Kati Arikoski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kati Eriikka Arikoski-Johnson (s. 1979) on suomalainen konserttipianisti. Leevi Madetoja -pianokilpailussa hän sijoittui kolmanneksi vuonna 2006.[1]. Arikoski voitti nyrkkeilyn SM-hopeaa 1996 (57 kg) ja SM-kultaa 1999 (63,5 kg)[2].

Hän on opiskellut Turun ammattikorkeakoulussa, Grazin musiikkiyliopistossa Itävallassa ja Tanskan kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa pianonsoiton opettajaksi, musiikin maisteriksi ja konserttipianistiksi.

Tätä nykyä Kati Arikoski-Johnson toimii pianonsoiton ja Swing -tanssin opettajana Yhdysvalloissa Atlantassa. Hän on konsertoinut Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa. Arikoski soittaa myös kamarimusiikkiyhtye Elokuu -ensemblessa [3]. Pianisti Anna-Mari Peltosen (ent. Murdvee) kanssa hän on konsertoinut nelikätisesti useita vuosia. 2012 Arikoski avioitui yhdysvaltalaisen keramiikkataiteilija, apulaisprofessori Darien Johnsonin kanssa. Kati Arikoski-Johnsonilla on kaksi veljeä, psykologi (PsL), johdon työnohjaaja Juha Arikoski ja lastentautien (gastroenterologia ja nefrologia) erikoislääkäri (LT) Pekka Arikoski.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Leevi Madetoja -pianokilpailu 2006, 3. palkinto
  • Naisten nyrkkeilyn SM-kulta (63,5 kg) 1999
  • Naisten nyrkkeilyn SM-hopea (57 kg) 1996

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Turun Sanomat 23.1.2006
  2. Suomen nyrkkeilymuseon tulostietopankki (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. [1] (Arkistoitu – Internet Archive)Elokuu -ensemblen kotisivut

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]