Keski-Uudenmaan Altair

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Altair ry
Perustettu 1988
Toimiala tähtitieteen harrastus
Kotipaikka Järvenpää
Aiheesta muualla
Sivusto

Altair ry (Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry) on tähtitieteen harrastajien yhdistys, joka toimii kolmen keskisen Uudenmaan kunnan, Järvenpään, Keravan ja Tuusulan alueella. Seuran kotipaikka sekä toimitilat sijaitsevat Järvenpäässä.

Altair ry on perustettu vuonna 1988. Sen toiminnan keskeisimpinä osina ovat havaintotoiminta, kirjasto, koulutus sekä harrastajien keskinäinen ajatustenvaihto. Vuonna 2021 jäsenmäärä on noin 100 henkeä.lähde?

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistyksellä on kerhoiltoja viikoittain, kesäkuukausia lukuun ottamatta joka torstai kello 19 Järvenpään keskustassa sijaitsevalla kerhohuoneella. Kesätauko alkaa kesäkuun alkupuolella ja jatkuu elokuun alkuun. Retkiä, havaintoiltoja sekä muuta toimintaa on lähes joka kuukausi.

Yhdistyksen käytössä on 25 erikokoista kaukoputkea ja kiikaria, sekä usean sadan julkaisun kirjasto. Yhdistys on osallisena maaseutuobservatoriossa Orimattilassa.

Altair on itsenäinen yhdistys, jonka jäseneksi voi liittyä kuka tahansa tähtitieteestä kiinnostunut. Jäsenet voivat olla varsinaisia-, perhe-, kannattaja- tai yhteisöjäseniä. Yhdistys on kutsunut myös 2 kunniajäsentä. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Yhdistys tekee yhteistyötä lähiseudun tähti- ja muiden harrastajaseurojen sekä valtakunnallisen Ursan kanssa.

Valtakunnalliset tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Altair on isännöinyt valtakunnallisia tähtiharrastustapahtumia kuusi kertaa. Suurten tapahtumien lisäksi Ursan Kerho- ja yhdistystoimintajaoston (nyk. Kerho- ja yhdistystoimintaryhmän) seminaareja on pidetty useita kertoja Altair ry:n järjestämänä.

Cygnus-kesätapaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähtipäivät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]