen Nudismi mikä on pohja Naturismille, ei sinun määrittelemä uusi Suomi nykymalli Nudismista.

Terv. risto_so 2006.4.04 20.09 (UTC)


Olen erittäin tarkka kirjoituksieni lainauksesta, jos niitä lainataan niin ne lainataan silloin siinä muodossa kun ne on, eikä muokata jälkikäteen itselle mieluiseen muotoon.

Olisi kyllä paikallaan mainita lähde ja tietääkseni myös Wikipedia tekijän oikeuksien kunnioittaminen on yksi hyväksytty asia.

Jos tuo ei kelpaa FKK historian katsaukseen tuossa muodossa se silloin poistetaan kokonaisuudessaan, tai annetaan olla alkulähteen mukaisena.

Terv. risto_so 2006.4.06 1§7.46 (UTC)


Risto so, hyvä!
Jos et siedä sitä, että viestejäsi muokataan, niin silloin sinun on hyvä pysytellä pois koko wikipediasta. Yksi wikipedian pääperiaatteista on se, että kirjoittaja suostuu siihen, että muut muokkaavat alkuperäisen kirjoittajan kirjoittamaa tekstiä. Toiseksi itse omalle nettisivulle kirjoitettu teksti ei oikein kelpaa wikipedian lähteeksi (naturisti.org = Riston oma kotisivu).--JuusonS 6. huhtikuuta 2006 kello 15.42 (UTC)


Kaikki mikä on ennen Naturismin määrittelyä on alastomuutta sanalla Nudismi, ei ollut vielä Naturismia. Naturismi astui kuvioon mukaan vuonna 1974 Ranskan nudistikaupungissa Cap D'Agde Ranskassa.

USA, Australia, Pohjoismaat Suomea lukuun ottamatta, Kommunismin alla eläneet valtiot ja keskeinen Eurooppa, niillä kaikilla on pohjana Nudismi ja niiden alku on poikkeuksia lukuun ottamatta 1900-luvun alkupuolella.

Selvitä jos väität JuusonS, niin missä se Nudismi ja Naturismi meni sekaisin?

Terv. risto_so 2006.4.07 13.00 (UTC)


Nudismi on alastomuuden harrastamista ja naturismi on aatteellista alastomuuden harrastamista. FKK ei ole koskaan ollut mikään aatteellinen nudistiyhdistys, vaan se on omaa FREIKÖRPERKULTTUURIA harrastava yhdistys. Siksi sen nimikin on FREIKÖP..., eikä NUDIST... Ymmärrätkö nyt, kun väänsin sen rautalangasta. Nudismi EI OLE AATE tai IDEOLOGIA, vaan alastomuusharrastus. Kun tajuat tämän, niin huomaat myös sen, että naturismi sai alkunsa nudismista ja sen tuoman alastomuuden lisäksi tarvittiin eri filosofioiden yhdistämistä alastomuuteen, eli nudismiin. Näin syntyi naturismi.--JuusonS 7. huhtikuuta 2006 kello 12.53 (UTC)

Risto So hylkäsi FKK.n[muokkaa wikitekstiä]

Risto So hylkäsi FKK.n ja muutti sen nudismiksi vastoin FKK.n periaatteita. Palautan FKK.ta koskevan osuuden ja korjaan tuon nudismin osuuden vastaamaan totutta.--JuusonS 6. huhtikuuta 2006 kello 15.27 (UTC)

Jos korjaat tekstin tee se omilla kirjoituksilla, jos lainaat minun kirjoittamaa niin minun tekijänoikeus suojaa ne ja sinulla ei ole lupaa sanojani muuttaa.
Tuo kirjoittamani teksti on vapaa käännös Mensch und Natur lehdestä, siis FKK-hoistoriaa heidän omasta vinkkelistä katsoen.
Hyväksy nyt JuusonS historia sitä et voi muuttaa sinulle mieleiseksi sillä se on elettyä elämää ja se on dokumentoitua tietoa.
Jos taasen korjaat sivun historiatietoa vääräksi niin tulen sen korjaamaan jatkossakin. Historia on ja pysyy.Jos et hyväksy historiasdta totuutta niin älä kirjoita siitä mitään vaan pyyhkäise roskiin koko FKK historia. Terv. risto_so 2006.4.06 18.37 (UTC)
Risto, Wikipedian periaatteiden mukaan et omista tekstiä, jonka olet tänne kirjoittanut, sillä olet luopunut oikeuksistasi siihen. Siten et voi kieltää muita muokkaamasta tänne kerran lisäämääsi tekstiä. --TeVe 6. huhtikuuta 2006 kello 15.41 (UTC)
Kuuleppas Risto. Wikipedia ei toimi niin, että Sinä sanot muuttavasi tekstiä maailman tappiin asti mieleiseksesi. Muilla kirjoittajilla voi olla laajemmat lähteet muokata tekstiä, kuin sinulla kireine lahkolaisaatteinesi. --JuusonS 6. huhtikuuta 2006 kello 15.46 (UTC)

Kirjoittamani vahvistaa myöskin INF-historia, lukekaa siitä siinä on sama sisältä kun kirjoitan. http://en.wikipedia.org/wiki/Naturism

Jos muokataan niin pysytään esim. INF oman historian puitteissa eikä aleta kirjoittaan historiaa oman mieln mallin mukaan. Terv. risto_so 2006.4.06 18.45 (UTC)

Huomasitko Risto, mihin tämä linkkisi johti?
Se ei suinkaan johda millekään naturistisivulle, vaan Clothes Free sivustolle, joka vastaa lähinnä tätä suomalaista alastonkulttuuri-sivuamme. INF.n historiasta paremman ja luotettavamman kuvan saa kylläkin INF.n omalta kotisivulta. http://www.inffni.org/ Tässä tapaukseesa Sinä olet syyllistynyt jonkin asteiseen fundamentalistiseen ja omaa ideologiaasi propagoivaan suuntaan vetämiseen. "Historiaa oman mielen mukaan" ;-)Heh!
Muuten, luitko lainkaan TeVen ja minun aiempia viestejä sinulle? --JuusonS 6. huhtikuuta 2006 kello 16.15 (UTC)

Mitä Wikipediassa saa muokata[muokkaa wikitekstiä]

Niin kun arvostelin viestissä 2006.4.06 18.37 (UTC)joka mielestäni on täysin aiheesta. Eihän Wikipedia edes Suomessa voi toimia niin, kirjoittaja lainaa artikkelin pohjaksi tekstiäni, muutta alkuperäisen tekstin sisällön oman maun mukaiseksi, pidän tätä lähinnä rikollisena tekona. Eikä sekään muuta alku astelmaa miksikään jos korjaan tekstin sisältöä niin kun se pitää olla. Lähdelainaus on olemassa ja minä en sitä itse tehnyt.

Vaikka olisi kuinka vapaa tietosanakirja kyseessä niin kyllä Suomen laki on tämänkin yläpuolella http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/tekl.html

Tarkistus kysymys, oletteko siis sitä miltä että lainauksissa Wikipedian ei tarvitse noudattaa Suomen lakia?

”ideologiaasi propagoivaan suuntaan vetämiseen” Ei ole minun omaa ideologiaa vaan Mensch und Natur lehden, siis FKK on oma julkaisu jonka oikeellisuuden todistaa myös laittamani sivulinkki. Terv. risto_so 2006.4.06 20.27 (UTC)

Kuitenkin olette itse suostuneet luovuttamaan materiaalinne GFDL-lisenssin alaisuuteen lähettäessänne sen Wikipediaan. Wikipedia ei suinkaan ryöstä oikeuttanne tekstiin, sillä sitä mukaan kun jokaista sivua muutetaan, tallentuu siitä otos sivuhistoriaan ja siellä teidät kreditoidaan asianmukaisesti. Jokaisella on myös oikeus kopioida, levittää ja muokata tekstiänne GFDL:n ehtojen mukaisesti, sillä olette lisensoineet sen GFDL:n alaiseksi. Miksi ihmeessä nostatte tästä meteliä, kun muokatessanne tekstiä olette jo tutustuneet käyttöehtoihin? --Stonda 6. huhtikuuta 2006 kello 17.53 (UTC)
Oleellinen asia on siinä kirjoittaako itse vai lainaako toinen tekstiä.Pitäisikö Suomessa nyt kaikki rekisteröidä GFDL alaisuuteen että Suomen Wikipedian kirjoittajat ei voisi lainata tekstiä ilman lähdemainintaa? Missä on laki tästä säädöksestä?
Et tuonut Stonda mitään uutta asiaan, lainaus on tehty ja teksti on minun, se on muokattu ja se on Suomen lain mukaan rikos. Terv. risto_so 2006.4.06 21.01 (UTC)
Olen nyt vähän ymmälläni vastauksestanne, teidän Wikipediaan kirjoittamaa tekstiä ei lainata. Sitä muokataan GFDL:n puitteissa, kerta olettehan itse hyväksyneet dokumentin muokkaamisen lisäämällä kirjoittamanne tekstin tänne. Teidän osuutenne tekstissä pysyy edelleen nimissänne, vaikka sisältö muuttuisikin. Ainoaksi lähdeviitteeksi jää historiasivun merkintä, muuten jokainen artikkeli täyttyisi käyttäjien lähdeviitteistä ja teksti muuttuisi lukukelvottomaksi lähdeviittailuksi. Teiltä ei enää GFDL-lisensoinnin jälkeen kysytä suostumustanne muutoksiin, vaan tässä vaiheessa olette hyväksynyt sen, että alkuperäistekstiä voi jokainen muokata vapaasti. --Stonda 6. huhtikuuta 2006 kello 18.16 (UTC)
Älä Risto so tule tänne puhumaan mitään rikoksista. Kotisivullasi naturisti.org esität rekisteröitymättömän yhdistyksesi "virtuaalisivuilla" useita yhdistyslain vastaisia toimia ja tapahtumia, jotka eivät ole mahdollisia rekisteröimättömälle yhdistykselle. Älä Risto so tule tänne puhumaan mitään rikoksista. Jatketaan tätä keskustelua osoitteessa Keskustelu_käyttäjästä:Risto_so#Keskustelua_Riston_tyylist.C3.A4:--JuusonS 6. huhtikuuta 2006 kello 18.32 (UTC)
Tarkoitatko nyt sitä Stonda että Suomen Wikipediaan voi lainata tekstiä mistä lähteestä vaan, muokata se omia tarkoitusperiä vastaavaksi ja alkuperästä ei tarvitse mainintaa kirjoitella? Juuri niin kävi tässä, lainattiin tekstiäni sivulta mihin minulla tietääkseni on lainvoima olemassa tekijänoikeus lain mukaan? Lainaus oli lainaajan taholta muokattu jonka sitten korjasin alkuperäiseen muotoon. Minä en sitä tänne tuonut eikä korjaus tee minusta tekstin tuojaa, vaan yksistään lainaaja/muokkaaja on edelleenkin alkuperäinen tuoja. Terv. risto_so 2006.4.06 23.02 (UTC)


Risto hyvä, uutisilla eikä historiankirjoituksella ei ole tekijänoietutta. Jos teksti on romaani, eli sepitteellistä tekstiä, sitä koskee tekijänoikeus teoksena, mutta samasta asiasta saa kuka hyvänsä kirjoittaa omin sanoin ihan mitä lystää (vaikka uuden sepitteen tai romaanin). Itse aihe ei kuulu tekijänoikeuden piiriin.
Jälleen Ristolla meni muokatessaan sanat nudismi ja naturismi sekaisin.--JuusonS 7. huhtikuuta 2006 kello 07.37 (UTC)


Älä nyt sekoile, kotisivuilla on tekijänoikeus lain puitteissa, myös siellä olevilla valokuvilla ym. jos ne on omai kuvia.

Nudismi ja naturismi[muokkaa wikitekstiä]

”Jälleen Ristolla meni muokatessaan sanat nudismi ja naturismi sekaisin.” Ai missä se nyt on sekaisin, pitää täsmentää hiukan että sinäkin ymmärrät.

Nudismia on kaikki se joka on Nudismin ideologian toteutusta. Kaikki yhdistykset ennen Naturismin määrittelyä on ollut Nudistiyhdistyksiä. Naturismi nykymuodossaan määriteltiin vuonna 1974 Ranskan nudistikaupungissa Cap D'Agde Ranskassa ja vasta tämän jälkeen voi puhua Naturismista. Terv. risto_so 2006.4.07 21.42 (UTC)

Hyvä Risto. Nyt alat päästä jo lähelle. Nudismia on KAIKKI alastomuuden harrastaminen. Myös sellainen alastomuuden harrastaminen, johon EI LIITY MITÄÄN AATTEELLISUUTTA on NUDISMIA. Nudismiin ei kuulu mikään aatteellisuus tai oppi tai oppisuunta. Nudismi on vain pelkkää alastomuuden harrastamista. Sitten kun nudismiin liitetään jokin oppi ta aate, siitä tulee esimerkiksi FKK, tai naturismi, muutama esimerkki mainitakseni. Mutta etenkin aatteettomasta alastomuudesta puhuttaessa käytetään sanaa nudismi, siksi että se erotettaisiin naturismista, FKK.sta tai muista aatteellisista alastomuuden harrastajista. On aivan turha kinata jostain menneestä välivaiheesta, ajasta ennen selkeästi määriteltyjä alastonkulttuureita ja niiden nimeämisiä. Kaikki alastonkulttuurit polveutuvat kuitenkin puhtaasta ja aatteettomasta alastomuuden harrastamisesta, nudismista.
Itse nudismilla EI OLE mitään teoriaa, sillä alastomuuden harrastamista (nudismia) on harrastettu vuosikymmeniä ilman teorioitasi.
Aluksi oli vain nudismi, jo pitkään ennen kun keksittiin liittää kaiken maailman lisäoppeja alastomuuden harrastamisen yhteyteen. --JuusonS 7. huhtikuuta 2006 kello 19.12 (UTC)
”Nyt alat päästä jo lähelle. Nudismia on KAIKKI alastomuuden harrastaminen. Myös sellainen alastomuuden harrastaminen, johon EI LIITY MITÄÄN AATTEELLISUUTTA on NUDISMIA. ”
Jahkailet taasen etkä hyväksy Nudismin ideologia ja Naturistien ja Nudistien latinankielisen nimen käyttöä millä juuri he erottuvat kaikista tavallisista alastomuuden harrastajista. Nimeä Nudisti toki voi käyttää, se on lähinnä väärässä viiteryhmässä käyttämistä. (< tämä on jo kertauksen makua) Käytetään nudisti sanaa jo hakusanana jotka johtaa pelkästää pornosivuille.
”Nudismiin ei kuulu mikään aatteellisuus tai oppi tai oppisuunta.”
Tässä on puhuttava kahdesta erilaisesta Nudismista, Nudismi jolla on ideologia ja Nudismista millä ei ole ideologia. Ja minä kirjoitan vain ja ainoastaan siitä Nudismista millä on vahva sosiaalisuus ja vahva ideologia perustana.
”Itse nudismilla EI OLE mitään teoriaa, sillä alastomuuden harrastamista (nudismia) on harrastettu vuosikymmeniä ilman teorioitasi.”
Tähän ei voi muuta todeta, alastomuudella ei ole teoriaa mutta Nudismilla on. Nudismi on Nud- ismi ja sen harjoittaja on Nud - isti vertaa sanoja vaikka kapital -ismi < kapital -isti.
Sanontasi ”teorioitasi.” eihän ne ole minun teoriaa vaan vallan muiden ja niitä löytyy tuhansia tietolähteitä mitäkä näin todistaa. Terv. risto_so 2006.4.08 10.39 (UTC)
Risto so kirjoitti:
"Tässä on puhuttava kahdesta erilaisesta Nudismista, Nudismi jolla on ideologia ja Nudismista millä ei ole ideologia. Ja minä kirjoitan vain ja ainoastaan siitä Nudismista millä on vahva sosiaalisuus ja vahva ideologia perustana."
Suomessa ja suomen kielessä ei ole KOSKAAN ollut NUDISMI -sanalle mitään muuta merkitystä, kuin alastomuuden harrastaminen, ilman mitään atteellisuuksia tai oppeja.
-ismi päätettä on suomen kielessä käytetty myös jonkin asian harrastamista kuvaavana liitteenä, kuten esimerkiksi alkoholismi, filatelismi jne.
-isti päätettä on käytetty jopa ammattia kuvaavana liitteenä, kuten radisti, modisti jne. Huomaatko nyt, Risto, että näitä päätteitä käytetään muuallakin, kuin pelkästään oppia tai aatetta kuvamassa?
Sinä väännät ja kierrät, kuin kissa kuumaa puuroa, saadaksesi läpi oman, vääristyneen ja fundamentalistisen ideologiasi lävitse. Usko nyt jo, että suomen kieleen vakiintunut sana nudismi EI sisällä mitään oppeja tai aatteellisuuksia. Edes ihailemasi FKK ei puhu itsestään nudismiyhteisönä, vaan naturisteina.--JuusonS 8. huhtikuuta 2006 kello 09.54 (UTC)
”Suomessa ja suomen kielessä ei ole KOSKAAN ollut NUDISMI -sanalle mitään muuta merkitystä, kuin alastomuuden harrastaminen, ilman mitään atteellisuuksia tai oppeja. ”
Ei ole ei, kuitenkin tarkistus kysymys: Kun minä kirjoitan keskeisen Euroopan Nudismista niin sinä tarjoat Suomalaista Nudismia joka lähes vastakohta oikealle sosiaaliselle ja yhdistyspohjaiselle Nudismille. Yhdentyvä tekijä molemmissa on, molemmissa ollaan alasti. Se Nudismi mikä sai alkunsa Filosofi Jean-Jacques Rousseau's (1712-1778) ajatuksista siitä löytyy tietoa tuhansia sivuja. Kun taasen sinun markkinoimasta Nudismista on ainoa sivu olemassa tämän tietosanakirjan Suomiosa. Siitä voi arvioida kumpi on voimallisempi ja suosituin. Karkea arvio, Filosofi Jean-Jacques Rousseau's Nudismioppi on suosittu, siitä kirjoitetaan sillä on kannattajia, kun taasen sinun markkinoima Suomalainen Nudismi on niin että sillä ei kaiketi ole montaakaan kannattajaa, eihän siitä ole edes tietoa saatavilla kun tämä tietosanakirjan sivu ”Nudismi”
Otit hyvät esimerkkisanat ” alkoholismi ” sen toteuttaja on alkoholisti ja sanan ” filatelismi” sen harjoittaja on filatelisti, käytetään myös muotoa filatelia. Näistä päätteistä on olemassa sivu http://fi.wikipedia.org/wiki/Ismi
”vääristyneen ja fundamentalistisen ideologiasi lävitse” Kuten olen monesti todennut, eihän nämä ole minun ajatuksia vaan kirjaviisautta ja luettua oppia.
”Usko nyt jo, että suomen kieleen vakiintunut sana nudismi EI sisällä mitään oppeja tai aatteellisuuksia.” Sinähän sen tiedät koska olet sen asiantuntija, muut ei voi siitä puhua ja kirjoittaa kun siitä ei ole tietoa kun tämä tietosanakirja yksi sivu. Se on myös Filosofi Jean-Jacques Rousseau's Nudismin vastainen ajatuksiltaan ja toiminnaltaan, siitä voi hyvin puhua Antinudismina.
”Edes ihailemasi FKK ei puhu itsestään nudismiyhteisönä, vaan naturisteina.”
Nykyään kylläkin mutta ei silloin kun se alkoi, silloin se oli Nudismia eikä Naturismia. Naturismi määriteltiin paljon myöhemmin kun Nudismi oli jo toiminut muutamia vuosikymmeniä. Sellaiset Saksan alkuajan lehdet kun Mensch und Natur, Paradies, Lotus, ja Alanokomaiden lehti Helios kirjoittivat paljon Nudismista ja Filosofi Jean-Jacques Rousseau's teoriasta sosiaalinen alastomuus Nudismi. Terv. risto_so 2006.4.09 09.59 (UTC)


Risto hyvä, mistä löytyy selostus mainisemastasi Rousseaun nudismista? Tähän asti linkkisi ovat järjestäin johtaneet pääosin naturismisivuille, vaikka linkissäsi olisi ollut mukana nudism-sana. Tästä Sinun eurooppalaisesta sosiaalisesta nudismistasi ei löydy edes muutamaa sivua, saatika sitten mainitsemiasi tuhansia sivuja. Clothes Free, FKK tai naturismi eivät de facto ole mitään nudismia, vaan nillä kaikilla on nämä omat selkeät erilliset nimensä.
1. Ensin oli alastomuuden harrastus. Sitä alettiin kutsua nudismiksi.
2. Alastomuuden harrastamiseen (nudismiin) haluttiin liittää erilaisia aatteita tai oppeja ja näitä oppeja tunnustavia aloitettiin kutsumaan omilla nimillään, muun muassa freikörper ja naturismi.
Nudismi ei ole euroopassa missään vaiheessa sisältänyt mitään oppeja tai aatteellisuuta. Aatteeliset alastomat on aina tunnettu heidän itse itselleen ottamilla nimillä, joista yksikään ei ole nudismi.--JuusonS 9. huhtikuuta 2006 kello 12.33 (UTC)
Oletko lukenut Filosofi Jean-Jacques Rousseau's teorian sosiaalisesta alastomuudesta? Niin kun edellä totean ”Sellaiset Saksan alkuajan lehdet kun Mensch und Natur, Paradies, Lotus, ja Alanokomaiden lehti Helios kirjoittivat paljon Nudismista ja Filosofi Jean-Jacques Rousseau's teoriasta sosiaalinen alastomuus Nudismi.” Ei kai nekään kirjoita Nudismista ideologisena sosiaalisena ratkaisuna jos se ei sitä olisi.
1. Ensin oli alastomuuden harrastus.
Nyt kyllä minun pitää sanoa JuusonS sulla on vahvasti jahkaus mukana tässä asiassa. Sinun totuudesta ei tule totuutta vaikka kuinka kertaat ja kertaat. Katso keskusteluhistoriaa niin huomaat että sulle kerrotaan sama asia moneen kertaan. Alastomuutta on ollut iät ja ajat, en kiistä. Latinan sana nud kuvaa juuri sitä. Siihen perään -ismi niin saadaan oppi, ideologia ym. Nud toteuttaja -isti päätteellä on sen toteuttaja. http://fi.wikipedia.org/wiki/Ismi
2. Alastomuuden harrastamiseen (nudismiin) haluttiin liittää erilaisia aatteita tai oppeja ja näitä oppeja tunnustavia aloitettiin kutsumaan omilla nimillään, muun muassa freikörper ja naturismi. Nudismi ei ole euroopassa missään vaiheessa sisältänyt mitään oppeja tai aatteellisuuta.
Kun puhutaan Nudismista niin puhutaan silloin Filosofi Jean-Jacques Rousseau's teoriasta sosiaalisesta alastomuudesta, siinä määriteltiin se alkuajatus. Kaikki yhdistykset jotka toimi ennen Naturismin määrittelyä ne ei ollut Naturistiyhdistyksiä vaan Nudismiin perustuvia, vanhinta osaa edustaa mm http://dfk.org/
Tämä on nyt niin moneen kertaan kerrattu, eikös ole välillä jo sinunkin vuoro esittää dokumentoitua tietoa omista ideologioistasi se Suomalainen Nudismi joka on pohjana jopa Naturistisivulta koko maailman Naturismille? Terv. risto_so 2006.4.10 08.09 (UTC)
Risto hyvä, jälleen sinulla meni termit sekaisin. Tuolla linkittämälläsi sivulla puhutaan kyllä naturismista ja freikörper-asioista, mutta ei sieltäkään löydy de facto mitään mainintoja nudismista. FKK ja naturismi eivät enään ole pelkkää nudismia, vaikka ne ovatkin alkaneet alastomuuden harrastamisesta (nudismista).--JuusonS 10. huhtikuuta 2006 kello 06.51 (UTC)
Jos tarkoitit DKF linkkiä se on Saksan vanhin yhdistys ja sen alku on paljon ennen kun Naturismi oli määritelty ja sitä yleensä oli. Maailma kehittyy ja mukana kehittyy myös muut.
Nudismi on Naturismin pohja, se on de facto, se on myös de facto kuka sen ideologian kirjoitti, se on edellä. Myös se on de facto että siirtolaisten mukana Euroopasta meni Nudismi eikä Naturismi, siis Nudismi on pohja ja sekin on de facto.
”FKK ja naturismi eivät enään ole pelkkää nudismia” niin kun sanoin maailma kehittyy ja kehitys tuo muutoksia mukana. Historiallinen tosiseikka kuitenkin on Nudismi oli ensin ja siitä kehitettiin uudelleen määrittelyllä Naturismi, se pohja mille se määriteltiin se ei suinkaan ollut Naturismi vaan Nudismi, tämäkin on de facto.
Yhteenvetona voi lisätä Naturismi on todellisuudessa myös Nudisimia vaikka nykyään korostetaan Naturismia. Tässä ”Alastonkulttuuri” sivussahan on selvitetty Naturismin alku ja samoin se pitäisi myöskin näkyä Suomi Nudismi sivulla. Eihän se JuusonS sinun Suomi Nudismi ole maailman ainoa, vaikka Nudistisivu Suomen Wikipediassa on se ainoa tietoa antava sivu, muitahan ei ole eihän? Oletko nyt kanssani samaa mieltä Naturismin historiasta vai eri? Terv. risto_so 2006.4.10 11.49 (UTC)


Risto hyvä, ei ole olemassa mitään erillistä suomi-nudismia, vaan nudismi on väljämerkitykselinen yleissana alastomuuden harrastamiselle.
Nudismi sivulla käsitellään vain NUDISMIA ja se on hyvä niin. Ei ole mitään tarvetta sotkea naturismia, FKK.ta tai muitakaan aatteellisia alastomuuden muotoja nudismi-sivulle. Sama koskee myös naturismi-sivua, sinnekään ei kannata tehdä laajaa selostusta FKK.sta, koska se selostus on tällä alastonkulttuuri-sivulla. Tältä sivulta puuttuuvat monien muiden alastonkulttuurien esittelyt, eihän täällä ole kuin naturismista ja FKK.sta lyhyet katsaukset.
Väitteesi nudismin alkamisesta jostain kirjoitetusta ideoloasta on suorastaan absurdi, koska nudismia oli kauan ennen yhtään kirjattua alastomuuden ohjelmaa tai filosofiaa tai ideologiaa.--JuusonS 10. huhtikuuta 2006 kello 09.56 (UTC)
"nudismia oli kauan ennen yhtään kirjattua alastomuuden ohjelmaa tai filosofiaa tai ideologiaa." Perustele väitteesi ja kerro lähdetiedot? Terv. risto_so 2006.4.10 13.06 (UTC)


Risto (hyvä), eikö sinulle sano mitään latinankielinen sana nudism? Tämä sana oli käytössä vuosisatoja ennen yhtään ylöskirjattua alastomuuden ideologiaa. Jos näin ei olisi ollut, niin Rosseaun olisi täytynyt keksiä oma sanansa kuvaamaan omia aatteitaan alastomuudesta. Nyt hän yritti huonolla menestyksellä kaapata vanha latinankielinen ja muissakin kielissä käytössä oleva sanaa nudism, kuvaamaan omia ideologioitaan. Riittääkö tämä perusteeksi Sinulle?
Ensin oli sana nudism ja myöhemmin siihen yritettiin liittää ideologioita huonolla menestyksellä. --JuusonS 10. huhtikuuta 2006 kello 11.11 (UTC)


”Risto (hyvä), eikö sinulle sano mitään latinankielinen sana nudism? ” Alat olemaan jopa huvittava hyvä JuusinS. Totta kai minulle sanoo sana ” nudism ” saman kun Suomankielinen versio Nudismi. Engl. kielessä se on nudism mutta kun ollaan Suomessa käytetään kotimaista muotoa. Asia ei kuitenkaan muutu miksikään mitä olen edellä sanonut. Terv. risto_so 2006.4.10 16.17 (UTC)


Okei Ristoseni. Määrittelepä tässä ja nyt käsityksesi, mitä suomen kielen sana NUDISMI tarkoittaa? Tee tämä määrittely omin sanoin, ilman mitään linkkejä ulkolaisille nettisivuille. Et ole vielä kertaakaan esittänyt minkäänlaista määrittelyä NUDISMILLE, vaan olet kirjoittanut lukuisia rivejä itse asian vierestä. Nyt on tilaisuutesi kirjoittaa, mitä nudismi mielestäsi tarkoittaa.--JuusonS 10. huhtikuuta 2006 kello 13.42 (UTC)
"Määrittelepä tässä ja nyt käsityksesi, mitä suomen kielen sana NUDISMI tarkoittaa?" Tähän on vastaus Nudsmi keskustelussa. Terv. risto_so 2006.4.11 07.39 (UTC)


Risto hei, et sitten pysty määrittelemään suomen kielen sanaa NUDISMI ilman linkkejä ulkomaalaisiin sukulaissanoihin. Tämä on selvä asia. Minulle ja enemmistölle suomalaisista sana, NUDISTI merkitsee alastomuuden l. NUDISMIn harrastajaa , joka riisuu itsensä alastomana olemista varten, eikä pelkästään pesemistä tai saunomista tai uimista varten. Nudismi on siis alastomuuden (NUDISMIN) harrastamista. Nudismi on alastomana oleskelua pelkän alastomuuden vuoksi, ilman mitään muuta syytä olla alastomana. --JuusonS 11. huhtikuuta 2006 kello 05.21 (UTC)
"et sitten pysty määrittelemään suomen kielen sanaa NUDISMI ilman linkkejä ulkomaalaisiin sukulaissanoihin. Tämä on selvä asia." En todellakaan pysty määrittelemään sellaista mitä ei ole missän aikaisemmin tullut esille. Ainoa lähde tälle ilmiölle on Suomen Wikipedian sivu, se on sinun kirjoittama ja sinä olet sen asiantuntija. Tuskin on muita, niin harvinaisesta asiasta on kyse. Lisää Nudistikeskustelussa ja toivoisin että keskustellaan jatkossa siinä osiossa. Terv. risto_so 2006.4.11 11.55 (UTC)
Risto hyvä: Suomen kielen sana NUDISMI on aina merkinnyt vain alastomuuden harrastamista. Nudismi sanaan ei liity mitään aatteita, oppeja, liikkeitä, uskontoja, tms. suomen kielessä. Lisää ehdottamassasi paikassa.--JuusonS 11. huhtikuuta 2006 kello 12.45 (UTC)

Sivun muuttamisesta ja lainauksista:[muokkaa wikitekstiä]

Jos Risto lähet muuttelemaan sivua mielesi mukaan, niin lue ensin edellinen versio lävitse, ja katso, onko siellä esimerkiksi sisäisiä linkkejä jne. äläkä poista niitä. Lasten saunominen ei ole mitään alastonkulttuuria, eikä partiolaistoiminta. Koeta nyt kerrankin pysyä aiheessa. Toiseksi frekorperkulttuuri ei ole nudismia, vaan naturismia ja nimi freikorper oli olemassa jo ennen naturismia ja FKK otti vasta naturismin määrittelyn jälkeen itsekin käyttöön naturismi-termin. Ennen tätä FKK oli pelkästään FKK. Se ei ole missään vaiheessa käyttänyt itsestään mitään nudismi-termiä. Pysy tosiasoissa ja jätä mielikuvituksesi nyt edes wikipediassa rauhaan. Omilla kotisivuillasi voit kirjoitella mitä satuja hyvänsä, mutta et täällä.--JuusonS 12. huhtikuuta 2006 kello 06.49 (UTC)


” Toiseksi frekorperkulttuuri ei ole nudismia, vaan naturismia ja nimi freikorper oli olemassa jo ennen naturismia ja FKK otti vasta naturismin määrittelyn jälkeen itsekin käyttöön naturismi-termin.”

Olet väärässä, ” frekorperkulttuuri” on yleisnimike kaikelle alku-ajan Nudismille. USA ja Australian mantereelle vietiin ” frekorperkulttuuri” nimellä Nudismi ja sitä ei muutettu Naturismiksi vaikka Naturismi määriteltiin.

Nykyään ” frekorperkulttuuri” käyttää myös Naturisti ja Naturismi nimeä, ei ensin alkuunsa. Tästä on selvää tietoa olemassa frekorperkulttuurin lehdissä mm 1900-luvun alussa, lehti nimeltään Nudisti. Tai senaikaisten kehittäjien kirjallisuudessa.

Suomen kehityksen olen esittänyt näin: http://naturisti.org/keskustelu/viewtopic.php?t=421 Tähän olen saanut hyväksynnän hyvin laajalta alueelta, ei ole ilmennyt että asiasta voi olla muuta mieltä.

Jos olet toista mieltä kerro lähteet mihin vetoat. Suomen tilanne ja nykykäytäntö Nudismi/Naturismi ei vaikuta Alastomuuskulttuurin syntyyn, nykyaika ja historia on pidettävä erillään.

Terv. risto_so. 2006.05.20 klo 19.33 (UTC)


Oman kotisivusi keskusteluun vetoaminen ei ole mikään lähde, etenkään kun yleisesti väitetään, että Sinä itse keskustelet siellä itsesi kanssa useammalla eri rekisteröimälläsi "nimimerkillä". FKK ei ole koskaan pitänyt itseään nudistisena liikkeenä. Lehden nimenä "Nudisti" on suomeksi käännettynä ALASTON, eikä sen kummempaa.--JuusonS 21. toukokuuta 2006 kello 07.34 (UTC)
Riston oma kotisivu pksn/naturisti.org antaa väärää tietoa naturismista ja FKK.sta. Risto on sählännyt ennenkin näiden asioiden parissa ja siksi hänet on erotettu rekisteröidyistä naturistiyhdistyksistä. Risto hyvä, kirjoita tänne wikipediaan omat artikkelit naturismin historiasta ja FKK.n historiasta, jotta teksti olisi puolueettomasti korjattavissa ja yleisesti arvioitavissa. Oma kotisivusi on kelvoton lähde, koska sitä ei voi missään yhteydessä tarkistaa saatika kommentoida niiden virheellisiä väitteitä. Täällä en lähde ruotimaan kotisivujesi virheitä, mutta linkittäminen Sinulle tuloja tuovalle sivustolle on vähintäinkin huonon maun mukaista ja epäeettistä rahastusyritystä.--JuusonS 6. heinäkuuta 2006 kello 19.08 (UTC)

Yhdistettävä[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu täällä.