Keskustelu:Nudismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aloitetaanpa alusta!

Jotain uutta keskusteluun - ei vanhan toistoa kiitos. --TBone 5. kesäkuuta 2006 kello 20.37 (UTC)


Kiitos vanhan jankutuksen arkistoinnista Tbonelle. Kiitos myös Iirolaiholle paikalleen jääneen keskusteluosuuden poistamisesta. Et kuitenkaan näemmä lukenut tekstini sisällä olleita korjausmuutoksia nudismi sivun tekstiin? Niistähän tässä keskusteluosiossa juuri pitäisi keskustella, vai olenko jotenkin ymmätänyt jotain väärin?
Nykyisillään nudismi sivu antaa riittävän ja neutraalin kuvan suomenkieleen vakiintuneesta nudismi sanasta. Tällä sivulla on kuitenkin jonkin verran korjattavaa, etenkin sen kieliasun ja ilmaisujen sujuvuuden kohdalla. Sivun faktatietdot ovat kohdallaan ja ne kertovat riittävästi nudismin olemuksesta.
Mielestäni linkit alastomuuskulttuureihin riittävät viitteiksi muista alastomuusharrastuksista. Niitä ei näin ollen tarvitse erikseen selittää juuri nudismi sivulla.
Suojauksenkin voisi ottaa pois ja antaa näin muokkaajille mahdollisuus korjata sivun kieliasua. Ainoan sivua terrorisoineen Riston voi tarvittaessa päästää aiempiakin pidemmille lomille, jos hän ei millään voi jättää sivua rauhaan omilta mielikuvituksensa tuomilta (harha-)käsityksiltään. (Joillekin ihmisille näkyy olevan mahdotonta ymmärtää sanojen välisiä merkityseroja ja näin ollen heidän kanssaan ei voi päästä konsensukseen sivun sisällöstä).
--JuusonS 6. kesäkuuta 2006 kello 10.12 (UTC)


Olen kanssasi Tbone samaa mieltä, sivu pitäisi saada kuntoon ja jotain uutta pitäisi saada esille, nythän sivu on vain Suomi Nudismin sivu joka tarjoaa ainoana maailmassa tietoa Suomen näkökulmasta Nudismista. Voisi kyllä sanoa vielä lisäksi, lähinnä JuusonS näkökulmasta. Nykyinen sivu on vain JuusonS mielipidesivu jolle ei löydy mistään mitään huomioitavaa lähdetietoa. On vuosilukuja tarjottu ja nekin vaihtelee eri viesteissä. Se että faktatiedot puuttuu kokonaan pitäisi jo herättää soittokellojen soidessa mitä tässä oikein selvitetään.

Itse en puutu sivun sisällön muokkaukseen, jos se menee pahasti pieleen kritisoin. Nudismista löytyy tietoa netistä vaikka kuinka paljon ja sitä on esitetty arkistossakin olevissa viesteissä moneen kertaan. Samaten esitän toivomuksen että JuusonS lopettaa jankutuksen Suomimallista, siitä riittää pieni alahuomautus, Nudismi/Nudisti sanan nykyisestä laajemmasta käytöstä. Sillä käytöllä ei ole kuitenkaan mitään tekoa Nudismin historian kanssa. Se Nudismi joka vietiin USA:n ja Australian mantereelle Saksasta siirtolaisten mukana se oli sosiaalista Nudismia niin kun se kerrotaan sivulla http://www.aus-nude.org.au/social.htm

Uudistan aikaisemmat kysymykset lähinnä JuusonS nimimerkille. Katso Arkistot.

Terv. risto_so 7. kesäkuuta 2006 kello 20.19 (UTC)

Höpön höpön[muokkaa wikitekstiä]

Jos joku esittää yleisesti hyväksytystä ja vakiintuneesta sanan tulkinnasta poikkeavia uusia tulkintoja, niin hänellä on todistustaakka harteillaan. Nyt tämä todistustaakka on Ristolla.

En kinaa tästä aiheesta tämän enempää Riston kanssa. Itse nudismi-sivua olen valmis tarvittaessa muokkaamaan, jos sille ilmestyy jotain aivan poskettomia yksityisiä tulkintoja. Kiitos Risto pitkästä kinasta, nyt joudut jatkamaan sitä ihan iteksesi, aivan samoin kuin oman kotisivusi keskusteluakin. Hyvää ja lämmintä naturistikesää toivottaen, --JuusonS 7. kesäkuuta 2006 kello 17.45 (UTC)


”Jos joku esittää yleisesti hyväksytystä ja vakiintuneesta sanan tulkinnasta poikkeavia uusia tulkintoja, niin hänellä on todistustaakka harteillaan. Nyt tämä todistustaakka on Ristolla.”

Lopeta nyt hyvä mies se turha jankutus tästä asiasta. Sinä esität uutta ja sen mitä sinä esität, sen ainoa tietolähde on omat kirjoitukset Suomen Nudismi sivulla.

Sinulla kun JuusonS on kokoaika sekaisin historia ja nykysyys. Minä (monesti kerrottu) kirjoitan Nudismin historiasta joka on tapahtunut jo n. 50 vuotta sitten, se on kirjattu historian lehdille. Nykyisyys ja Nudismi/Nudisti nimen käyttöön tavallaan väärin, sillä ei ole mitään tekoa historiaan. Historia on ja pysyy se on elettyä. Nudismi/Nudisti nimeä käytetään nykyään pornosivujen hakusanoina, sillä nimetään alastonrannat ym ym. Mielestäni Wikipedian ollakseen tietosanakirja sen pitäisi keskittyä käsittelemään Nudismia historian kannalta, siis siltä pohjaa mitä Nudismi todellisuudessa on. Pieni alahuomautus riittänee ilmaiseen sen, nykyaikana Nudismi/Nudisti nimitystä käytetään muuhunkin, eihän se ole mikään pääasia. Nudismi niin kun sen edellä olen esittänyt, se on Naturismin pohjaideologia ja sille sinä et voi mitään. Se löytyy mm INF-historiasta kuinka Naturismi määriteltiin Nudistikaupungissa Cap d'Agde http://en.wikipedia.org/wiki/Cap_d%27Agde vuonna 1974. Tästä löytyy historiatietoa sivulta http://pksn.naturisti.org/sivu01.html ja myös edellä antamastani linkistä Australian Nudistien kattojärjestön sivulta.

Minä en puutu sivun korjaukseen, kritisoin jos on aihetta. Olen edelleen sitä mieltä, muut esim. Tbone voisi sivun korjata keskustelujen pohjalta. Sinä et ole siihen kykenevä enkä aijo minäkään siihen ryhtyä.

Mitä tulee ”poikkeavia uusia tulkintoja” sinähän niitä esität sekoittamalla historian ja nykyisyyden. Kukaan ei ole tulkintojasi kannattanut, minä ja minun kirjoitukset on saanut kannatusta jopa Luonnonmukaiset ry jäseneltä.


Terv. risto_so 10. kesäkuuta 2006 kello 14.58 (UTC)


Kuulehan sie Risto. Sie et näemmä eroota nudismia ja naturismia lainkaan toisistaan, vuan pidät niitä samana asiana. Näen ei tokkiisa ole, vuan näillä sanoilla on selekee ero keskennään. Eka on vuan alastomuuven harrastamista ja toeseen kuuluupi kaeken laesta hömpötystä yhteisten saanailtoje ynnä muitte hömpötysten muovossa. Nämä sinu linkit on vähä kaukaa haettu, jos siun pittee mennä toeselle puolen muopalloo todistammaa omaa virhekäsitystäs nudismista. Kun itse et erota sanojen sisältöeroja, niin miksi immeessä et anna muie immeisten ymmärtee, että nudismi ja naturismi on sisällöltää eri asioita? Tuo Juuso on ihaan oikkeessa, kun se kertoo nudismin oikkein sanoin, eikä lissee siihen mitään yhdistyshöpinöitä tai aattehia. Aattehilla on Suomessakin ihka omat nimensä, kuten esiimerkiks naturismi tai luonnonmukaiset. Yhtään nudistiyhdistystä et Suomesta löyvä, kun nudismi ei ou sosiaalista, vua yksin tahi oman perheen kanssa nakuilua. Tuo toenen linkkisi taetaakin olla ite kirjottamasi, kun se on yhtä sekava, kun tänne ruapustamas jankutuksekkii. Eläkä sekota luonnonmukaisia yhistyksenä tänne, kun ne on kuulemma sut erottannu koko yhdistyksestään. Lopuksi sen verran vielä, jotta poikkeavia tulukintoja tänne wikipediaan on kirjoittanut RistoSo, eikä kukkaa muu!

Esittäkää yksityiskohtaisia korjausehdotuksia[muokkaa wikitekstiä]

Risto hyvä. Kun kirjoittelet luuloistasi ja käsittelyssä olevan sivun sisällöstä, niin älä kerro, että "väärin sammutettu", vaan tee yksityiskohtaiset muutosesitykset niihin kohtiin sivua, jotka mielestäsi ovat väärin. Ole niin ystävällinen;

1. Esitä poistettava osa.

2. Esitä oma tekstisi tilalle.

3. Käsitellään yhdessä keskustellen, onko esittämäsi muutos puolueetonta faktaa.

4. Jos kyseessä on ristiriitainen väite tai mielipide, niin keskustellaan VAIN tästä yksityiskohdasta, miten se voitaisiin ilmaista puolueettomuusnäkökulma huomioiden wikipedian artikkelissa.


Näin toimii sivistynyt sivun muokkaaminen, eikä Sinun, Risto omaksumalla tyylillä, vanhojen kirjoitusvirheiden palauttamisen ja asiaan kuulumattomien linkkien lisäämistyylillä. Nykyisillään nudismi sivu vastaa kuta kuinkin sanan yleisesti ymmärrettyä sisältöä. Pientä hiontaa kieliasu voisi tarvita ja jäsentelyäkin voisi kenties kohentaa. Mitään olleellista virhettä sivun sisällössä ei ole, joten suljettuna pitäminenkään ei aiheuta mitään sen kummempia ongelmia kenellekään wikipedian seuraajalle.--JuusonS 11. kesäkuuta 2006 kello 08.53 (UTC)

TÄSTÄ MUUTOSEHDOTUS: Olen monesti todennut, en puutu Nudismi sivuun ja sen korjaamiseen. Kritisoin jos on aihetta. Olen esittänyt Nudismin historian jo niinkin aikaisin kun 2006.3.17 kello 09.10 (UTC) http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu:Nudismi/Arkisto1#Kun_Nudismi_on_muutakin_kun_sin.C3.A4_v.C3.A4it.C3.A4t. se historia ei siitä muutu yhtään mihinkään. Se on tapahtunut jo vuosikymmeniä sitten. Monet sivustot kertoo saman asian ja Australian ja USA:n mantereelle viety Nudismi siirtolaisten mukana. Suomen nykykäytäntö on taasen toinen juttu, se ei kuulu historiaan. Mielestäni on aivan turhaa jankata ja jankata. En ole muuttamassa nykykäytäntöä yhtään mihinkään. historiaa ei voi muuttaa se on jo mennyttä aikaa. Lisää edellä olevissa viesteissä.

Mitä tulee Luonnonmukaiset ry jäsenen kirjoituksiin, en ole häntä tänne pyytänyt enkö tiedä kuka on ko oleva kirjoittaja.

Terv. Risto_so 2006.06.11 kello 17.51 (UTC)

== Lukitus pois ja sivu muokkaukseen. ==[muokkaa wikitekstiä]

Nimimerkit ”Arvostelen” ja ”risto_so” heidän viesteissä on asiaa. Miksei lukitusta voi poistaa ja laittaa muokkaukseen risto_so esittämä asiallinen tieto nudismista?

Terv. TT/22.06.2006 klo 23.42 (UTC

Antaa vaan lukituksen olla niin kauan, kun Risto eri nimimerkeillään asiaa hämmentää.
Riston muokkaukset aiheuttaisivat vaan muokkaussodan ja ylimääräistä sekoilua itse aiheeseen nähden.
Linkityksiä sinne tänne ja etenkin -ismi-sivuille.
Kalle

Mitäs se Kalle nyt sekoilee, eikös tunnistetiedoista selviä kuka kirjoittaa mistäkin. Ja toisekseen, Risto_so on kirjoittanut, hän ei muokkaa sivua, kritisoi jos on tarvetta. Se mitä Risto_so on kirjoittanut, se on yleistietoa mikä löytyy monilta sivuilta.

Terv. TT/26.06.2006 klo 41 (UTC


Miksi et osaa jäsennellä tekstiäsi?
Kirjoituksesi on lähetetty samasta IP-numerosta, kuin Riston tekstit, joten on syytä epäillä sinun olevan Riston itsensä. Ristoa ei tarvita omine luuloineen sekoittamassa vakiintunutta nudismi-käsitettä wikipedian sivuillakaan. Ei se ole Ristolta muuallakaan onnistunut. Valitettavasti.
Kalle


Kuulehan nyt Kalle, ”Kirjoituksesi on lähetetty samasta IP-numerosta” < tarkista nyt uudelleen. Terv. TT/27.06.2006 klo 23.55 (UTC


Jäsentelyn puutteesi viittaa Ristoon, valitettavasti.
Viestisi on lähetetty Varsinais-Suomesta Turku University Central Hospital palvelimelta. Samasta paikasta, kuin mistä Ristokin on viestejään lähetellyt.
Anti olla, tämä ei kuulu enään itse aiheeseen, vaan on täysin OFF TOPIC!
Tämän NUDISMI-sivun suojaus on ainoa tapa pitää sivu edes lähellä suomenkieleen vakiintunutta sisältöä vastaavana, sillä Riston rönsyt vain sekoittaisivat koko sivun ihme linkityksineen. Esim: -ismi sivuille. Risto ei näemmä osaa erottaa eri sanoja toisistaan, vaan kopioi samat tekstinsä niin naturismi-, alastonkulttuuri-, kuin nudismi- sivuillekin. Nykyisillään kokonaisuus on edes jotenkin ymmärrettävässä muodossaan, eikä samoja höpinöitä tarvitse lueskella jokaiselta mainitulta sivulta.
Toisekseen minkään rekisteröimättömän PKSN-"yhdistyksen" ylikorostusta ja mainostustakaan ei tarvita yhdelläkään alastomuutta käsittelevällä sivulla wikipediassa.
Jos Risto haluaa, voihan hän yrittää kirjoittaa oman artikkelin tästä "maan mainiosta" yhden miehen yhdistyksestään tänne wikipediaan.
Kalle

Mikäs tämmönen IP sitten on, ja mikä viesti? Onkohan risto mennyt töihin Turku University Central Hospitaliin? He he!

Terv. TT/28.6.2006 klo 23.08 (UTC


Oikein, kerrankin asiaa. Kiitos, Kallelle.
.--JuusonS 28. kesäkuuta 2006 kello 07.24 (UTC)

Joko nyt olette niin pulassa, puolustus toimii henkilö tasolla ja syyttelyssä.[muokkaa wikitekstiä]

Vaadin valvonnalta selvitystä, kai täälläkin sellainen on. Kirjoittaako jotkut nimimerkit samasta tunnistetiedosta, minä <en ainakaan löytänyt.

Kari 28.6.2006

Pyyntö valvojille:[muokkaa wikitekstiä]

Pistäkää nyt nämäkin tyhjänpäiväiset jorinat arkistoon, kun ei näemmä kukaan osaa kirjoittaa itse aiheesta yhtään mitään. Näyttää vahvasti siltä, että NUDISMI-sivu voi olla suljettuna pitkäänkin, kun mitään rakentavia muutos- tai korjausehdotuksia ei kukaan ole täällä esittänyt. Kalle

Voi se olla vaikka lukossakin, koska kukaan ei tunnu hyväksyvän risto_so ehdottamaa sivua. Se on tällä hetkellä paras muokkaukseen, lähinnä kirjoiotusasu vaatii korjaamista. Asiat on kuitenkin totuudenmukaisesti esillä ja ne voi tarkistaa sadoilta muilta sivuilta. Tämä nykyinen Wikipedia sivu on ainoa netissä joka asiaa käsittelee suominäkökulmasta. Tietoja ei voi muualta tarkistaa.

Kari 28.6.2006 klo 22.28

Täällä on selkeesti esillä kahden kirjoittajan erilaiset kannat, JuusonS esittää omaa ideologiaa, poikkeaa täysin yleisestä hyväksytystä kannasta mikä löytyy monilta sadoilta sivuilta. Tätä kantaa edustaa kirjoittaja risto_so. Suomessa ei erikseen tarvita nudismisivua, eihän suomessa ole edes nudistiyhdistyksiä koskaan ollut, eikä ole nytkään. Konsensusta kirjoittajien JuusonS ja risto_so välille ei synny. Koska kirjoittaja JuusonS on vahva syyttelyn maku kirjoittaja risto_so kohtaan, ja varmaan pohjalla on vielä joku vanha kauna haittaamassa vaikutelmaa. Tämän osoittaa keskusteluhistoria.

Ehdotan koko Nudismisivun poistoa tai otetaan pohjaksi Risto_so 2006.06.11 kello 17.51 (UTC) esitetty pohja muokkaukseen.

Terv. TT/28.6.2006 klo 22.59 (UTC


Hyvä ehdotus TT.

Kari 28.6.2006 23.16


Kolme edllistä viestiä näyttää tulleen samasta paikasta. Eiköhän tuo täyttyäne jo vandalismin merkit. Vai voiko keskustelusivulla vandalisoida? Kalle


Näyttää siltä että ainoa muokkaukseen kelpaava pohja on minun kirjoitus Nudismista, kukaan muu ei ole kannattanut mitään muuta. Nudismi on ja se on monilta muiltakin sivuilta luettavissa oleva, niin kun sen olen selittänyt.

Jos tämä Nudismisivu meinataan säilyttää osana Tietosanakirjaa olisi se saatava vihdoinkin asialliseen kuntoon. Nyt se on vain yhdenmiehen kanta, vastaan satojen muiden sivujen selvitystä. Ts. mistään muualta ei vastaavaa selvitystä voi lukea.

Minä en puutu sen muokkaukseen, joku muu voi sen tehdä, kritisoin jos se on pielessä. Nyt se on täysin pielessä!

Terv. risto_so 2006. 08.11 klo 21.50 (UTC)


Pyyntö kaikille Teille jotka muokkaatte tätä sivua!:[muokkaa wikitekstiä]

Tiedän kyllä ja sitä ei tarvitse erikseen kertoa, joku/jotkut otti tästä muokkauksesta herneen nenuun. Tässä on nyt kuitenkin nudismi niin kun se käsitetään yleismaailmallisesti, ei yksistään suomen nurkasta ajatellen.

Kohteliaasti pyydän, jos tunnet tarvetta muokata sivua, tee se keskustelusivun kautta, älä tee suuria ideologia linjauksia suoraan keskusteluun, vaan ehdota sitä keskustelussa. Nudismi sivu on ollut liian kauan yhdenmiehen teoriana esillä, nyt siitä saadaan järkevä sivu kun jaksetaan muokata.

Terveisin nimimerkki AAA, 21.8.2006 klo 10.24 (UTC)

Näyttääpä siltä, että Risto on kenties ottanut käyttöön uuden nimimerkin.
Nudismi sivulla ei tarvita mitään ristomaisia linkityksiä -ismi-sivuille, eikä muutakaan hölmöilyä.
Riston nudismi-synonyymitkään eivät kerro muusta, kuin sen hetkisestä oloasusta, ne eivät kerro mitään henkilön harrastuksesta, eikä edes alastomuusharrasdtuksesta.
Yleismaailmallisesti nudismi on sama, kuin suomenkin kielessä, amerikan mantereella kuitenkin sikäläiset naturistit käyttävät nudismi-termiä kuvaamaan MYÖS sosiaalista alastomuutta. Euroopassa sosiaalisen alastomuuden haarastajat kutsuvat itseään naturisteiksi ja aatettaan naturismiksi.
Suomenkielisessä wikipediassa sanan suomenkieleen vakiintunut merkitys on se oleellinen, eikä jokin muualla käytetty merkitys.
Edellä mainituista syistä palautin sivun alkuperäiseen asuunsa, tietyin pienin korjauksin.--JuusonS 21. elokuuta 2006 kello 09.17 (UTC)


Siispä yhden miehen käsitys on liian vahva, hyvät lukijat lukekaa nudismitietous muilta sivuilta. Luonnonmukaiset ry on suomen vanhin yhdistys ja meidän kanta asiaan on tämä jonka aamulla laitoin esille. Sama löytyy myös kieli ikkunasta http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/2002/kielii2002_39.shtml

Katsokaa hyvät lukijat tiedot muualta, tällä sivulla ei ole mitään tekoa Nudismin kanssa.

Terveisin nimimerkki AAA, 21.8.2006 klo 15.03 (UTC)

PIENI LISÄ! Suominäkökulma jonka kirjoittaja JuusonS antaa, sen mallin nudismista voi nimetä Juusonudismiksi. Meillä oli puhetta Porin Naturistipäivillä tästä mallista 6.8.2006. Suurin osa naturisteista nauroi tälle selvitykselle, kyseessä on suomi näkökulma ja ainutkertainen siinäkin.

Terveisin nimimerkki AAA, 21.8.2006 klo 16.55 (UTC)


Kumma juttu, samat kirjoitusvirheet ja sama taidottomuus jäsennellä sivua, kuin Ristolla. Kaiken lisäksi samat oudot omatekoiset sanatkin, kuin Ristolla. Ettei vaan AAA olisi Riston yksi nimimerkki kymmenien muiden joukossa?
No, itse asiaan. Luonnonmukaiset eivät pidä siitä, että Risto esiintyisi heidän edustajanaan, vähiten wikipedian sivuilla. Ristohan on saanut potkut LM.n jäsenyydestä. Itse olin Yyterin naturistipäivillä, eikä siellä käsitelty lainkaan wikipedian sisältöä, saatika sen artikkelia nudismista. Sekä Naturistiklubin, että Luonnonmukaisten kannalta on aivan sama, millä tavalla nudismi ymmärretään, kun molemmat yhdistykset ovat omien sääntöjensä NATURISTIYHDISTYKSIÄ. Samoin Riston PKSN on myöskin naturistiyhdistys sääntöjensä mukaan, ellei Risto ole tehnyt viime aikoina lisää omia sääntömuutoksia.--83.102.19.221 22. elokuuta 2006 kello 18.56 (UTC)


Kyllä nyt olet täysin väärillä jäljillä 83.102.19.221. Tietosanakirjan editointiin ei mitenkään kuulu tämätapainen keskustelu. Oikeastaan yhdistysasiat ei kuulu tänne olleskaan.

Huomaan kyllä keskusteluja lukeneena, täällä on kirjoittaja JuusonS joka markkinoi omaa juusonnudismia, hänellä on jotain kaunaa PKSN-Puheenjohtajaa kohtaan. Asia on nyt kuitenkin niin, Yyterissä tästä puhuttiin ja monet oli sitä mieltä, Risto on asian kertonut oikein. Laitoin myös kieli ikkuna linkin, siinä on jo silloin kirjattu Luonnonmukaiset ry kanta, eikä asia siitä huonone jos Risto sen toistaa. En ole Luonnonmukaiset ry jäsen, enkä myöskään suomen kansallisen, enkä ole myöskään pksn jäsen. Olen omantienkulkija kauan mukana pyörinyt ja monet jotka toimii yhdistyksissä tuntee minut jo pelkästään tällä tiedolla.

”Riston PKSN on myöskin naturistiyhdistys” Kyseessä on virallinen naturistiyhdistys, ero on siinä, se toimii ilman rekisterissä oloa. Tästä kirjoitin juuri kantani ylös suomi24 keskusteluun. Se on rinnakkaiskeskustelu tälle ryhmälle, samat asiat ja varmaan samat kirjoittajatkin kirjoittaa siellä.

”Aatteellinen yhdistys

Yhdistysrekisteriin merkitään aatteelliset yhdistykset. Aatteellinen yhdistys on useiden henkilöiden tai oikeuskelpoisten yhteisöjen perustama pysyväksi aiottu yhteenliittymä yhteisen aatteellisen tarkoituksen toteuttamista varten. Yhdistyslain tarkoittama aatteellinen yhdistys eroaa taloudellisesta yhteisöstä siten, että sen tarkoitus ei tähtää voiton tai taloudellisen edun hankkimiseen siihen osallisille eikä sen toiminta voi olla pääasiassa taloudellista. Toiminnan painopisteen tulee olla aatteellisessa työssä. Yhdistyslain tarkoittamia aatteellisia yhdistyksiä ovat esim. poliittiset puolueet, työmarkkinajärjestöt, urheiluseurat, hyväntekeväisyysjärjestöt ja harrastusseurat.”

”Rekisteröity ja rekisteröimätön yhdistys Aatteellinen yhdistys voi olla rekisteröity tai rekisteröimätön eli se ei ole rekisterissä.” http://virtuoosi.pkky.fi/vilma/kansalaistoiminta/yhd_perustaminen.htm

Molemmat mallit on yhtälailla virallisia yhdistyksiä ero tulee omistamisessa, siis lähinnä rahankeräyksessä. Suomessa toimii nyt kahdenlaisia naturistiyhdistyksiä, täälläkin tästä virallisuudesta ja virattomuudesta kovaa suukopua pitävät Luonnonmukaiset ja Suomen Kansallinen Naturisti Klubi, ne on vielä liitossa keskenään. Ainakin näistä kahdesta Suomen Kansallinen Naturisti Klubi harjoittaa kauppaa, sillä nettimyymälä. http://www.naturistiklubi.fi/fi/jasentuotteet.html

Pääkaupunkiseudun Naturistit on yksi malli, se on valinnut ilman rekisteriä olon, keskittyy itse asiaan, eikä kerää rahaa, eri myy mitään, ei omista mitään jne. Tapaamiset on uimahallissa, Mansessa tapaamiset on aina Ev.Lut.Kirkon edustussaunassa jossa tilaa on noin 300 neliötä. Tästyä voisiu vaikka vanhat ottaa mallia ja jättää vähemmälle se rahankeruu ja rahan perässä hössääminen. ;) http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=119&conference=500000000000011&posting=22000000018880833

Uutena asiana ehdotan, annetaan tämä juusunnudismi sivu olla nudismisivuna, otetaan wikipediaan uusi sivu järjestäytynyt nudismi. Se kun on täysin eri asia kun juusunnudismi, sen pohjana ei ole Filosofi Jean-Jacques Rousseau's ja kirjoitukset nudismista. Eihän juusunnudismista ole mitään tietoa herunut vaikka sitä on useat kysellyt.

Kerro mielipiteesi??

Terveisin nimimerkki AAA, 23.8.2006 klo 04.17 (UTC)


”Uutena asiana ehdotan, annetaan tämä juusunnudismi sivu olla nudismisivuna, otetaan wikipediaan uusi sivu järjestäytynyt nudismi.”

Asiallinen ehdotus nimimerkki AAA. Olen kuitenkin siitä varma, nimimerkki JuusonS ei anna sen sivun kauan olla paikallaan. Hän on ottanut Wikipedian kohteeksi jossa Hän esittää tätä Suominäkökulmaa. Muualta tästä Nudismimallista ei saa tietoa, tämä on maailman ainoa tietolähde tälle alueelle. Edelleen, en puutu sivun editointiin, katso vanhempia viestejä mitä olen asiasta mieltä.

Terv. risto_so 2006.08.23 klo 11.05  (UTC)
Muuten hyvä ehdotus, mutta kun Suomessa EI OLE aatteellista nudismia. Meillä on vain naturismi edustamassa aatteellista alastomuutta. Edes rekisteröimätön Pääkaupunkiseudun Naturistit (yhden miehen yhdistys) ei edusta nudismia, vaan on puhtaasti naturismiin keskittyvä yhdistys.
Summa summarum, Suomessa ei ole aatteellista nudismia, meillä on vain alastomuuden harrastmista, eli nudismia ja sitten meillä on aatteellista alastomuuden harrastamista, nimeltään naturismia.--JuusonS 23. elokuuta 2006 kello 08.27 (UTC)

Yhdistettävä[muokkaa wikitekstiä]

Näen osittain alastonkulttuurin, naturismin ja nudismin yhdistettäväksi. Mitä mieltä olette asiasta? Ocdbz 8. lokakuuta 2007 kello 00.03 (UTC)

Olen täysin eri mieltä, koska nudismi ja naturismi ovat täysin eri esioita. Naturismi on yhteisöllistä harrastamista ja nudismi on yksilöllistä toimintaa, jossa ei tarvita muita ihmisiä.
Alastonkulttuuri on lähinnä näiden kahden ja body-paintingin sekä smooth-kulttuurin yhteisnimi, eikä se kuvaa yksin niin nudismia, kuin naturismiakaan.--JuusoS 3. marraskuuta 2007 kello 21.04 (UTC)
Eikö tässä mm. alastonkulttuuri artikkelissa voitaisi käsitellä nämä kaikki? Painotan tässä siis ns. "interwikeihin", mm. kaikki kolme artikkelia päätyvät Naturism-artikkeliin. Ocdbz 17. marraskuuta 2007 kello 14.47 (UTC)
Kaikissa kielissä ei eroteta naturismia ja nudismia yhtä selvästi toisistaan, kuin meillä suomen kielessä. Koska kyseessä kuitenkin on kaksi eri ideologiaa, niin kai niistä pitää olla myös omat artikkelinsakin. Sumessa nudismi ja naturismi eivät ole synonyymejä keskenään. Suomessa on naturistiyhdistyksiä, mutta nudisteilla ei ole suomessa yhdistyksiä, vaikka tosiasiassa nudisteja on X kertaa enemmän kuin naturisteja.--JuusoS 14. joulukuuta 2007 kello 19.42 (UTC)
Poistin artikkeleista päällekkäisyyksiä, jotka olivat perua jo edesmenneen Risto_so-n sauhuamisista. Toivottavasti tämä nyt tyydyttää yhteisöä?--JuusoS 15. joulukuuta 2007 kello 13.09 (UTC)