Keskustelu:Nudismi/Arkisto 1

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pidetäänkö tämä sivu aiheessaan, jookos?[muokkaa wikitekstiä]

Risto hyvä, älä selittele Nudismi-sivulla mitään muuta, kuin nudismia sinällään.

Liitä linkit esim:-ismit sivuille, jos haluat selitää ismejä.

Pidetään nudismi nudismina ja ismit ismeinä, sillä suomalaisen nudismi-sanan selityksenä ei ole varsinaineen aatesuunta, vaan suomalaisessa nudismissa isminä on VAIN JA AINOASTAAN asian (nudismin) harrastus.

Poistin rönsyjä ja palauttelin tekstiä ja korjailin kirjoitusvhreitä.

--JuusonS 17. maaliskuuta 2006 kello 08.12 (UTC)

Kun Nudismi on muutakin kun sinä väität.[muokkaa wikitekstiä]

Sinä selität vain omaa ajatustasi ja jätät koko maailman alastomuuden alun selvittämättä.

Mitä vikaa on tässä:


Nudismi <lat. alastomuuden n u d i s m i n harrastaja. -ismi (< kreik), lainasanojen pääte, tav. filosofian t. taiteen suuntia ilmaisevissa sanoissa, yksinään (>ismi<) usein halventavassa mielessä. Nudisti -isti pääte tarkoittaa sitä suuntaa edustavaa harrastajaa.

Nudisti ilmaisun Suomenkielisiä vastineita, syntymäasussa, napasillaan, pylly paljaana, tissisillään, munasillaan, Aataminhousuilla, Aataminnahkaisella paidalla tai Ilman rihman kiertämää. Ruotsinkielisestä sanasta naken ’alaston’ < naku.

Nudismilla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat 1900-luvun alkuun ja Saksaan, jossa ensimmäiset alastonkulttuuria harrastavat ihmiset kokoontuivat kesäisin maaseudun rauhaan puhtaiden järvien äärelle. Nudismin historia on pitkä ja ideologian kehittäjiä on ollut monia, niistä tunnetuimpia: Alice Bloch, Adolf & Irmgard Koch, Walter Fränzel, Eduard Fankhauser, Christine Fankhauser. Vähitellen nudismi on levinnyt ympäri maailmaa ja nykyisin suuria naturistimaita ovat mm. USA, Ranska ja Saksa.

Nudisti ideologia on pohjana monelle yhdistykselle, tunnetuin on FKK-kulttuuri [Freikörperkultur, myös Kansainvälinen naturistiliitto INF perustettiin tälle pohjalle, itse vanha n 30 v (1974) toiminut FKK-kulttuuri jäi itsenäiseksi toiminnaltaan. Naturismi nykymuodossaan määriteltiin vuonna 1974 Ranskan nudistikaupungissa Cap D'Agde Ranskassa. Freikörperkultur on laaja ja sillä on monia yhdistyksiä, vanhin niistä on jo täyttänyt 50 vuotta. Freikörperkultuuri on myös pohjana Ruotsin ja Tanskan alastomuuskulttuurissa, niiden toiminnan alku on jo 1900-luvun alkupuolella. Vanhimmat alastomuuskulttuuria käsittelevät julkaisut, lehdet ja kirjat, niitä on julkaistu 1900-luvun alkupuolelta asti. Vanhimpia Ruotsin lehtiä on SOLVÄNNEN ja TIDLÖSA. Nudisteista ja naturisteista löytyy myös ihokarvattomia eli "smoothiet" eli "Nudest nudist", jotka ajavat kaikki karvansa ollakseen "mahdollisimman alasti". Tämä on suosittu suuntaus etelän nakurannoilla ja myös Suomen naturistipiireissä. Suomen naturisteista "näkyvä" osa on karvattomia tai osin karvoitukseltaan leikattuja tai rajattuja.

Nudistinimen käyttö nykyään on hyvin laaja, sitä käytetään mm kaikkia alastomia koskevana yleisnimenä, pornosivujen hakusanana, myöskin alastomuuden harjoittamisen tarkoitetut uimarannat Suomessa on nudistirantoja.

________________________________________________________________________________ Siinä on selvitys yleisesti Nudismista joka on Nud -ismi historia http://user.bahnhof.se/~strega/n_sekel.htm Tälle on kehittynyt kaikki sosiaalinen alastomuus koko maailmassa.

Tänä tietosanakirjan Saksankielinen selvitys on http://de.wikipedia.org/wiki/Nudismus on hyvä, siinä on historia esillä. Sama historia on oltava myös Suomen versioissa, muuten Wikipedia on ristiriitainen.

En hyvksy selvitystäsi, etkä vieläkään ole määritellyt mistä tulee vuosi 1920 ja mistä väität että Suomeen on tullut silloin nimitys Nudisti käsittämään kaikkea vapaata alastomuutta? Jos näihin ei ole mitään selvitettä muuta kun sinun korvien välissä ne ei kelpaa lähdeaineistoksi Wikipedia'aan, koska tietosanakirja ei voi olla ristiriitainen tiedoissaan.

Terv. Risto_so

2006.3.17 kello 09.10 (UTC)

Risto hyvä, ole niin ystävällinen ja[muokkaa wikitekstiä]

Risto hyvä, ole niin ystävällinen ja selitä nämä kansainväliset kiemurat alastonkulttureiden sivulla.

Pidetään suomalainen nudismi tässä vakiintuneessa suomalaisessa laajassa merkityksessään ja kerrotaan FKK.sta ja amerikkalaisesta nudismista em. alastonkulttuurin sivulla. Suomalaisella naturismillakin on oma artikkelinsa, sekä smooth l. nudest väellä omansa. Eikö tämä jaottelu olekin aikas hyvä? No, body-paintingg puuttuu vieä, mutta kyllä joku voisi siitäkin artikkelin kirjoittaa.

Tämä on helppo linkittää nudisti-sivulta, ja näin homma pysyy paremmin käsissä.

. --JuusonS 17. maaliskuuta 2006 kello 16.37 (UTC)

Kun on puhe Nudismista se tietenkin käsitellään Nudisminimen alla eikä missään ”alastonkulttureiden sivulla” ”Pidetään suomalainen nudismi tässä vakiintuneessa suomalaisessa laajassa merkityksessään” Nyt ei ole puhe muusta kun Nudismista ja Suomeen rantautunut Nudismi, niin kun väität käsitellään myös tällä sivulla, ei missään muualla. Sanot ”Suomalainen nudismi” osassa vuosiluvun 1920 tämä vaati dokumentit muuten puhutaan vain väitteestä. Tietosanakirjan tarkoitus on jakaa tietoa ja kaikki tieto annetaan dokumenttien kera mistä, koska ja kuka.

Väitteesi ”NUDISMI tarkoittaa hieman eri asiaa, kuin muualla maailmalla,” on väärin. Suomeen Nudismi (sosiaalinen) rantautui ensin ja vasta Naturismin määrittelyn jälkeen perustettiin ensimmäinen yhdistys Luonnonmukaiset ry. Suomesta on liitytty jo 1950 luvulla Ruotsiin Nudistiyhdistyksiin, myös toiset Saksaan ja itse kuulun nimenomaan siihen porukkaan. Väitteesi ”Läheisiä ilmiöitä Maailmalta on meillekin rantautunut ilmiö "nudest nudist", jonka harrastajat pyrkivät olemaan vielä alastomampia kuin perinteiset nudistit tai naturistit ja ajavat karvoituksensa pois päästäkseen tähän totaalisen alastomuuden tilaan. Tämä muoti-ilmiö ei sinällään kuulu nudismiin, vaan on laajempien ihmisryhmien tapa, hieman samaan tyyliin kuin lävistykset tai hiusten värjäys.” Se on täysin väärin, kaikki värjää hiuksiaan ja se ei ole mitenkään Nudismiin kuuluva asia, ei edes Nudest Nudismiin. Taasen ” body-paintingg” on taiteen alue, paperin tai kankaan tilalla on ihmisen keho, ei kuulu mitenkään Nudismiin ja sitä ei tarvitse edes mainita.

Tänään olen korjannut sivun uudelleen, teen sen tarpeeksi monta kertaa kunnes se on kunnossa. Tiedät hyvin, jossain vaiheessa se menee lukkoon. Nyt on Nudismi osa nipussa, siinä on historia, sanan merkitykset ja nyt sinä määrittelet. Sinä dokumentoit Suomalaisen Nudismin, kuka toi aatteen maahan, kaikkia kiinnostaa sitä tietous. 1920 on muuten alku alastomuuden vastaisuudelle ja sen huipentuma on 1930 luvulla, silloin kiellettiin mm yhteissaunat yleisissä saunoissa. 1920 on ajanjaksona muutenkin erikoinen, kansalaissota ja maailmansota oli juuti päättynyt, Suomi oli päässyt eroon Neuvostoliitosta, viimeisetkin kapinavangit vapautettiin siihen aikaan. Käytössä oli silloin vielä kokovartalouimapuku yleisesti. Siksi väitteesi Suomalaisesta Nudismista kiinnostaa monia ja se pitää saada dokumentoitua kaikkien tietouteen, ei yksin sinun. Se on muuten tietosanakirjan tarkoitus dokumentoidaan tieto mitä kaikki voi lukea.

Terv. risto_so 2006.3.20 19.43 (UTC)

Teet niin monta kertaa palautuksen kaikkine kirjoitusvirheineen, että asia on sinun mielestäsi kunnos? Uhoat tekeväsi tämän tietoisena siitä, että artikkeli lukitaan jossain vaiheessa. Kannattaisko vähän rauhoittuaja pyyhkiä tuo "Minähän kilpailen tässä asiassa niin kauan, että saan tahtoni läpi"-mentaliteetti jonnekin muualle? Wikipediaan sellainen ei sovi. Ei tämä ole mikään kilpakenttä jossa kannattaa alkaa sotia käydä siitä, kenen oletetut tai oikeat tiedot ovat eniten säilyttämisen arvoisia. Kiitos etukäteen siitä, että sotaretkesi loppuu. --83.148.219.100 20. maaliskuuta 2006 kello 18.21 (UTC)

Keskity nyt Suomiosuuden dokumtointiin äläkä jauha turhaan mitään muuta. Suomalainenkin Nudismi on dokumentoinnin arvoinen asia ja vielä kun siitä ei kukasan oikein tiedä yhtään mitään siihen kannattaa panostaa.

Terv. risto_so

erv. risto_so 2006.3.20 20.28 (UTC)

Jos tuo vastaus oli minulle, niin minä en ole tässä mitään Suomi-osuutta tekemässä, vaan käyttäjä JuusonS. Voisit oikeasti lopettaa artikkeleilla kilpailun. --83.148.219.100 20. maaliskuuta 2006 kello 18.43 (UTC)

Kirjoittaja 83.148.219.100

Juuso on asiantuntija Suomen Naturismissa ja sen esille tulossa 1920. Juuso tekee dokumentoinnin kunhan kerkiää ja se on arvokasta ja monia kiinnostavaa tietoa. Odotellaan!.

Terv. risto_so 2006.3.20 21.17 (UTC)

Mitä sää Ripa sekoilet?[muokkaa wikitekstiä]

Naturismi tuli suomeen vasta joskus 1980-luvulla ja siitä ei sen enempää nudismi-sivun keskustelussa.

Nudismi on Suomessa ja suomen kielessä vanhempaa perua, kuin mainostamasi freiköpfperverssikulttuuri (vap. käännös) tai muut alastonkulttuurit.

Tästä nudismista ja sen historiasta minä kirjoitan artikkelia wikipediaan. En ole VIELÄ liittänyt artikkeliin naturistien halua omia myös nudisti-termin käyttöä koskemaan omaa aatettaan, enkä yhden Riston ristiretken johdosta sitä kovin äkkiä teekään.

Se seikka, että jossain päin maailmaa karvansa ajeltuja sanotaankin "nudest nudist" termillä, ei tee vielä naturisteista ilman aatteen paloa olevia puhtaita nudisteja.

.--JuusonS 20. maaliskuuta 2006 kello 21.13 (UTC)

”Naturismi tuli suomeen vasta joskus 1980-luvulla ” Niin tuli yhdistyksen muodossa, sitä ennen monia aktiivia kuului esim. Saksan ja Ruotsin yhdistyksiin. ”Nudismi on Suomessa ja suomen kielessä vanhempaa perua, kuin mainostamasi freiköpfperverssikulttuuri (vap. käännös) tai muut alastonkulttuurit.”

Siitä on sivulla olemassa oma osansa sen vaan dokumentoit niin se on siinä. ” En ole VIELÄ liittänyt artikkeliin naturistien halua omia myös nudisti-termin käyttöä koskemaan omaa aatettaan, enkä yhden Riston ristiretken johdosta sitä kovin äkkiä teekään.” Kaikki on esillä ja selvitetty, dokumentoitua tiewtoa, niin ”nudisti-termi” kuten sen aate tai oppi, ideologia. Ainoa mikä puuttuu on Suomen Naturismi ja erikoisesti vuosi 1920 mitä silloin tapahtui, kuka otti silloin käyttöön Suomen Nudismi teorian? Miten se erottui perinteisestä alastomuuskäytännöstä Suomessa jne. Siitä dokumentit esille. Jos ollaan oikein tarkkoja "nudest nudist" termin ja ajattelun kanssa, se on vasta-ajattelu Naturismille. Naturismi otti määrittelyssä mukaan luonnon ja luonnollisuuden ja nudest nudist luopuu näkyvästä osuudestaan karvoistaan jotka on evoluution jäänne ihmisen kehossa. Suomen kulttuurillisesti karvat on jopa tärkeät ja ihmisiä jotka poistaa karvansa pidetään Suomessa luonnon vastaisina. Siksi nimitys joka on maailmanlaajuisesti hyväksytty on nudest nudisti eikä nudest naturisti. Nyt vaan korjaat ja dokumtoit tuon väitteesi 1920 ja Suomeen silloin tulleen Nudismin ja kaikki on OK: Terv. risto_so 2006.3.20 23.57 (UTC)

Kysyn myös, mitä ihmettä Risto_so sekoilee? Suurella vaivalla muut toistuvasti korjaavat tekstistä mm. kirjoitusvirheitä, laittavat Wiki-linkkejä. Ja mitä tekee herra Risto_so? PALAUTTAA toistuvasti oman kirjoituksensa kielioppivirheineen, typoineen ja hävittää kaikki linkiit yms.

Ehdotan kirjoittajan kirjoitusoikeuksien poistamista tai artikkelin lukitsemista. Palautan taas korjatun version, jossa asiasisältö on aivan sama kuin Ripan omassa kirjoituksessa, yhdyssanoja on korjattu, samaten lisätty wiki-linkkejä yms. --83.148.219.100 20. maaliskuuta 2006 kello 22.11 (UTC)

Tarkistuksia ja korjausta pyydän. Suorastaan asiavieheitä.[muokkaa wikitekstiä]

Jos Suomiosa Wikipedia'ta antaa väärää tietoa niin kyseenalasitan koko tietokirjan luotettavana tietolähteenä. On näin ollen käytettävä Saksan tai Enkl. kielisiä selvityksiä.

NUDISMI

”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” ”Otavan Pieni Tietosanakirja III osa Kustannusosakeyhtiö Otavan kirjapaino Helsinki 1951 s. 354 NUDISTI (<lat.), alastomuuden (n u d i s m i n) harrastaja. ”

Sama tietosanakirja sen II osa siv. 167 kerrotaan. ”-ismi (< kreik), lainasanojen pääte, tav. filosofian t. taiteen suuntia ilmaisevissa sanoissa, yksinään (>ismi<) usein halventavassa mielessä”

Saman tuloksen antaa "ismi aate, ideologia; koulukunta, oppi, teoria" Lainauksien lähde http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/siv/index.html


” NUDISMI tarkoittaa hieman eri asiaa, kuin muualla maailmalla, koska tämä termi vakiinnutti alastomuuden harrastamista koskevan sisältönsä Suomessa suurin piirtein samaan aikaan, kuin ensimmäiset alastonkulttuurit alkoivat muotoutua Euroopassa.” Nyt tarvitaan ne asiatiedot ja kirjaviisaus

”Suomen kielessä nudismia pidettiin pitkään synonyyminä naturismille, joka kuitenkin edustaa aatteellista ja järjestäytynyttä alastomuuden harrastamista, toisin kuin yksin tai oman perheen keskuudessa harrastettava nudismi.” Nudismi ja Naturismi on molemmat ideologiota, ja Nudismi on Naturismin pohjaideolokia.


Nudismia käsitteleviä lehtiä ja kirjoja on julkaistu 1900-luvun alkupuolelta asti. Vanhimpia ruotsalaisia lehtiä ovat Solvännen ja Tidlösa.

Nudismi muualla maailmalla

”Maailmalla nudismiin liitetään virheellisesti aatteellisia piirteitä, jotka kuuluvat vain amerikkalaiseen nudismiin.” Ei voi pitää virheenä koska Nudismi on vielä tänäkin päivänä maailman vanhinta alastomuuskulttuuria, se on pohjana Saksan, Ruotsin ja Tanskan Naturismille. Myös USA-mantereelle vietiin Nudismi eikä Naturismia koska silloin Naturismia ei oltu vielä olemassa.

”Nudismilla ja naturismilla aatteina on pitkät perinteet, jotka ulottuvat 1900-luvun alkuun ja Saksaan, jossa ensimmäiset alastonkulttuuria harrastavat ihmiset kokoontuivat kesäisin maaseudun rauhaan puhtaiden järvien äärelle. Totta kai on, Nudismi on pohja ideologia minkä päälle määriteltiin Naturismi.

Aatteellisen Nudismin historia on pitkä ja ideologian kehittäjiä on ollut monia, niistä tunnetuimpia: Alice Bloch, Adolf & Irmgard Koch, Walter Fränzel, Eduard Fankhauser, Christine Fankhauser. ja nykyisin suuria nudistimaita ovat mm. USA, Ranska ja Saksa.

Sitten puuttuu vielä koko Nudismin historia, odotan muutaman päivän että saatr korjattua nämä virheet.

Jos tämäntapaista tietoa tarjotaan tietosanakirjan (suomi osuus) sivuilla se saattaa hyvin ristiriitaiseksi koko tietosanakirjan eikä sitä voi mitenkään pitää luetettavana. Hätä ei ole tämän näköinen voi tietenkin käyttää pohjana Saksankielistä selvitystä tietopohjana ja se onkin täysin ristiriitainen Suomiosaan verraten. http://de.wikipedia.org/wiki/Nudismus Historiaa http://www.michis-seiten.de/museum.html

Myös väitteesi "Suomalainen nudismi on luonnollinen tapa ottaa aurinkoa ja se on jopa saksalaista alastonkulttuuria vanhempi ilmiö tavallisten auringonottajien keskuudessa. Suomalaiset aloittivat nimittämään alastomia auringonottajia nudisteiksi jo 1920-luvulla juuri tällä maailmalta tulleella latinasta lainatulla termillä ja tämä termi vakiintui jo tuolloin koskemaan kaikkea alastomana tapahtuvaa toimintaa suomalaisessa luonnossa." Se antaa kuvan että Suomessa oli ensin Nudismi eikä muualla. Näin ollen voi ajatella, kulttuurivirta olikin Suomesta Saksaan ja Suomalaiset keksi Naturismin. Tähän väitteeseen vielä myös tarkistus. Se muuttaa Suomen kuvaa Nudismihistoriassa, Suomi on sen kehittänyt ja Suomi Nudismi on silloin koko maailman alstomuuskulttuurin luoja.

Terv. risto_so 2006.3. 21 7.58 (UTC)

Jälleen naturismi ja nudismi sekaisin?[muokkaa wikitekstiä]

Ristohyvä. Miten voit väittää , että saksalainen sivustoselittäisi suomalaisen nudismin eli alastomuuden harrastamisen perusteita?

Suomalainen nudismi on kehittynyt itsenäisesti jo ennen jääkäriliikettä ja esimerkiksi Viipurilaiset opiskelöijat kävivät nudistiuinneilla jo -20 luvulla.

Eniten häiritsee tuo tapasi tyrkyttää häpykarvojen ajelua jokaiselle sivulle, mihin kirjoitat. Sille on oma sivunsa, kirjoita sinne ja vain viittaa linkillä kyseisele sivulle.

EI KARVOJEN AJELUSTA tarvitse jokaiselle sivulle omaa sepustusta kirjoitusvihreinmeen kopioida.

--JuusonS 21. maaliskuuta 2006 kello 06.44 (UTC)

”Ristohyvä. Miten voit väittää , että saksalainen sivustoselittäisi suomalaisen nudismin eli alastomuuden harrastamisen perusteita?” Ei se Suomen Nudismin osaa selvitä siitä kun ei kukaan tiedä ennen kuin kerrot sen lähdeaiheiston. Nyt se on väite joka leijuu ilmassa ilman mitään asiallista tietoläöhdettä. ”Suomalainen nudismi on kehittynyt itsenäisesti jo ennen jääkäriliikettä ja esimerkiksi Viipurilaiset opiskelöijat kävivät nudistiuinneilla jo -20 luvulla.” Sekoitat aina nimen Nudismi ja Nudisti. Tästä varmaan on jotain kirja tai muuta lähdeaineistoa, käytyä niitä asian dokumentointiin. ”Eniten häiritsee tuo tapasi tyrkyttää häpykarvojen ajelua jokaiselle sivulle, mihin kirjoitat. Sille on oma sivunsa, kirjoita sinne ja vain viittaa linkillä kyseisele sivulle.” Ei Nudest Nudisti poista pelkkiä häpykarvoja vaan kaikki karvat leuasta alaspäin. On vielä totaalisempiakin olemassa ne ajaa myös hiukset pois. Näin ne torjuu itsestään luonnonmukaisen evoluution jäänteen.

Terv. risto_so 2006.3. 21 8.55 (UTC)

Edelleenkin sekavuutta[muokkaa wikitekstiä]

”Ristohyvä. Miten voit väittää , että saksalainen sivustoselittäisi suomalaisen nudismin eli alastomuuden harrastamisen perusteita?” Ei se Suomen Nudismin osaa selvitä siitä kun ei kukaan tiedä ennen kuin kerrot sen lähdeaiheiston. Nyt se on väite joka leijuu ilmassa ilman mitään asiallista tietoläöhdettä. ”Suomalainen nudismi on kehittynyt itsenäisesti jo ennen jääkäriliikettä ja esimerkiksi Viipurilaiset opiskelöijat kävivät nudistiuinneilla jo -20 luvulla.” Sekoitat aina nimen Nudismi ja Nudisti. Tästä varmaan on jotain kirja tai muuta lähdeaineistoa, käytyä niitä asian dokumentointiin. ”Eniten häiritsee tuo tapasi tyrkyttää häpykarvojen ajelua jokaiselle sivulle, mihin kirjoitat. Sille on oma sivunsa, kirjoita sinne ja vain viittaa linkillä kyseisele sivulle.” Ei Nudest Nudisti poista pelkkiä häpykarvoja vaan kaikki karvat leuasta alaspäin. On vielä totaalisempiakin olemassa ne ajaa myös hiukset pois. Näin ne torjuu itsestään luonnonmukaisen evoluution jäänteen.

Terv. risto_so 2006.3. 21 8.55 (UTC)

Suomalainen Nudismi onkin Venäläistä Nudismia![muokkaa wikitekstiä]

Väitteesi ”Suomalaisen nudismin pohjana ei ole mitään muuta aatetta, kuin pelkkä alastomana olemisesta nauttiminen. Suomalainen nudismi on luonnollinen tapa ottaa aurinkoa ja se on jopa saksalaista alastonkulttuuria vanhempi ilmiö tavallisten auringonottajien keskuudessa. Suomalaiset aloittivat nimittämään alastomia auringonottajia nudisteiksi jo 1920-luvulla juuri tällä maailmalta tulleella latinasta lainatulla termillä ja tämä termi vakiintui jo tuolloin koskemaan kaikkea alastomana tapahtuvaa toimintaa suomalaisessa luonnossa.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Nudismi Venäjän ja Saksan Nudismi on erittäin vanhaa perua ja kun kerrot ”jopa saksalaista alastonkulttuuria vanhempi ilmiö tavallisten auringonottajien keskuudessa.” Korjaan Saksalaista Nudismia se ei sivuuta koska Saksalaiset kehitti Nudismin. Myöskin väitteesi Suomalainen Nudismi, se onkin näin ollen sitten Venäläistä Nudismia. Toisin ilmaisten, kun aikamme tutkitaan tullaan samaan pisteeseen, Suomalainen Nudismi onkin sitten Venäläistä Nudismia. Siitä kyllä löytyy tietoa lähinnä Venäjän kielellä. Kyseessä on kuitenkin sosiaalinen Nudismi, tässä hyvä sivusto siihen http://www.holynature.ru/Home/indexNew.html

Siitä nyt tarvitaan kuitenkin dokumentointi onko Venäläinen Nudismi levinnyt suomeen jo 1900 luvun alussa, epäilen että ei. Sinä sen JuusoS tiedät olet asiantuntija tällä alueella ja ilmeisesti myös ainoa Suomessa. Suomalainen Nudismi on sitten harhaanjohtava nimitys, pitäisi puhua Venäläisestä Nudismista.

Venäjälle ei ole vieläkään rantautunut Naturismi INF alaisuudessa vaan he on kiinni alkuperäisessä sosiaalisessa Nudismissaan jonka alku on 1900 luvun Saksassa. Luonnonmukaiset ry on luonut kyllä hyvät suhteet ja vierailleet Venäjällä monesti.

Terv. risto_so 2006.3. 21 11.44 (UTC)

Risto hyvä, katso:[muokkaa wikitekstiä]

Katsopa sivua http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Risto_so

Äläkä poista sitä, vaikka et siitä pitäisikään.

.--JuusonS 21. maaliskuuta 2006 kello 11.02 (UTC)

En poista en![muokkaa wikitekstiä]

No sinänsä ei ole väliä onhan Wikipediassa muunkielisiä sivuja joista saa tietoa. Tarkennuksia, suorastaan valetta on osa ”Nudismi muualla maailmalla” historia ja selvitys siitä mitä Nudismi on puuttuu vallan. Suomen sivu antaa täysin valheellisen ja väärän kuvan tuossa kunnossa koko asiaan. Tässä on selvitetty se niin kun se on: ” Nudismi <lat. alastomuuden n u d i s m i n harrastaja. -ismi (< kreik), lainasanojen pääte, tav. filosofian t. taiteen suuntia ilmaisevissa sanoissa, yksinään (>ismi<) usein halventavassa mielessä. Nudisti -isti pääte tarkoittaa sitä suuntaa edustavaa harrastajaa.

Nudisti ilmaisun Suomenkielisiä vastineita, syntymäasussa, napasillaan, pylly paljaana, tissisillään, munasillaan, Aataminhousuilla, Aataminnahkaisella paidalla tai Ilman rihman kiertämää. Ruotsinkielisestä sanasta naken ’alaston’ < naku.

Nudismilla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat 1900-luvun alkuun ja Saksaan, jossa ensimmäiset alastonkulttuuria harrastavat ihmiset kokoontuivat kesäisin maaseudun rauhaan puhtaiden järvien äärelle. Nudismin historia on pitkä ja ideologian kehittäjiä on ollut monia, niistä tunnetuimpia: Alice Bloch, Adolf & Irmgard Koch, Walter Fränzel, Eduard Fankhauser, Christine Fankhauser. Vähitellen nudismi on levinnyt ympäri maailmaa ja nykyisin suuria naturistimaita ovat mm. USA, Ranska ja Saksa.

Nudisti ideologia on pohjana monelle yhdistykselle, tunnetuin on FKK-kulttuuri [Freikörperkultur, myös Kansainvälinen naturistiliitto INF perustettiin tälle pohjalle, itse vanha n 30 v (1974) toiminut FKK-kulttuuri jäi itsenäiseksi toiminnaltaan. Naturismi nykymuodossaan määriteltiin vuonna 1974 Ranskan nudistikaupungissa Cap D'Agde Ranskassa.

Freikörperkultur on laaja ja sillä on monia yhdistyksiä, vanhin niistä on jo täyttänyt 50 vuotta. Freikörperkultuuri on myös pohjana Ruotsin ja Tanskan alastomuuskulttuurissa, niiden toiminnan alku on jo 1900-luvun alkupuolella.

Vanhimmat alastomuuskulttuuria käsittelevät julkaisut, lehdet ja kirjat, niitä on julkaistu 1900-luvun alkupuolelta asti. Vanhimpia Ruotsin lehtiä on SOLVÄNNEN ja TIDLÖSA. Nudisteista ja naturisteista löytyy myös ihokarvattomia eli "smoothiet" eli "Nudest nudist", jotka ajavat kaikki karvansa ollakseen "mahdollisimman alasti". Tämä on suosittu suuntaus etelän nakurannoilla ja myös Suomen naturistipiireissä. Suomen naturisteista "näkyvä" osa on karvattomia tai osin karvoitukseltaan leikattuja tai rajattuja.

Nudistinimen käyttö nykyään on hyvin laaja, sitä käytetään mm kaikkia alastomia koskevana yleisnimenä, pornosivujen hakusanana, myöskin alastomuuden harjoittamisen tarkoitetut uimarannat Suomessa on nudistirantoja.”

Terv. risto_so 2006.3. 21 16.08 (UTC)

Sinun omaa viisauttako?[muokkaa wikitekstiä]

”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.”

Missä kerrotaan näin, kerro tietolähde?

Terv. risto_so 2006.3. 21 16.16 (UTC)

Uusi erikoisuus ja ristiriita![muokkaa wikitekstiä]

Suomalainen Nudismi on siis Naturismin alku Suomessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi

?? Naturismia käsittelevällä sivulla on linkki Nudismiin ja Nudismi sivu kertoo että Suomalinen Nudismi vanhempi kun Saksalinen, sde on aloittanut jo Venäjällä. Lukija saa käsityksen että Suomalainen Nudismi on kaiken alku, sekö oli myös mielestäsi se Nudismi ideologia joka oli pohjana määtittelyssä vuonna 1974 Ranskan ”naturistikaupungissa” Cap D'Agde'sa?

Terv. risto_so 2006.3. 21 17.17 (UTC)

Artikkeli on suojattu muokkaussodan takia. Koettakaa päästä yhteisymmärrykseen artikkelin sisällöstä ja sitten toimia sen yhteisymmärryksen mukaisesti.. --Joonas (kerro) 21. maaliskuuta 2006 kello 15.21 (UTC)

Ota iisisti, Risto[muokkaa wikitekstiä]

Ota nyt vähän rauhallisemmin, Risto.

Muista, että tämän keskusteluhistorian poistaminen on kiellettyä. Tämän säilyttäminen on yksi wikipedian luotettavuutta lisäävä tekijä, joten ÄLÄ poistele keskustelusta osia...

Siihen pyrittiin![muokkaa wikitekstiä]

Kovat paineet on saada oma ihme tieto esille joka on suorastaan ristiriitainen totuuden ja historian kanssa http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Nudismi&action=history.

Kirjoittaja ”JuusonS” sanoo "jopa saksalaista alastonkulttuuria vanhempi ilmiö tavallisten auringonottajien keskuudessa.” Tässä mennään siis Venäjän vallan alle koska Suomi ei ollut silloin vielä itsenäinen.

Myös Suomi ilmiö Nudismista on myös linkin mukaan Naturismi sivullata pohja kaikelle. Ei hyvä jos jaetaan väärää tietoa se saa koko tieto sanakirjan näyttämään ristiriitaiselta. >> ”Naturismin lähde, nudismi” http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi

Terv. risto_so 2006.3. 21 17.34 (UTC)

Koettaisit Risto edes ymmärtää:[muokkaa wikitekstiä]

Koettaisit edes ymmärtää sen tosiasian, että suomen kieleen vakiintunut nudismi on eri asia, kuin sinun käyttämäsi ideologia-nudismi.

Katso myös sivua: http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Risto_so

Siellä on juuri Sinulle, Risto, tarkoitettua tekstiä.

.--JuusonS 21. maaliskuuta 2006 kello 18.18 (UTC)

Totta kai koitan käsittää mitä Suomalainen Nudismi on[muokkaa wikitekstiä]

Totta kai koitan käsittää mitä Suomalainen Nudismi on, siksi olen sinua pyytänyt monesti dokumentoimaan sen tiedot. Kirjatietoa ja mitään muutakaan tietoa en ole koskaan siitä löytänyt.

Tehdään koe siltä kantilta kuinka lukija saa tietoa kun se katsoo mitä on Naturismi Wikipedia'sta ”Naturismin lähde, nudismi ja varsinaiset alastonkulttuurit ovat peräisin 1900-luvun alun Saksasta, jossa alastomuutta ihailevat ihmiset nauttivat luonnosta ja auringonotosta.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi Hän jatkaa lisätietoa hakemalla sivulle ” nudismi” Hän saa tiedon esille ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” Naturismi siis perustuu alastomuuden harrastajaan. Kun lukee tästä vielä pidemmälle tulee tieto ”se on jopa saksalaista alastonkulttuuria vanhempi ilmiö tavallisten auringonottajien keskuudessa. Suomalaiset aloittivat nimittämään alastomia auringonottajia nudisteiksi jo 1920-luvulla juuri tällä maailmalta tulleella latinasta lainatulla termillä ja tämä termi vakiintui jo tuolloin koskemaan kaikkea alastomana tapahtuvaa toimintaa suomalaisessa luonnossa.” Hän nakee lisää vielä tietoa ja katsoo ”Alastonkulttuuri” osaa ja saa tiedon että ”Alastonkulttuurilla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat 1900-luvun alkuun ja Saksaan, jossa ensimmäiset alastonkulttuuria harrastavat ihmiset kokoontuivat kesäisin maaseudun rauhaan puhtaiden järvien äärelle. Alkuna pidetään FKK-kulttuuria (Freikörperkultur) jonka historia on pitkä.” Lopuksi yhteenveto. Kun katsoo mitä on Naturismi Wikipedia'sta ja mistä se on alkanut ja kehittynyt, tulos on ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” ja että kyseessä on vanhempi ilmiö kun Saksalainen alastomuuskulttuuri. Nyt ollaan päättelyssä jo 1800 luvun puolella. Naturismin pohja perustuu 1800-luvun puolella olevaan johonkin, sitä ei kerrota lähemmin mihin, kuitenkin Suomen Nudismiin. Historiaa vielä mukaan niin Suomi on Venäjän alla ei itsenäinen, siis Naturismi perustuu Suomessa Venäjällä kehitettyyn Nudismiin.

Tämän kun JuusonS vielä dokumentoit niin en puutu asiaan sen jälkeen. Suomen Naturismi kun on myös koko maailman Nudismin pohja niin pitää siitä tietoa löytyä.

Totuus siitä mitä on Nudismin ja Naturismin ideologia löytyy Wikipedia'sta, se on kuitenkin täysin ristiriitaista tietoa mitä Suomesta annetaan. Saksankiellä sama, mitä on Nudismi ja mitä on Naturismi: http://de.wikipedia.org/wiki/Nudismus

http://de.wikipedia.org/wiki/Naturismus

Ts. Wikipedia ei ole luotettava hakuteos se sisältää arvelluttavaa tietoa se sotii kaikkea muuta tietoa vastaan mitä löytyy tuhansia sivuja netistä, hakusanat nudismi ja naturismi.

Terv. risto_so 2006.3. 21 00.25 (UTC)

Looginen ajattelusi ontuu, Risto[muokkaa wikitekstiä]

Suomalainen, suomen kieleen vakiintunut nudismi EI OLE ideologia, eikä se edes perustu mihinkään ideologiaan.

Suomalainen nudismi perustuu ainoastaan alastomuuden harrastamiseen, eikä mihinkään muuhun. Olet monesti höpöttänyt -ismeistä ja niiden selityksistä. Nudismin kohdalla -ismi on juuri tätä harrastamista, ei ideologian tunnustamista.

Risto kirjoitti: "Historiaa vielä mukaan niin Suomi on Venäjän alla ei itsenäinen, siis Naturismi perustuu Suomessa Venäjällä kehitettyyn Nudismiin."

Koeta nyt --JuusonS 22. maaliskuuta 2006 kello 06.12 (UTC)Risto ymmärtää, että kukaan ei ole "kehittänyt" alastomuuden harrastamista eli nudismia, vaan se on aikojen alusta ihmiskunnassa ollut ilmiö. Joillakin ihmisillä on vain ollut tarve harrastaa alastomana olemista ja tätä alastomuuden harrastamista on ryhdytty kutsumaan nudismiksi. Eihän tämän kaltainen, jo olemassa olevan harrastuksen nimeäminen sitä hyvin kuvaavalla termillä tee nudismista mitään erityistä ideologiaa. Nudismi ei ole kenenkään "kehittämää", vaan se on nudisteille luonnollista toimintaa ilman mitään ulkoisia esikuvia tai aatteita.

Amerikan mantereella nudismi- nimeä käytetään koskemaan myös järjestäytyneitä ja ideologiaan perustavia alastomuuden harrastajia, mutta Euroopassa heitä kutsutaan naturisteiksi.

.

Suomalainen Nudismi tarvitsee dogumenttiä taakseen![muokkaa wikitekstiä]

”Suomalainen, suomen kieleen vakiintunut nudismi EI OLE ideologia, eikä se edes perustu mihinkään ideologiaan.” Niin kun edellä kuvaan se joka hakee tietoa Wikipedia'sta saa eteensä tietoa mikä ajaa suoraan metsähallituksen puolelle. Eihän ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” ole oikein, eikä Suomalainen Nudismi ole kaiken pohja. Lukekaa nyt oikein antaumuksella viestini 2006.3. 21 00.25 (UTC) ja kertokaa meneekö se oikein?

Sana nudisti, jonka pohjana on latinan nudus ’alaston’ Tästä sanasta on muotoutunut nudismi ja nud -ismi joka luotiin 1900-luvun alkupuolella Saksassa.. Arkikielessä on myös sana naku, jotka perustuu Ruotsin sanaan naken ’alaston’. Toinen järjestäytynyttä alastomuutta kuvaava on Naturisti. Sana naturisti perustuu luontoa tarkoittavaan latinan sanaan natura. Kaikki kuitenkin voi haarukoida alkuajatukseen sopivavaksi jonka Filosofi Jean-Jacques Rousseau's (1712-1778) esitti, ihminen takasin luontoon, eli "back to nature." Naturismi sana tuli käyttöön vasta niin myöhään kun vuonna 1974 Ranskan ”naturistikaupungissa” Cap D'Agde'ssa.

”Nudismin kohdalla -ismi on juuri tätä harrastamista, ei ideologian tunnustamista.” Katso mitä -ismi tarkoittaa ”"ismi aate, ideologia; koulukunta, oppi, teoria" Lainuaksien lähde http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/siv/index.html Tämän teorian harrastaja on vihkiytynyt sille ja on nudisti.


”Risto kirjoitti: "Historiaa vielä mukaan niin Suomi on Venäjän alla ei itsenäinen, siis Naturismi perustuu Suomessa Venäjällä kehitettyyn Nudismiin."” Näin se juuri menee jos tarjotaan täysin väärää tietoa. ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” Enemmän viestissä 2006.3. 21 00.25 (UTC)

”Koeta nyt --JuusonS 22. maaliskuuta 2006 kello 06.12 (UTC)Risto ymmärtää, että kukaan ei ole "kehittänyt" alastomuuden harrastamista eli nudismia, vaan se on aikojen alusta ihmiskunnassa ollut ilmiö. Joillakin ihmisillä on vain ollut tarve harrastaa alastomana olemista ja tätä alastomuuden harrastamista on ryhdytty kutsumaan nudismiksi. Eihän tämän kaltainen, jo olemassa olevan harrastuksen nimeäminen sitä hyvin kuvaavalla termillä tee nudismista mitään erityistä ideologiaa. Nudismi ei ole kenenkään "kehittämää", vaan se on nudisteille luonnollista toimintaa ilman mitään ulkoisia esikuvia tai aatteita.” Väittää kuka nyt mitä vaan, tieto nudismista on olemassa, sen alku on Der deutsche Dachverband für Freikörperkultur http://www.dfk.org/ Tämän alkuteoria on nudismi.

Ne on selvitetty Wikipedia'ssa Saksaksi eikä kovin paljon voi heittää ajatuksellisesti Suomenkielläkään.

http://de.wikipedia.org/wiki/Nudismus

http://de.wikipedia.org/wiki/Naturismus

”Amerikan mantereella nudismi- nimeä käytetään koskemaan myös järjestäytyneitä ja ideologiaan perustavia alastomuuden harrastajia, mutta Euroopassa heitä kutsutaan naturisteiksi.” Koska sinne vietiin Nudismi-ideologia eikä Naturismin-ideologia, eihän Naturismia oltu silloin määritelty, se määriteltiin vasta vuonna 1974 Ranskan ”naturistikaupungissa” Cap D'Agde'ssa.

Että asiassa jotenkin päästään eteenpäin tarvitaan uusi -ismi realismi, esitetään asiat neutraalisti unohtamatta historiaa ja muita tietolähteitä määrittelyssä. Myös Suomi Nudismi tarvitsee paljon asiatietoa taakseen, nyt se on vain väite eikä yhtään mitään järkevää dokumenttia asian taakse ei ole esitetty. Myös tarvitaan tämän tapaisten heittojen poistoa ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” Niin kun totesin ne vie metsähallituksen puolelle.

Jos käytetään kansanomaisesta perinteisestä alastomuudesta nimeä Nudismi, niin latinankielisellä sanalla juuri erotetaan se erilleen kansanomaisesta alastomuudesta. Näin ollen tarvitaan asiatietoa dokumentiksi taakse.

- Kuka kehitti Suomalaisen Nudismin, - Missä se tulee ensin esille, nyt on väite että se on Venäläistä perua koska se on vanhempaa kun Nudismin kehittäjien Nudismi, - Miten Suomalainen Nudismi eroaa kansanomaisesta perinteisestä alastomuudesta, että se pitää määritellä -ismiksi jne.

Terv. risto_so 2006.3. 22 09.46 (UTC)

Mikä ihmeen "pohja?[muokkaa wikitekstiä]

Risto, kirjoitit: "Eihän ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” ole oikein, eikä Suomalainen Nudismi ole kaiken pohja."

Kukaan muu, kuin Sinä, ei ole väittänyt nudismille mitään "pohjaa".

Minkälaista pohjaa kaipaat sille ilmiölle, että jotkin ihmiset haluavat omasta halustaan nauttia alastomana olemisestaan? Eiväthän alastomuuden harrastajatkaan mieti päiväkausia, minkä "pohjalta" he harrastavat alastomana olemista.

Ei syntymäasussa olemiseen tarvita tai kaivata mitään aatteellisuuksia tai oppeja vaan ollaan yksinkertaisesti alastomina, eli nudisteina.

On aivan turha jauhaa tätä kanssasi, jos et suostu ymmärtämään suomalaisen nudismin olemusta ilman erillisiä oppisuuntia tai aatteita.

.--JuusonS 22. maaliskuuta 2006 kello 08.29 (UTC)

”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.”[muokkaa wikitekstiä]

”Suomalainen Nudismi ole kaiken pohja." Niin kun viestissä kerron 2006.3. 21 00.25 (UTC) tuo väitteesi vie metsähallisuksen puolelle, luetko viestejä ollenkaan ennen vastaamista?

” kaiken pohja” tai cvoi sanoa koko maailman Naturismi rakentuu ajattelulle joka on esillä saksankielisellä sivulla http://de.wikipedia.org/wiki/Nudismus Siis myös Naturismi on samaa asiaa, ei erikseen vaan samasta isästä. http://de.wikipedia.org/wiki/Naturismus

”Minkälaista pohjaa kaipaat sille ilmiölle, että jotkin ihmiset haluavat omasta halustaan nauttia alastomana olemisestaan? Eiväthän alastomuuden harrastajatkaan mieti päiväkausia, minkä "pohjalta" he harrastavat alastomana olemista.” Pidätkö nyt oikeana sen tulkinnan kun esitän viestissä 2006.3. 21 00.25 (UTC) ??

”Ei syntymäasussa olemiseen tarvita tai kaivata mitään aatteellisuuksia tai oppeja vaan ollaan yksinkertaisesti alastomina, eli nudisteina.” Kun esittää latinankielisen sanan erottautuakseen perinteisestä Suomalaisesta alastomuuden harrastajasta ja käyttää nimeä Nudismi joka suomeksi on alastomuuden ideologia niin pitäähän se Suomalainen alastomuuden ideologia myös määritellä mitä se pitää sisällään.

”On aivan turha jauhaa tätä kanssasi, jos et suostu ymmärtämään suomalaisen nudismin olemusta ilman erillisiä oppisuuntia tai aatteita.” Olen monesti pyytänyt JuusonS tietoa siitä esittämästäsi Suomalaisesta Nudismista, jos et pysty yhtään mitään sen taakse esittämään, se jää vaan leijumaan tyhjänä väitteenä. Väitteesi: Suomalainen Nudismi on erilaista kun Suomalainen perinteinen alastomuuden harrastaminen, se on vanhempaa kun Saksalainen Nudismi http://de.wikipedia.org/wiki/Nudismus

Yhteenveto, väitteestäsi ei ole mitään tietoa missään ennen kun sitä annat. Nyt tartoat ihmisille tietoa sivulla ”Naturismin lähde, nudismi ja varsinaiset alastonkulttuurit ovat peräisin 1900-luvun alun Saksasta, ja nudismi linkistä tulee http://fi.wikipedia.org/wiki/Nudismi joka kertoo että ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” Siis myös tälle kaiketi sitten määriteltiin myöskin maailmanlaajuinen Naturismi koska sivulla väitetään ”se on jopa saksalaista alastonkulttuuria vanhempi ilmiö tavallisten auringonottajien keskuudessa. ” Näin ollen ('Freikörper', 'nakenkultur') FKK-kulttuurin alkumetrit löytyy jo 1800 luvun lopulta on nuorempaa kun sinun esittämä Suomalainen Nudismi. Tämä on niin hurja väite, jos tälle et pysty dokumenttia esittämään niin lyö hanskat tiskiin ja lopeta sekoilu.

Terv. risto_so 2006.3. 22 11.14 (UTC)

Minä puhun alastomuuden harrastamisesta[muokkaa wikitekstiä]

Sinä taas alastomuusideologiasta. Niin kauan ja pitkään, kun keskustelemme kahdesta eri asiasta, niin tämä keskustelu ei voi johtaa yhtään mihinkään.

Suomalainen nudismi on alastomuuden harrastamista, eikä mikään kulttuuri tai aate.

Riston nudismi on aate, kulttuuri ja mitä kaikkea muuta Risto vielä keksiikään.

Juuri tästä syystä olen artikkelissani NUDISMI jakanut se otsikoiden eri ryhmiin nudismi käsitteen, nudismin ulkomailla ja suomalaisen nudismin.

Sinä Risto olet jostain syystä jo monesti poistanut tämän järjestelyn ja kirjoittanut tilalle sellaista sillisalaattia, josta kukaan ei enään voi saada mitään tolkkua. Kaiken lisäksi teksdtisi rönsyilee muille sivuille kuuluviin aiheisiin ja jopa ulkolaisten naturistisivustojen lainailuihin.

Jos Sinusta Risto, alastomuuden harrastaminen on uutta naturismin pohjaksi, niin ihmettelen kovasti käsitystäsi tästä maailmasta.

1.Ensin oli alastomuuden harrastajat, eli nudistit.

2.Tämän jälkeen osa heistä ryhtyi kehittelemään alastomuutensa ympärille jotain muutakin toimintaa ja harrastusmuotoja.

3.Tästä muototuivat ensimmäiset alastomuuskulttuurit, jotka toki yrittivät ottaa itselleen käyttöön jo aiemmin alastomuuden harrastajista käytettyä nudismi/nudisti termiä.

4.Kun he eivät saaneet sanalle monopolia eliyksinoikeutta, nämä yhteisölliset alastomat ottivat käyttöönsä naturismi/naturisti nimen.

5.Viimeisin nudisti nimen kaappausyritys on nyt käynnissä ja se koskee nimen varaamisyritystä koskemaan vain nudest nudist liikettä.

Näyttääkin siltä, että termeinä nudismi/nudisti on hyvinkin suosittuja, jopa niin suosittuja, että ne haluttaisiin varata vain jonkin marginaaliryhmän käyttöön. Tämä viiden kohdan historia voisi hyvinkin olla mukana nudismi artikkelissa selventämässä suomenkielessä vakiintuneen nudismi termin käyttöä.

Yritin kirjoittaa tämän mahdollisimman selkokielellä, että kaikki ymmärtäisivät, mistä nyt on puhe.

-) --JuusonS 22. maaliskuuta 2006 kello 09.40 (UTC)

ainoa epäselvyys on siinä että et pysty niitä väitteitä todistamaan.[muokkaa wikitekstiä]

Tässä ei ole mitään epäselvää, ainoa epäselvyys on siinä että et pysty niitä väitteitä todistamaan. Laitat sen esim. Naturistiosassa hakusanaksi (21 00.25 (UTC)) joka tekee siitä sinun Nudismista koko maailmanlaajuinen Naturismin alkuteorian. Välittömästi perään vielä väität se on vielä vanhempi kun Saksan Nudismi. Lue viestit 21 00.25 (UTC), 22 09.46 (UTC) ja 22 11.14 (UTC), anna niihin kysymyksiin yksilöidyt vastaukset.

Vastaa myös ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” mistä tämä määritelmä on peräisin.

Jos näin et toimi keskustelu junnaa paikallaan ja edistymistä ei tapahdu.

Hyväksyn Suomalaisen Nudistinimen käytön, käytetään sitä esim. pornosivujen hakusanana, kaikki Suomenkin alastonrannat on Nudistirantoja. Hyväksyn myös edellä esitetyn Suomalaisen Nudismin jonka olet linkannut Naturistisivulta koko maailman ideologia pohjaksi http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi jossa kerrotaan sen olevan Naturismin yksi pääasia. Vain lähdeaineisto puuttuu että näin on. Sen jälkeen sen voi hyvääksyä. Linkki http://fi.wikipedia.org/wiki/Nudismi kertoo ”Nudismi, lat. alastomuuden harrastaja.” ja kertoo sen olevan ”jopa saksalaista alastonkulttuuria vanhempi ilmiö tavallisten auringonottajien keskuudessa.” Kyllä tämä -ismi määrittelyn vaatii ja myöskin dokumentit taakseen että näin tosiaan on. Siispä anna yksilöidyt vastaukset.

Terv. risto_so 2006.3. 22 13.48(UTC)