Kalevi Helo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kalevi Helo

Kalevi Helo (s. 15. huhtikuuta 1975 Vihti lähde?) on suomalainen poliitikko ja yrittäjä.

Poliittinen toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poliittisen aktiivisuutensa Helo on aloittanut varsin nuorena. Helo osallistui EY:tä Suomen kansan itsenäisyysrintaman asettaman presidenttiehdokaan Keijo Korhosen kannattajien 20 000 nimen keruuseen vuoden 1993 vuoden aikana. Presidentivaalien jälkeen Helo osallistui Vapaan Suomen Liitto (VSL) kannattajakorttien keräämiseen 1994. Puolueen jäseneksi Helo ei kuitenkaan liittynyt.

Kalevi Helo perusti Vapauspuolue – Suomen tulevaisuus yhdistyksen 4.4.2009 ja toimi puolueen ensimmäisenä puheenjohtajana. Kannattajakortit kerättiin yhdistykselle pääosin Tampereelta vuoden 2010 aikana. Vapauspuolue merkittiin puoluerekisteriin 22. lokakuuta 2010.

Helo oli ehdokkaana Vapauspuolueen ensimmäisissä eduskuntavaaleissa 17. huhtikuuta 2011 ja sai Pirkanmaan vaalipiirissä 320 ääntä.

Helo otti syksyllä 2010 puolueen jäseniksi Olavi Mäenpään (Suomen kansan sinivalkoiset) ja Matti Järviharjun (IKL). Heti eduskuntavaalien jälkeen kansallismieliset riitautuivat ja puolue alkoi hajota sisäisiin ristiriitoihin. Vapauspuolueen puheenjohtajaksi nousi syksyllä 2011 Lisbet Puttonen ja myöhemmin oikeudenkäyntien jälkeen Aluehallintoviraston (AVI) kokousluvalla 2013 Olavi Mäenpää. Helo erosi perustamastaan puolueesta 2013.

Loppuvuodesta 2017 Helo liittyi Suomen Kansa Ensin -puolueeseen (SKE). Hänet valittiin ensimmäisen kerran SKE:n hallituksen jäseneksi joulukuussa 2017.

Poliittiset näkemykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helo kannattaa ulkopolitiikassa sodanjälkeistä Paasikivi-Kekkosen linjan mukaista puolueettomuuspolitiikkaa ja pitää Nato-jäsenyyttä vaarallisena Suomen maantieteellisen sijainnin vuoksi. EU-jäsenyyttä hän pitää Suomen itsenäisyydelle haitallisena. Suomen jäsenyyttä Eurossa hän pitää Suomen taloudelle huonona vaihtoehtona. Hänen mielestään yhteisvaluutta hyödyttää ainoastaan Saksaa ja muutamaa Keski-Euroopan valtiota.

Vuoden 2011 eduskuntavaalien alla Kalevi Helo kirjoitti Ajan Suunta -lehdessä pääkirjoituksen jossa olevat tekstinkohdat menivät tutkintaan. Lehden kirjoituksista valtakunnansyyttäjä ei antanut tuomiota, mutta piti niitä tuomittavina kirjoituksina.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalevi Helo on käynyt armeijan rauhanajan aseettoman palveluksen. Hän on painottanut alkoholista kieltäytymistä ja on absolutisti. Hän on kertonut urheilun positiivisista vaikutuksista kehoon ja mieleen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]