Keskustelu:Nudismi/Arkisto 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suojasinpa taas sivun. Tähän alastomuuskulttuurikeskusteluun pitää saada jotakin tolkkua. Wikipedian keskustelusivut eivät ole tarkoitettu kahden henkilön keskinäisen kinan - josta ei näytä loppua tulevan - välineeksi. Lisäksi näyttää siltä, että samat asiat toistuvat kolmessa eri artikkelissa - osa jopa sanasta sanaan. Jos herrat Risto ja Juuso eivät saa konsensusta aikaan näissä nakuasioissa niin sitten se pitää synnyttää ulkopuolisin avuin. --TBone 12. huhtikuuta 2006 kello 07.11 (UTC)

Kiitos suojauksesta. Tämän Risto son motiivit näköjään ovat täysin muualla kuin wikipedian kehittämisessä. Hänet on erotettu kaikista (rekisteröidyistä) suomalaisista naturistiyhdistyksistäylettömän hössötyksensä vuoksi. Nyt hän on keksinyt olevansa yllättäen aatteellinen nudisti ;-). Juuri näiden erottamisien johdosta hän keksi tämän virtuaaliyhdistyksensä, "aatteellinen yhditsys Pääkaupunkiseudun naturistit". --JuusonS 12. huhtikuuta 2006 kello 15.27 (UTC)

Wikipedia kehittämiseen ei pitäisi kuulua mitkään yhdistyuselkaukset. Olet sille avannut oman osan http://peelonet.zapto.org/hikipedia/wiki/PKSN eikös ne kannata käsitellä siellä.

Nimimerkki Tbone esitti hyvin järkevän ehdotuksen: ”Jos herrat Risto ja Juuso eivät saa konsensusta aikaan näissä nakuasioissa niin sitten se pitää synnyttää ulkopuolisin avuin.”

Tässä on yksi hyvä ratkaisu. En toistaiseksi puutu minkään osan sisältöön, JuusonS ei hyväksy sitä mitä kirjoitan ja minä en hyväksy sitä mitä hän kirjoittaa ja keskustelussa ei ole kun jankkausta.

Joku kolmasosapuoli voisi tehdä sivut kuntoon. Keskusteluissa on moneen kertaan selvitetty kaikki asiat. Jos muu ei auta niin voihan Wikipedian Engl. kielisiä sivuja kääntää Suomeksi.

Terv. risto_so 2006.4.15 09.23 (UTC)

Muuten hyvä ehdotus, Mr Risto, mutta enwikissä ei ole mitään nudism-sivua, jonka voisi kääntää suomeksi. Toisekseen suomen kieleen vakiintuneeseen nudismi-termiin ei sisälly mitään aatteellisuutta, vaan se tarkoittaa pelkästään alastomuuden harrastamista. Missään vaiheessa en ole kieltänyt tai estänyt selittämästä amerikkalaista nudismia aatteelliseksi nudismiksi. Kyseessä ei tällöin ole kuitenkaan sama nudismi, kuin mistä Suomessa ja suomeksi puhutaan. FKK.n tai naturismin väittämistä nudismiksi en kuitenkaan hyväksy, koska niille on nämä omat nudismista erottavat terminsä. Kyseessä on kuitenkin eri asioista, vaikka kaikki eivät näitä nyanssieroja sitten kirveelläkään ymmärrä tai edes halua ymmärtää.--JuusonS 15. huhtikuuta 2006 kello 13.09 (UTC)

Nudismi pähkinänkuoressa[muokkaa wikitekstiä]

  • Nudismi on tietyn tyyppistä alastomuuden harrastamista juuri alastomuuden vuoksi.

Alastomana saunaan meneminen ei ole automaattisesti nudismia, eikä edes alastomana uimaan meneminen.*


Arvostelen: Ilmeisesti kirjoitat jostain omasta mieltymyksestä etkä perusta ajatelmiasi mihininkään tietoon. Nudismi on naturismin alku ja nudismia on ollut maailmalla ja on edelleenkin, se on järjestäytynyttä alastomuutta ja jokainen naturisti on myös nudisti.


  • Nudismille oleellista on se, että nudismi on alastomana olemista itse alastomuuden harrastamisen (nudismin) vuoksi.

Minkään muun syyn takia alastomana oleminen ei enään olekaan nudismia, vaan aivan tavallista alastomuutta.*


"Nudismi (latinasta alastomuuden harrastaminen) tarkoittaa alastomuuden harrastamista, eli tapaa olla alasti ilman muuta syytä kuin alasti olemisen ja alastomuudesta nauttimisen vuoksi."


Arvostelen: Voisitko esittää jotain taustaa näille omille uusmääritelmille, on meinaan niin paljon paksua soopaa että kuuluu lähinnä komiikan puolelle eikä tietosanakirjaan??

  • Pelkkä alastomuus ei ole nudismia*

Ainoa totuus koska, nudismi on vahvasti sosiaalinen, se on aina ideologiansa mukainen, ja ideologia on nudismi ja sen ideologian mukaan elävä on nudisti.

Terv. Arvostelen 13 toukokuuta 2006 kello 16.42 (UTC)


Risto näkyy palanneen Kiinan reisultaan takaisin Suomeen.
Suomalaiseen käsitteeseen NUDISMI ei sisälly mitään aatetta tai oppisuuntaa, vaan se tarkoittaa puhtaasti ja pelkästään alastomuuden harrastamista. Suomessa ei ole yhtään nudismin nimeen toimivia yhdistyksiä, eikä meillä ole myöskään missään määriteltynä "nudismin aatetta". Edes Risto ei ole pystynyt esittämään tästä "nudismin aatteestaan" mitään konkreettista selitystä edes sisällön osalta, vaan ainoastaan tyhjästä vedetyn väitteensä jostain "nudismin pohjasta". Näin ollen uskon vakaasti siihen, että Suomessa ja suomen kielessä käytetty sana tarkoittaa yksinkertaisesti ja vain alastomuuden harrastamista.--JuusonS 14. toukokuuta 2006 kello 17.08 (UTC)


Risto näkyy palanneen Kiinan reisultaan takaisin Suomeen.”

Mikä väite tuo on ” JuusonS”??

Suomalaiseen käsitteeseen NUDISMI ei sisälly mitään aatetta tai oppisuuntaa, vaan se tarkoittaa puhtaasti ja pelkästään alastomuuden harrastamista”

Vittämäsi JuusonS on vailla mitään dokkaa, esitä dokat jos niitä on?

Terv. Arvostelen 15 toukokuuta 2006 kello 13.15 (UTC)


Olet täysin oikeassa. Mistään ei löydy sellaista dokumenttia, joka todistaisi suomen kielisen termin NUDISMI sisältävän minkäänlaista ideologiaa tai edes arvolatauksia. Suomen kielessä käytettynä sana Nudismi tarkoittaa yksinkertaisesti ja ainoastaan alastomuuden harrastamista, eikä mitään muuta.--JuusonS 16. toukokuuta 2006 kello 07.58 (UTC)


” Suomen kielessä käytettynä sana Nudismi tarkoittaa yksinkertaisesti ja ainoastaan alastomuuden harrastamista, eikä mitään muuta."

Olet kyllä --JuusonS tavllinen vieheltjä. Kysyin sinulta dokkaa siitä koska missä määritellään suomenkohdalla kieleen nudismi ja nudisti käyttö. Linkityksiesi mukaan tämä määritelmä on myös saksan nudismia vanhempi, ja sen olet määritellyt myös koko maailman naturismin pohjaksi. Kyllä näin suuresta asiasta on oltava dokkaa olemassa.

1930-luvun suomessa ei puhuttu eikä varmaan kukaan edes tienyt mistään nudismista yhtikäs mitään. Siispä vuosiluku tarvitsee myös dokkaa taakseen.

Vanhoissa keskusteluissa on monta hyvää selvitystä, niistä näkee totuuden moneen kertaan. Sinä vaan JuusonS sotket koko asiaa tarkoituksellasi, joka ei ole jäänyt lukijoille epäselväksi. Tietosanakirja on kuitenkin täysin vääräpaikka esittää uusia ideoita, varsinkaan silloin kun niistä ei ole tietoa muualla olemassa, kun sun päässä.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 18.5.2006 kello 08.07 (UTC)

Kiitos Risto kommentistasi. Sinähän tässä olet uusia ideoita esittämässä ja liittämässä suomalaiseen nudismi-käsitteeseen sellaisia elementtejä, jotka eivät suomalaiseen nudismiin kuulu. Pikaista paranemistasi toivotellen sinne Turun Keskussairaalaan, --JuusonS 18. toukokuuta 2006 kello 06.39 (UTC)


”Kiitos Risto kommentistasi”

Mitä ihmettä sinä sekoilet, oletko ihan p….?

Keskity nyt vaan siihen mitä sinulla on avoinna, nudismi ei mene niin kun esität. Määrittele vuosiluku 1930 ja miksi suomen naturismi on naturismin määrittelyssä mukana, eihän suomessa ollut naturismia siihen aikaan. Luonnonmukaiset ry on suomen eka yhdistys.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 18.5.2006 kello 08.15.06 (UTC)

Terveisiä sinne Turun puoleen, onko siellä lukuhäiriöisiä enemmänkin? Mistä ihmeestä vedät nuo viittaamasi vuosiluvut, mielikuvituksestasiko?
Jälleen sekoitat nudismin ja naturismin keskenään...
Ps. Mihin sen nudismin pitäisi olla menossa? ;-).
Ei alastomuuden harrastamisen (nudismin) tarvitse mennä yhtään mihinkään. Toiseksi, Luonnonmukaiset Ry on NATURISTIYHDISTYS. --JuusonS 19. toukokuuta 2006 kello 05.08 (UTC)

Viestiin Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 18.5.2006 kello 08.15.06 (UTC)


Terve! Puutun minäkin tähän.


Kun katsot /Arkisto1 ja /Arkisto2 vanhempia viestejä, vuosiluku vaihtuu riippuen viestistä, milloin se on 1930, välillä 1920, joskus se oli jo käytössä Nudismi nimenä Venäjä-Ruotsivallan aikana. Tämän kirjoittajan JuusonS kaikki dokumentointi uupuu koko asiasta. Nudismi osa on kyseenalaistettu siksi, avoin tietosanakirja ei ole mikään uusien ajatuksien esityspaikka vaan, vaan asioiden jotka on olemassa ja niistä tietoa tarjoava palvelu.

Toinen tärkeä asia, Suomen Nudisminimen nykyinen käyttö, sillä ei ole mitään merkitystä siihen mitä Nudismin historiatieto kertoo. Saksa ja keskeinen Eurooppa on Nudismin kehityksen maita ja se perustuu Filosofi Jean-Jacques Rousseau's (1712-1778) ajattelulle ja kyseessä on nimenomaan järjestäytynytyt Nudismi joka määriteltiin Naturismiksi 1974 Ranskan nudistikaupungissa Cap D'Agde http://en.wikipedia.org/wiki/Cap_d%27Agde , Hän esitti, ihminen takasin luontoon, eli "back to nature."


Kaikki sitä ennen tapahtunut on Nudismia joka vietiin myös USA-mantereelle ja Australiaan sillä nimellä Nudismi. Tämä on totuus kunnes joku toiseksi sen todistaa.

Kyllä sinulla JuusonS on paljon avoimia kohtia ja mitään dokumenttia et ole esittänyt esittämiesi asioiden taakse. Todista väitteesi ja kerro lähdetiedot. Jos et siihen pysty ole hiljaa ja lopeta omien todistamattomien väitteiden esittäminen totuutena.

Terv. risto_so. 2006.05.20 klo 19.13 (UTC)


Laajasti ottaen KAIKKI alastomana suoritettu toiminta on NUDISMIA sanan laajan merkityksen ja tulkinnan johdosta. Mutta nudismi ei sisällä mitään aatteellisia elementtejä. Nudistina voi olla pelkästään heittämällä kaikki vaatteet pois päältänsä, eikä tämä edellytä riisujalta minkään erityisen aatteen tunnustamista.
NUDISMI on näin ollen täysin aatteetonta alastomuuden harrastamista.
Tuosta dokumenttien puuttumisesta voisi kylläkin enemmän syyttää sinua, Risto, sillä et ole missään vaiheessa pystynyt todistamaan NUDISMIN aatteellisuutta. Sinä ainoastaan yrität väittää nudismin sisältävän joitain erityisiä aatteita tai oppeja, mutta et ole pystynyt millään tavoin tätä todistamaan. Niin FKK.n jäsenet ja naturistitkin voidaan käsittää laajemmin tulkittuna nudisteiksi, mutta silti suurin osa nudisteista ei kuulu kumpaankaan mainitsemaasi sidosryhmään.
Nudismi on ja pysyy yleisnimenä alastomuuden harrastamisesta, vaikka joku rekisteröimättömän PKSN-kerhon omatekoinen puheenjohtaja muuta yrittäisi väittääkin.
Jos ja kun yrität muuttaa yleisesti hyväksyttyä suomen kielen merkitystä NUDISMI-sanasta, niin todistustaakka tämän oman käsityksesi oikeellisuudesta on yksin Sinulla, Risto hyvä.
Nudismia VOI HARRASTAA tunnustamatta mitään erityisiä aatteita. ::Alastomuutta (nudismia) voi harrastaa täysin ilman aatteita.
--JuusonS 21. toukokuuta 2006 kello 07.50 (UTC)


”Laajasti ottaen KAIKKI alastomana suoritettu toiminta on NUDISMIA sanan laajan merkityksen ja tulkinnan johdosta.”

Lisään vielä ja varsinkin silloin kun Naturismia ei vielä ollut määritelty, kaikki oli Nudismi ideologin mukaan, sen minkä FKK aikoinaan laittoi toimimaan. Tästä löytyy kirjallisuutta, lehtiä ym.

”Mutta nudismi ei sisällä mitään aatteellisia elementtejä.”

Aivan samoin kun on määritelty Naturistisivulla, muista lainasanojen päätteet ja niiden merkitys. ”Naturismi (lat. natural ja kreik. -ismi) tarkoittaa sosiaalista ja järjestäytynyttä alastomuutta edustavaa harrastusta, jonka harrastajaa kutsutaan naturistiksi. ” Laina http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi

Nudismi on Naturismin pohja teoria, monesti kerrottu ja sinulta puuttuu edelleenkin oman väitteen dokumentointi.


”Nudistina voi olla pelkästään heittämällä kaikki vaatteet pois päältänsä, eikä tämä edellytä riisujalta minkään erityisen aatteen tunnustamista.”

No tämä on sitä laajaa nimen käyttöä, samaa kun Nudisti ja Nudismi on satojen tuhansien pornosivujen hakusana.


”Tuosta dokumenttien puuttumisesta voisi kylläkin enemmän syyttää sinua, Risto, sillä et ole missään vaiheessa pystynyt todistamaan NUDISMIN aatteellisuutta.”

Olen lukenut ja kirjoittanut, olen nähnyt satoja dokumenttia FKK-museossa tästä asiasta. Nudismi on niin kun kerron, sinulta puutuu dokumentit.

”Niin FKK.n jäsenet ja naturistitkin voidaan käsittää laajemmin tulkittuna nudisteiksi, mutta silti suurin osa nudisteista ei kuulu kumpaankaan mainitsemaasi sidosryhmään.”

Nykyään mutta ei alkuunsa, muista historia ja nykyaika, se on kaksi eri aikaa. Kun puhutaan Nudismin aatteellisuudesta ja järjestäytymisestä, silloin puhutaan 1900 luvun alusta ja Suomessa ei ollut yhdistyksiä eikä edes ollut Suomea olemassa.

”Nudismi on ja pysyy yleisnimenä alastomuuden harrastamisesta, vaikka joku rekisteröimättömän PKSN-kerhon omatekoinen puheenjohtaja muuta yrittäisi väittääkin.”

Näin voi olla nykyään, ei kuitenkaan silloin kun elettiin 1900-luvun alkua, katso edellinen.

”Jos ja kun yrität muuttaa yleisesti hyväksyttyä suomen kielen merkitystä NUDISMI-sanasta, niin todistustaakka tämän oman käsityksesi oikeellisuudesta on yksin Sinulla, Risto hyvä.”

Puhut edelleenkin nykykäytöstä, muista että historia ja sen tiedot on toinen. Silloin Nudismi oli alkuaate ja se oli vahvasti sidoksissa aatteellisuuteen ja sosiaalisuuteen. Suomen kielen alastomuus ja sanat, hyvä selvitys kieli ikkuna http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/2002/kielii2002_39.shtml

Etpä tarjonnut mitään uutta, samaa esität kun edellisissä vastaavissa viesteissä. On kun levy olisi jäänyt päälle.

Toistaiseksi en taasen sinulle vastaa, en halua samaa jauhaa kanssasi se ei edistä asiaa suuntaan tai toiseen.

Terv. risto_so. 2006.05.21 klo 13.43 (UTC)


Että jaksat vääntää. Kun nudismiin liitettiin ensimmäiset teoriat, niin tästä tuli FKK-aate. Myöhemmin nudismiin liitettiin uusia teorioita ja täten syntyi naturismi.
Nudismi ei ole koskaan ollut mikään teoria tai aate, vaan pelkkää alastomuuden harrastamista.
Nudismi sinällään ei ole koskaan ollut mitään sosiaalista alastomuutta, nudismia voi harrastaa ihan yksinäänkin.
Sosiaalista alastomuutta kutsutaan FKK-aatteeksi tai naturismiksi, eikä nudismiksi. Nudismi ei ole itsessään millään lailla sosiaalista, vaan pelkkää alastomuuden harrastamista.
Olet vallan oikeassa, kun sanot, että en ole tuonut esiin mitään uutta.
En ole edes tähän pyrkinytkään, vaan pyrin pitämään nudismin merkityksen alkuperäisenä, toisin kuin Sinä, Risto hyvä. Sinähän tässä yrität muuttaa nudismi-käsitteen sisältöä haluamaasi suuntaan. Sinulla on tällöin todistusvelvollisuus väitteillesi, jos yrität väittää vakiintunutta Suomalaista nudismi-käsitteen sisältöä joksikin muuksi, kuin mitä se yleisen ja vakiintuneen käsityksen mukaan on.--JuusonS 21. toukokuuta 2006 kell 13.06 (UTC)


>Terveisiä sinne Turun puoleen, onko siellä lukuhäiriöisiä enemmänkin? Mistä ihmeestä vedät nuo viittaamasi vuosiluvut, mielikuvituksestasiko? <

Kiitos haukkumisesta JuusonS nimimerkki, lukuhäiriöisiä”?

Olen tässä lukenut kaikki kirjoituksesi ja huomaan suuren vuosilukujen hakuisuuden, ne todellakin vaihtuu eri viesteissä.. Meillä Luonnonmukaisissa on tästä selvät kuvat olemassa, ei ongelmia ole siitä mitä on nudismi ja mitä on naturismi, ne on sama asia ja samana pysyy vaikka kuinka vänkäät omaa mieletöntä väitettäsi.

Olen myös sitä mieltä, sinut saisi potkia pois sekoittamasta koko asiaa ja annetaan niiden korjata tiedot jotka sen tietää. Arkistossa on monia hyviä selvityksiä jotka sisältää totuuden.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 21.5.2006 kello 19.25 (UTC)


>::Että jaksat vääntää. Kun nudismiin liitettiin ensimmäiset teoriat, niin tästä tuli FKK-aate. Myöhemmin nudismiin liitettiin uusia teorioita ja täten syntyi naturismi.<

Nudismi on sinänsä jo sama asia kun väittämäsi FKK-aate ja nudismi on sama asia kun naturismi.. Olen tästä nyt keskustellut useiden Luonnonmukaiset ry jäsenten kanssa. Tiedät varmaankin että Luonnonmukaiset ry on suomen vanhin yhdistys.. Nudismi on ja pysyy samana kun naturismi, sinun esittämäsi teoriat on sinun päässä olevia, niistä voi lukea vain täältä, ei mistään muualta. >::Sosiaalista alastomuutta kutsutaan FKK-aatteeksi tai naturismiksi, eikä nudismiksi. Nudismi ei ole itsessään millään lailla sosiaalista, vaan pelkkää alastomuuden harrastamista.< Nudismi on juuri ” alastomuutta kutsutaan FKK-aatte” ja sinun teoria on vailla mitään todistetta, ainoa todiste on omat kirjoitukset.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 21.5.2006 kello 19.41 (UTC)

KIITOS, emme tunne toisiamme ainakaan tietääkseni, tämän määritelmän tunnen: ”selvitys kieli ikkuna http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/2002/kielii2002_39.shtml Siinä on selvitys suomen sanoista, niin, ei jää epäselvyyttä. Nudismi sana suomikäytäntö nykyinen ei vaikuta saksan alastomuuden tulkintaan, ja alkuhistoriaan mitenkään.

Tämä JuusonS olisi estettävä pääsemästä sekoittamaan koko asiaa. Se on joku asioista tietämätön uuden teoria tyrkyttäjä.


TIETO VALVONTAAN !

Estäkää JuusonS nimimerkin sekoilut nudismi, naturismi ja alastomuuskulttuuri osassa, ottakaa lukot auki ja sopiva alkuajan selvitys esille pohjaksi. JuusonS vain sotkee koko asian.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 21.5.2006 kello 19.47 (UTC)


Ehdotan viestissä http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu:Nudismi/Arkisto1#Kun_Nudismi_on_muutakin_kun_sin.C3.A4_v.C3.A4it.C3.A4t. olevaa pohjaksi muokkaukseen, ja senjälkeen kun nimimerkki JuusonS on eristetty sotkemasta pois.

Tässä on perustiedot paikallaan, tieto stemmaa ja ei ole sekoiluja.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 21.5.2006 kello 19.54 (UTC)


Eiköhän nämä Varsinaissuomesta lähetetyt "joensuulaisen luomun" viestit tuossa yllä jo kerro, kuka se häirikkö on täällä ollut.
Kummallista, mutta hänen tekstinsä ovat niin kirjoitusvihreineen ;-), kuin sisällöltäänkin aivan samaa potaskaa, kuin Riston aiemmat sekoilut.
Sattumaako? Tuskinpa vaan.
Ps nudismilla tarkoitetaan edelleenkin vain alastomuuden harrastamista, eikä mitään sosiaalista kanssakäymistä. Nudistina voi olla ihan yksinkin, ilman joukkohysteriaa.--JuusonS 24. toukokuuta 2006 kello 08.03 (UTC)


”Ps nudismilla tarkoitetaan edelleenkin vain alastomuuden harrastamista, eikä mitään sosiaalista kanssakäymistä. Nudistina voi olla ihan yksinkin, ilman joukkohysteriaa.”

Nykyään kylläkin mutta nimen merkitys silloin kun puhutaan historiasta on se mitä olen esittänyt. Sinun JuusonS esittämät väitteet Nudismisanasta ja sen käytöstä jo niinkin varhain kun kun Venäjä-Ruotisin vallanaikaisessa Suomessa, tai väitteesi vuosiluvuista 1930 luku ne on täysin sinun väitteitä. Et ole esittänyt yhtään mitään vakuuttavaa tietolähdettä mistä ne voisi tarkistaa.

Mainintasi ”kuka se häirikkö on täällä ollut” tälläkö koitat siirtää minulle häirikkömäisyyden? Eiköhän ip-tiedot paljasta keskusteluhistoriassa mistä viestit tulee.

Nimimerkille ”Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 21.5.2006 kello 19.47 (UTC)

”TIETO VALVONTAAN ! Estäkää JuusonS nimimerkin sekoilut nudismi, naturismi ja alastomuuskulttuuri osassa, ottakaa lukot auki ja sopiva alkuajan selvitys esille pohjaksi. JuusonS vain sotkee koko asian.”

Yhdyn ajatukseen täysin, jos JuusonS ei pysty määrittelemään omia väitteitään ja tuo jatkuvasti mantraa joka toistuu jankutuksena joka viestissä. Ehdotan että joku tekee Nudismisivun siitä on tietoa keskusteluhistoriassa ja muissa lähteissä. Nudismin historia ja nykyaika on kaksi eri asiaa ja nykykäytäntöä ei sovi tarjota pohjaksi Naturismille niin kun se nykyään on esitetty. ”Naturismin alkulähteinä ovat nudismi (lat. nudism (alastomuuden harrastaminen)” http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi Eihän tämä malli voi olla pohjana Naturismille, kun senaikaiset ei voi tietää mitä ollaan mieltä Nudismista vuonna 2006, siis voi puhua fantasiasta ja se ei ei sovi lähteeksi tietosanakirjaan.

Terv. risto_so. 2006.05.27 klo 11.22 (UTC)


Alkujaan nudismi on ollut alastomuuden harrastamista. Nykyisin nudismi on alastomuuden harrastamista. Sosiaalisen alastomuuden tultua muotiin 1900-luvun alussa sosiaalisen alastomuuden kannattajat yrittivät ottaa nudismi-sanaa omiin nimiinsä koskemaan vain sosiaalista alastomuutta, mutta epäonnistuivat tämän sanan tosiasiallisen sisällön muuttamisessa. Tällöin osa sosiaalisista ryhtyi puhumaan FKK.sta ja myöhemmin osa näistä sosiaalisista alastomista otti käyttöönsä naturismi-termin, erottuakseen tavallisista aatteettomista nudisteista. Nudismi-sanan historia on näin yksinkertaista, valitettavasti.
Risto, eikä kukaan muukaan ole missään vaiheessa pystynyt esittämään mitään tästä poikkeavaa näyttöä, joten suomenkielessä sana nudismi tarkoittaa edelleenkin vain ja ainoastaan alastomuuden harrastamista, ilman mitää sidoksia mihinkään aatteellisuuksiin.--JuusonS 27. toukokuuta 2006 kello 17.07 (UTC)

Tiivistyksiä muokkaukseen, lähinnä nimimerkille Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen![muokkaa wikitekstiä]

Myös muille jotka mahdollisesti muokkaatte tätä Nudismi sivua.

Ainoa lähde mistä voi lukea näitä JuusonS ajatuksia, on Nudismi sivu Wikipedia tietosanakirjassa, muita lähteitä ei ole olemassa, jos on niin esittäkää niitä?

”nudisti, jonka pohjana on latinan nudus ’alaston” http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/2002/kielii2002_39.shtml

Siis sana nudus eli Suomeksi alaston on eri asia kun päätteellä Nudismi.

”Otavan Pieni Tietosanakirja III osa Kustannusosakeyhtiö Otavan kirjapaino Helsinki 1951 s. 354 NUDISTI (<lat.), alastomuuden (n u d i s m i n) harrastaja. ” Sama tietosanakirja sen II osa siv. 167 kerrotaan. ”-ismi (< kreik), lainasanojen pääte, tav. filosofian t. taiteen suuntia ilmaisevissa sanoissa, yksinään (>ismi<) usein halventavassa mielessä.”

Kieli-ikkunoita on julkaistu Helsingin Sanomien kulttuuriosastossa viikoittain maaliskuusta 1996 lähtien. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tutkijat kirjoittavat palstalla kielen ilmiöistä. Kirjoituksissa käsitellään muun muassa sanojen ja sanontojen alkuperää ja merkityksiä, kielen normeja, uudissanoja, lainautumista, yleiskieltä, murteita, slangia sekä nimistöä.

Myös Wikipedia tietosanakirjassa on tästä oma sivu olemassa. Kertoo täysin saman kun muutkin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Ismi

USA ja Australian mantereelle vietiin Nudismi eikä Naturismia. Siis pitää olla toiminnassa Euroopanmantereella Nudismi että sen voi viedä ko paikkoihin.

Nudismi on alkuteorian jonka Filosofi Jean-Jacques Rousseau's (1712-1778) esitti, ihminen takasin luontoon, eli "back to nature. Naturismi sana tuli käyttöön vasta niin myöhään kun vuonna 1974 Ranskan nudistikaupungissa Cap D'Agde http://en.wikipedia.org/wiki/Cap_d%27Agde Monet lehdet ja kirjat on käsitellyt Nudismia 1900 luvun alkupuolella keskeisessä Euroopassa. Mm lehti nimeltään Nudisti joka ilmestyi 1930 eteenpäin Saksassa. Myös kirjallisuutta löytyy, Alice Bloch, Adolf & Irmgard Koch joita pidetään Naturismin nykymuodon luojina. Saksan Freikörperkultur eli FKK käyttää nykyään muotoa Naturismus-Nudismus http://www.fkk-online.de/images/fkk.gif sivulla http://www.fkk-online.de/ joka on suurin Saksan Freikörperkultur sivusto. http://de.wikipedia.org/wiki/Freik%C3%B6rperkultur

Naturismia ei voi olla ennen kun se on syntynyt, määritelty. Cap D'Agde on Nudistikaupunki eikä naturistikaupunki. Voi tietenkin käyttää myös nimitystä Naturistikaupunki, koska Naturismi ja Nudismi on sama asia. Naturismi toi lisänä Nudismiin vain luontoa painottavan lisäasian. http://gofrance.about.com/cs/nudismnaturism/a/capdagde.htm ”Naturismi (lat. natural ja kreik. -ismi) tarkoittaa sosiaalista ja järjestäytynyttä alastomuutta edustavaa harrastusta, jonka harrastajaa kutsutaan naturistiksi. Tämä naturismin harrastus sisältää luonnollisuutta, luonnonläheisyyttä ja luonnollista alastomuutta.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi Tässä JuusonS hyväksyy ismi päätteen, ei kuitenkaan Nudismi sanassa. Mantra jatkuu tuttua kaavaa noudattaen. ”Naturismin alkulähteinä ovat nudismi (lat. nudism (alastomuuden harrastaminen) ja 1900-luvun alun Saksasta peräisin olevat varsinaiset alastonkulttuurit, joissa alastomuutta ihailevat ihmiset nauttivat luonnosta ja auringonotosta.”

Nudismi, Nudisti sanojen nykykäytäntö ei vaikuta mitenkään 1900 luvun Saksan Nudismiin, se ei ole myöskään Naturismin pohjana oleva käytäntö niin kun sitä tällä sivulla tarjotaan.

Terv. risto_so. 2006.05.28 klo 11.15 (UTC)


Tekstisi on luettu ja todettu itseään toistavaksi tyhjänpäiväiseksi jorinaksi, ilman mitään konkreettista uutta. Miksi Risto veivat parillakin eri nimimerkillä samaa levyä paikallaan päivästä toiseen. Jos haluat tehdä nudismille uuden merkityksen, niin esitä väitteellesi kunnon perusteet. On aivan turhaa jankuttaa yhtä ja samaa, ilman mitään konkreettisia perusteita oman kantansa tueksi. Tähän mennessä antamasi nettilinkit vain tukevat Suomessa vallitsevaa tulkintaa siitä, että NUDISMI on pelkästään Alastomuuden harrastamista ja ideologista sekä aatteellista alastomuutta kutsutaan suomenkielessä yleisesti muilla, kunkin aatteen omilla nimillään (esim. naturismi). --JuusonS 28. toukokuuta 2006 kello 09.08 (UTC)

Kiitos Risto sinulle hyvästä tiivistyksestä, asiaa joka sana. Tämän nudismi sivun saattaminen kuntoon, on kyllä muiden homma kun minun.

Luonnonmukaiset on suomen vanhin yhdistys, ja uskon että suurin osa sen jäseniä, jotka on historiaan perehtynyt, kuittaa tiedon oikeaperäisyyden oikeaksi. Tiedon saattaminen Wikipediaan oikeassa muodossa on tärkeä asia. Nyt wikipedia on tältäosaa täysin väärää tietoa jakava.

Käyttäjän JuusonS vaikuttimet on teksteistä päätellen toisaalla, ei varsinaisesti totuudessa nudismista ja naturismista. JuusonS julistaa jotain omaa uusnudismia jolle ei löydy lähdetietoa muualta, kun hänen omista kirjoituksista. Wikipedia ei ole oikea paikka uusnudismin levitykseen, vaan Wikipedian tulisi tarjota tietoa mitä on ollut, ja mitä on, siis historia ja nykyaika. Nyt nudismin ja naturismin osalta Wikipedia kertoo osatotuuden ja nudismista uusmantran joka on JuusonS omaa ideologiaa vailla mitään lähdetietoa.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 28. 05.2006 kello 20.13 (UTC)


Herra Risto/Joensuu... Risto on tässä keskustelussa se, joka on ryhtynyt esittämään yleisestä käsityksestä poikkeavaa merkitystä suomenkieleen vakiintuneelle termille NUDISMI. Tällöin todistustaakka tämän uuden (aatteellisuuteen viittaavan) merkityksen oikeellisuudesta kuuluu herra Ristolle. En yhtään ihmettele, miksi herra Risto on erotettu rekisteröidyistä naturistiyhdistyksistä. SNC.stä jka Luonnonmukaiset Ry.stä. Yksi ulosheittämisen syy oli tiettävästi juuri tämän kaltainen omien "oivallusten" ajaminen, kuin käärmettä pyssyyn- tyylillä. Riston toilauksista voisi kirjoittaa vaikka kirjan, mutta olkoon nyt tämän kerran.
Vaikka Risto monine aliaksineen yrittääkin muuttaa suomenkielen merkityksiä, niin täällä wikipediassa se ei oikein onnistu, koska Risto ei ole ylläpitäjänä täällä, vaan lainaamassaan naturisti.org sivustossa. Siellä Ristolla on täysi oikeus olla mitä mieltä hyvänsä, kunhan jättää wikipedian rauhaan omilta "oivalluksiltaan".
Sivu nudismista ei toki ole paras mahdollinen, mutta niin kauan, kun Risto häärii täällä, on viisaampaa pitää nudismi-sivu suljettuna muutoksilta.--JuusonS 29. toukokuuta 2006 kello 14.12 (UTC)

Olen asiasta kuule JuusonS täysin toista mieltä, Risto on esittänyt yleisen historiallisen kannan, se löytyy kantana monilta sivuilta. Se löytyy myöskin kirjallisuudesta jota on todella paljon naturismin historiasta olemassa. Sinulla JuusonS on todistusvelvollisuus kun sinä esität uutta teoriaa, sen ainoa tietolähde, on sinun omat kirjoitukset Wikipediassa.

Nyt julkistit myös JuusonS sen todellisen syyn arvostella Ristoa kirjoittajana, Wikipediaan ja sen keskustelusivulle ei kuulu yhdistyskärhämöinti.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 29. 05.2006 kello 20.13 (UTC)

Hyvä Risto, älä kaadu omaan näppäryyteesi. Nyt olenkin keskustellut NUDISMISTA, enkä naturismista. Tosin naturismikin vaatii nudismia, jotta naturisti voisi pelata pelejään alastomana, sillä kuuluuhan nudismi eli alastomuuden harrastaminen osana naturismiin. Ilman alastomuutta naturisti olisi vaatetettuna. Nudismia oli ennen naturismia ja nudismia oli myös ennen alastomuuskulltturien, kuten esim FKK muodostumistakin. Nudismi on alastomuuden harrastamista, ja jos joku muuta väittää, niin joutuu perustelemaan väitteensä. Alastonkulttuurit kehittyivät alastomuuden harrastamisesta l. nudismista, mutta nudismi itsessään EI OLE mikään alastonkulttuuri, vaan aatteeton, ideologioista vapaa harrastus.--JuusonS 29. toukokuuta 2006 kello 18.21 (UTC)


>Hyvä Risto, älä kaadu omaan näppäryyteesi. Nyt olenkin keskustellut NUDISMISTA, enkä naturismista.<

Koitatko tuoda lisää sekavuutta, ajattelin että tähän ei tarvitse puuttua, nyt puutun. Jos vastaat Ristolle niin olisi paikallaan laittaa vastaukseen mukaan mitä kohtaa kommentoit. Jos vastaat minulle niin on väärin puhua Ristolle, olemme kaksi eri ihmistä. Katso kirjoittajatiedot, eri tunnisteet.

Nudismi ja naturtismi on täysin sama asia, siinä ei ole mitään eroa. Suomenkieliset ilmaukset, niin kun me Luonnonmukaiset ja suomenkielentutkijat se käsitetään, on esillä http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/2002/kielii2002_39.shtml kieli ikkunassa. Ensin oli latinan nudus ’alaston’ ja siihen kun haettiin ideologia, siitä tuli nudismi, se on aatteellinen ja järjestäytynyt muoto. Tämän harjoittaja on nudisti ja suomessa käytetään muotoa naturisti. Aate ja ideologia, nimetään nyt millä nimityksellä hyvänsä, se on nudismi ja naturismi molemmat tarkoittaa samaa.

En osallistu tämän tyyppiseen keskusteluun jatkossa, lopetan, ja kahdesta syystä. Kotiudun kotipaikkakunnan sairaalaan jatkohoitoon, ei nettiyhtettä. Toinen, sinun kanssasi jankkaaminen on aivan turhaa, päässäsi on mielen piintymä mistä et voi luopua, vaikka sinulla ei esittämäsi asian taakse sinulla ei ole mitään tietoa, kirjoitettua tekstiä, linkkiä, ei siis yhtään mitään. Ainoa on Wikipedian suomenkielinen osuus ja omat mietteet. Nudistisivun ja naturistisivun sekavuus ja väärä esitetty tieto osaltaan vie Wikipedialta pohjaa pois. Kuka luottaa tietoon josta joutuu näin paljon keskustelemaan ja jankkaamaan. Parempi on katsoa muualta kun Wikipediasta, niin saa asiallista tietoa, löytyy myös vastaus mitä on nudismi/naturismi.

Terv. Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen 31. 05.2006 kello 12.10 (UTC)


Sinulle Risto, ei riitä mikään lähde todistamaan suomenkieleen vakiintunutta sisältöä sanalle nudismi. Tämä on huomattu kaikissa keskusteluissa, joissa olet ollut mulkana. Sinulle ei riitä edes vanhojen suomalaisten sanakirjojen selitykset tästä aiheesta. Niihinkin olet etsimällä etsinyt epämääräisiä omia lisäyksiäsi, jne.
Käytännössä on aivan sama, mistä osoitteesta kirjoitat, koska kieliasusi ja tietyt "murresanat" paljastavat todellisen kirjoittajan, aivan kuin sormenjälkesikin. Tuskin kukaan kaipaa kommenttejasi tänne jatkossakaan, pysy vaan poissa.
Itse sivua voisi kyllä selkiyttää ja korjata niin kieliasullisesti, kuin myös täsmentää sisällöllisestikin, kunhan ei lähdetä lykkäämään mukaan mitään aatteellisia hapatuksia, Niillä ei ole mitään sijaa nudismissa. --JuusonS 31. toukokuuta 2006 kello 13.42 (UTC)


”suomenkieleen vakiintunutta sisältöä sanalle nudismi.”

Eiköhän tämä ole jo selvitetty moneen kertaan, tästä en jahkaile kanssasi jatkossakaan. Pompotat väärä kirjoittajaa ja kirjoitat muka minulle.

Sinä esität vasten tietoa uutta merkitystä ja tarjoat sitä vielä pohjaksi 1900 luvulla toimineeseen järjestäytyneeseen Nudismi-liikkeeseen. Se on todistettu sinulle monessa edellä olevassa viestissä. Pääkohdat on esillä viestissä risto_so. 2006.05.28 klo 11.15 (UTC)


”Käytännössä on aivan sama, mistä osoitteesta kirjoitat, koska kieliasusi ja tietyt "murresanat" paljastavat todellisen kirjoittajan, aivan kuin sormenjälkesikin.”

Kuule JuusonS, en surfaa Turun ja kotipaikan väliä sinun takia ja yleensä Wikipedian takia, ei ole aikaa eikä viitteliäisyyttä. Valvonta kyllä näkee mistä viestit tulee ja se on pääasia. Enkä ota mitään henk. kohta. asiaa päivityksestä Wikipediaan, niin kun huomaat en ole siihen puuttunut viime aikoina enkä puutu. Nyt sanot: ”Tuskin kukaan kaipaa kommenttejasi tänne jatkossakaan, pysy vaan poissa.” sehän olisi tietenkin sinun toive, varsinkin nyt kun muutkin tukee minua ja minun lausuntoja.

Muuhun en puutu korjaan vain väärän syytöksen joka on taasen yksi piikki sinun lihaan. Vaikutin ei ole epäselvä mutta siitä kirjoitus on väärä paikka täällä Wikipediassa. Jos haluat tästä jatkaa, avaa keskustelu vaikka naturisti.org keskusteluun tai ota suoraan yhteyttä tiedät kyllä osoitteet mihin.


Terv. risto_so. 2006.05.31 klo 18.25 (UTC)


”Sinulle ei riitä edes vanhojen suomalaisten sanakirjojen selitykset tästä aiheesta. Niihinkin olet etsimällä etsinyt epämääräisiä omia lisäyksiäsi, jne.”

Asia käänteisenä JuusonS: Sinulle ei riitä Saksan Nudismin historia, monet sadat lehtikirjoittelut joita voi lukea esim. Saksassa käydessä FKK-museossa. Kirjallisuus Nudismista, USA:n mantereen ja Australian mantereen Nudismi, sinne kun vietiin FKK-ideologia nimellä Nudismi. Vaan sinä tyrkytät omaa ideologiaa, ilman minkäänlaista taustatietoa, jopa pohjaksi Naturismille jne. Avoin asia on lähes ufojutulta kuulostava esityksesi, nykyinen Suomen malli Nudismista ja Nudistinimen käyttö nykyään voi olla pohjana 50 vuotta sitten tapahtuneelle Nudismin alkutaipaleelle. Lähinnä viestissä risto_so. 2006.05.28 klo 11.15 (UTC)

Erikoisesti tähän, ”etsimällä etsinyt epämääräisiä omia lisäyksiäsi” kun nimenomaan en niitä olekaan esittänyt, vaan ainoastaan Nudismista historiatietoa. Se on ollut käytössä 1900 luvun alku puolella Saksassa ja keskeisessä Euroopassa. Ei minun ajatuksia vaan kirjoitteua kirjatietoa. Vastaavasti sinun Nudismi-uusidelogia on vailla mitään pohjatietoa, ainoa lähde on Wikipedia Suomen Nudismi sivu ja ne on sinun uusideologiaa, ei muiden.

Lisäys edelliseen: Terv. risto_so. 2006.06.01 klo 22.00 (UTC)

Jälleen kerran Risto näyttää sekoittanen tämän keskustelun[muokkaa wikitekstiä]

Jälleen kerran Risto näyttää sekoittanen tämän keskustelun, eikä varmaan viimeistä kertaa. Jostain kumman syystä Risto ei näytä uskovan, että termiin NUDISMI ei liity mitään muuta, kuin pelkkä alastomuuden harrastaminen. Johtuuko tämä kinaaminen siitä, että Risto on rekisteröidyistä yhdistyksistä erottamisen jälkeen julkisesti luvannut pilata suomalaisten nudistien ja naturistien maineen, vai jostain muusta? Minä en tiedä vastausta, voisitko Risto kertoa, mistä tässä on kyse? Hyvä Risto, kaikki esittämäsi lähteet puoltavat sitä tosiasiaa, että termiin nudismi ei todellakaan liity mitään aatteeita, vaan kaikille nudistina viihtyville aatteellisille alastomuuden harrastajille on omat spesifisemmät terminsä, kuten esimerkiksi NATURISMI jne. Mikään aatteellinen alastomien harrasteryhmä ei käytä itsestään NUDISMI-termiä, tämäkin tukee nudismi-termin aatteettomuutta. Hyvää alastionta kesää kaikille, nudisteille, naturisteille ja muillekin alastomana ulkosalla viihtyville nimityksistä riippumatta. En keskustele tästä aiheesta kanssasi omilla kotisivuillasi naturisti.org , koska en halua keskustella useamman "Riston" kanssa yhtäaikaisesti. Minä en ole ollut muuttamassa suomenkielisen NUDISMI-termin sisältöä, vaan puolustan sen suomenkieleen vakiintunutta sisältöä, joka on ALASTOMUUDEN HARRASTAMINEN. --JuusonS 3. kesäkuuta 2006 kello 16.24 (UTC)


Monessa edellisessä viestissä olen kertonut, en jankkaa sinun kanssa tästä asiasta. Sinun väittämä tulkinta ei muutu todeksi vaikka kuinka moneen viestiin sen kertaat ja toistat. Sinulla ei ole muuta lähdetietoa esittämäsi tueksi kun Wikipedian Suomen osuus jonka itse olet muokannut.

Viestini nimimerkille ”Arvostelen, Joensuu. LM-Jäsen” viesti risto_so. 2006.05.28 klo 11.15 (UTC) ja risto_so. 2006.05.28 klo 11.15 (UTC) jossa kertaan edellisen. Tässä on se asia tiivistyksenä joka löytyy monista 1900-luvun alkupuolen lehdistä, se löytyy myöskin kirjoitetusta kirjallisuudesta, lehdistä kuten Saksan lehti Nudisti. Tämä on Nudismin historiaa.


”Jälleen kerran Risto näyttää sekoittanen tämän keskustelun, eikä varmaan viimeistä kertaa. Jostain kumman syystä Risto ei näytä uskovan, että termiin NUDISMI ei liity mitään muuta, kuin pelkkä alastomuuden harrastaminen.”

Ilmeisesti puhut nyt tästä ajasta, sillä ei ole mitään annettavaa menneeseen, historiaan. Onhan Nudistisana tuhansien pornosivujen hakusana, alastonrannat on maailmalla Nudistirantoja.


”Johtuuko tämä kinaaminen siitä, että Risto on rekisteröidyistä yhdistyksistä erottamisen jälkeen julkisesti luvannut pilata suomalaisten nudistien ja naturistien maineen, vai jostain muusta? Minä en tiedä vastausta, voisitko Risto kertoa, mistä tässä on kyse?”

Taas tuot yhdistysriitelyn tänne, sillä ei ole mitään virkaa täällä, tämä on Wikipedia tietosanakirja eikä yhdistyskeskustelu.


Mistä muten tulee herjasi ” julkisesti luvannut pilata suomalaisten nudistien ja naturistien maineen ” tämä onkin taasen uusia asia. Avaa siitä keskustelu naturisti.org keskusteluun, tämä on väärä paikka.

Kaikesta muusta noissa edellisissä viesteissä, nehän on kaikki sinulla täysin dokumentoimatta olevia asioita ja ainoa tietolähde niille esittämillesi väittiele on omat kirjoitukset.

Terv. risto_so. 2006.06.04 klo 19.25 (UTC)


Herra Risto.
Opettele edes jäsentämmään viestisi.
Kun Sinä esität vakiintuneelle käsitteelle uutta sisältöä, niin todistustaakka esittämäsi muutoksen oikeellisuudesta on YKSIN Sinulla, Ristoseni.
En lainkaan ihmettele, miksi sait porttikiellon rekisteröityihin naturistiyhdistyksiin, sait potkut niistä jatkuvan häirintäsi ja asioiden sotkemisen tähden.
Potkut tulivat eteesi, kun et uskonut selvää puhetta ja varoituksia monella eri nimimerkillä kirjoittelujesi vuoksi.
Nimenomaan, tämä on wikipedia, eikä mikään historiakirja, eikä yhden rekisteröimättömän yhdistyksen, PKSN.n omatekemän "puheenjohtajan" mielipidesivusto, (toisin kuin Sinun naturisti.org sivustosi). Wikipedia on sanakirja, joka kertoo mm. nudismi-sanan merkityksestä tämän päivän suomenkielessä.
En toista tässä enään nudismin selitystä, koska se on selkeästi vakiintunut suomenkieleen, vaikka Sinä, Risto hyvä, yritätkin muuta väittää.
Emme voi kuin valittaen todeta, että olet ymmärtänyt nudismi-sanan sisällön väärin ja erittäin yksilöllisesti, mutta et ole missään yhteydessä voinut todistaa omaa näkemystäsi oikeaksi. --JuusonS 4.
kesäkuuta 2006 kello 19.18 (UTC)


”todistustaakka esittämäsi muutoksen oikeellisuudesta on YKSIN Sinulla, Ristoseni.”


Kuulehan nyt JuusoonS, minä en esitä mitään muutosta, sitä esität vain sinä. Siitä on hyvä esimerkki sinun oma sivu http://fi.wikipedia.org/wiki/Nudismi joka on täysin sinun omasta päästä vailla mitään muuta tietopohjaa ja asio ia laatuaan maailmassa josta tämän tiedon voi löytää. Lue edellisistä viesteistä lisää ja lopeta jahkaaminen.


”En lainkaan ihmettele, miksi sait porttikiellon rekisteröityihin naturistiyhdistyksiin, sait potkut niistä jatkuvan häirintäsi ja asioiden sotkemisen tähden. Potkut tulivat eteesi, kun et uskonut selvää puhetta ja varoituksia monella eri nimimerkillä kirjoittelujesi vuoksi. ”

Taas tuot tänne yhdistysasiaa, osko nyt hyvä mies että tämä paikka ei oloe yhdistyksien asioille vaan Wikipedia tietosanakirja ja sen muokkauksesta keskustelu. Sen verran sanon, vanha väite siltä ajoilta kun olin perustamassa Suomen Kansallista Naturistiklubia silloin tuo väite tuli esille. Asia tutkittiin silloin ajallaan ja itse olin silloin ko yhdistyksen varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Liiton puheenjohtaja Juha ****** teki kaikki tutkimukset ja ketään SNC jäsentä ei voinut syyttää mistään kirjoittelusta monella nimijmerkillä. Itsellä on tästä mustaa valkoisella, pöytäkirjat ym tallessa. Jos haluat lisää tietoa sitä löytyy viestistä ”Aasin silta” http://naturisti.org/keskustelu/viewtopic.php?t=202&start=0

”Nimenomaan, tämä on wikipedia, eikä mikään historiakirja, eikä yhden rekisteröimättömän yhdistyksen, PKSN.n omatekemän "puheenjohtajan" mielipidesivusto, (toisin kuin Sinun naturisti.org sivustosi).”

Historia on oltava esillä siitä syystä, sinä tarjoat Naturismi saivulla http://fi.wikipedia.org/wiki/Naturismi Naturismin pohjaksi Nudismia joka on nyt olemassa käytäntö, ei mitenkään 1900-luvun alun Nudismi. Vai oletko tekemässä jotain tieteiskirjaa, suoritaan aikamatka 1900-luvun alusta meidän päiviin ja katsotaan mitä Naturismi ja Nudismi on nyt. Sitten palataan takasin ja siltä pohjalta määritellään Naturismi Nudistikaupungissa Cap d'Agde

http://de.wikipedia.org/wiki/Cap_d%27Agde

Tästä löytyy tietoa sivulta http://naturisti.org/keskustelu/viewtopic.php?t=421&postdays=0&postorder=asc&start=0


”Wikipedia on sanakirja, joka kertoo mm. nudismi-sanan merkityksestä tämän päivän suomenkielessä.”

Tässä olen samaa mieltä, myös nykyisyys on oltava esillä ja myös se että nykyään tuhansien pornosivujen hakusanana käytettään Nudismia ja Nudistia joka on väärää käyttöä. Siksi nykyään löytääkseen oikeata tietoa tarvitaan Nudisti sanan eteen etuliite joka kertoo mitä Nudismitietoa haetaan.

Kaikesta muusta edellä olevissa viesteissä, paljon uupuu sun puolelta ja turhaa toistoa tulisi välttää. Mikään ei muutu totuudeksi vaikka sen kirjoittaa kuinka monta kertaa hyvänsä.

Terv. risto_so. 2006.06.05 klo 20.24 (UTC)


Katso nyt hyvä Risto, mitä olet tehnyt tämän sivun ulkoasulle.
Naturismi pohjautuu alastomuuden harrastamiseen, eli nudismiin ilman mitään erityistä "nudistiaatetta". Jos et ymmärrä tätä, niin sille minä tai kukaan muu ei voi yhtään mitään.
Kun sinä, Risto yrität esittää uutta sisältöä suomenkieliselle nudismi-sanalle, niin perustele nyt kerrankin, mihin perustat tuon uuden ja omaperäisen käsityksesi nudismi-sanan merkityksestä?
Ja eritoten, kerro, mitä sana nudismi mielestäsi tarkoittaa. Tosiasiassa olet jatkuvasti vain estänyt wikipedian sivun kehittämistä palauttelemalla vanhoja sepustuksiasi kirjoitusvirheineen päivineen. ::Tuolle on wikipediassa oma terminsäkin. Sitä kutsutaan vandalismiksi. Tuon kaltaisten tekojen vuoksi pääsee äkkiä jäähylle, aivan samoin, kuin Sinulle on käynyt rekisteröityjen naturistiyhdistystenkin kohdalla. Ne tosin jäähyttivät Sinut pysyvästi.
--JuusonS 5. kesäkuuta 2006 kello 19.08 (UTC)


”yrität esittää uutta sisältöä suomenkieliselle nudismi-sanalle, niin perustele nyt kerrankin, mihin perustat tuon uuden ja omaperäisen käsityksesi nudismi-sanan merkityksestä?”

Voi voi JuusonS miksi kysyt, jos luet vanhat keskustelut mitä on monia monia tästä taaksepäin. On olemassa Nudismin historia se on selvitetty. On olemassa Nudistisanan nykyisyys miten sanaa nyt käytetään. Esim. pornosivujen hakusana, alastonrannat on suurin osa Nudistirantoja ja kaikki on edellä selitetty.

Usein olen maininnut FKK-Freikörperkultur että se on kaiken alku, sen toimivuuden päälle määriteltiin INF eli määriteltiin Naturismi Nudistikaupungissa Cap d'Agde http://en.wikipedia.org/wiki/Cap_d%27Agde Freikörperkultur on samaa tarkoittava nimitys kun Suomeksi alastomuuskulttuuri ja monia muitakin nimityksiä löytyy. Sen historiasta http://naturisti.org/keskustelu/viewtopic.php?t=286 Ne on yleisnimityksiä ja niiden alle on kuulunut ja kuuluu monia yhdistyksiä. Aika hyvin selvitetty mutta puutteitakin löytyy http://fi.wikipedia.org/wiki/Alastonkulttuuri Nykyään monet niistä käyttää nimitystä Naturistit koska se on hyväksytty nimitys täällä osassa maapalloa. Se ei kuitenkaan pois sulje niiden alkua joka on Nudismi, koska Naturismia ei ole ollut ennen määrittelyä olemassa. Nykyisyyden mukaan ei voi arvostella historiaa ja myös toisinpäin. On olemassa 50 vuoden väli kaikessa.

Merkittävin asia on kuitenkin Freikörperkultur vietiin Australian ja USA:n mantereelle nimellä Nudismi ja ne käyttää sitä nimitystä edelleenkin. Oikein hyvin asian kertoo http://www.aus-nude.org.au/social.htm Australian Nudist Federation sivusto. Myös Ruotsi ja Tanska on saanut alkunsa Nudismista, eihän Naturismia ollut silloin kun ne aloitti.

Taasen kertausta mutta siihen on opittu kun sun kanssa keskustelee. Eikös olisi nyt korkea aika sinun hyväksyä kaksi tosiasiaa. On olemassa historia ja nykyisyys ja ne on pidettävä erillään toisitaan. Lisää edellisissä viesteissä. Näitä en jakasa sun kanssa jankata, joten taasen lopetan ja jään odottamaan saadaanko Nudismi sivua Suomen osalta koskaan kuntoon. Mun puolesta sen voi vaikka pyyhkäistä kokonaan roskiin.

Terv. risto_so. 2006.06.05 klo 23.27 (UTC)