Juggernaut (sarjakuvahahmo)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Juggernaut
Juggernaut2.jpg
Pysäyttämätön Juggernaut
Luojat Stan Lee & Jack Kirby
Tiedot
Oikea nimi Cain Marko
Status Aktiivinen
Pituus 207 cm
Paino 408 kg
Ryhmäsidokset Excalibur, Pahojen Mutanttien Veljeskunta, Eksemplaarit
Edelliset ryhmäsidokset Ryhmä-X
Sukulaiset Charles Xavier (velipuoli)
Voimat Miltei rajattomat voimat ja kestävyys
Pysäyttämättömyys
Läpäisemätön voimakenttä, joka nollaa inertian
(Kykyjen alkuperä mystinen)

Juggernaut, oikealta nimeltään Cain Marko, on Marvel-kustantamon luoma sarjakuvahahmo, Ryhmä-X:än (ja ajoittain Hulkin) pitkäaikainen vihollinen. Juggernautin loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Hahmon ensiesiintymisen tapahtui The Uncanny X-Men -lehden numerossa 12 (heinäkuu 1965).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cain Marko on Ryhmä-X:n johtajan, professori Charles Xavierin, velipuoli. Hänen isänsä, Kurt Marko, nai Charlesin äidin Sharonin tämän aviomiehen, Brian Xavierin, kuoltua. Kurt ajoi kuitenkin toimillaan Sharonin alkoholismiin ja Charlesin uusi velipuoli Cain kiusasi heikompaa veljeään.

Charles kuitenkin ylitti Cainin miltei kaikilla muilla tavoin. Eräänä päivänä Charles luotasi telepatiallaan tahtomattaan Cainin ajatuksia ja oppi tuntemaan tämän sisäisen epävarmuuden. Saatuaan tietää velipuolensa teosta Cain vihasi Charlesia yhä syvemmin.

Nykyään Ryhmä-X:n entinen vastustaja toimii joukkion jäsenenä ja taistelee X-miesten kanssa pahaa vastaan.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juggernaut taistelemassa Hulkia vastaan.

Juggernaut omaa valtavat fyysiset voimat, joiden avulla hän kykenee nostamaan yli 100 tonnia (joka on ylin mitattavissa oleva luokitus Marvel-universumissa). Juggernautin sanotaan olevan pysäyttämätön, eivätkä hänen voimiensa tarkat ylärajat ole tutkittavissa.

Juggernautin mahtavin ominaisuus on hänen voimansa, joka on luonteeltaan mystistä. Tämän maagisen voiman avulla Juggernaut on pysäyttämätön. Mutta ainoa, joka hänet on pystynyt pysäyttämään on Hulk. Alkaessaan kävellä tiettyyn pisteeseen, mikään maanpäällinen voima tai este ei voi pysäyttää häntä. Vaikuttaakin siltä, että ainoastaan hän itse voi pysäyttää itsensä. Kuitenkin jotkin asiat, kuten kymmeniä tonneja kiviainesta tai plasma-aseiden iskut kykenevät hidastamaan Juggernautin etenemistä.

Sen lisäksi, että Cyttorakin mystinen jumalvoima suo Juggernautille valtavat fyysiset voimat, se lisää hänen kivunsietokykyään ja muuttaa Juggernautin miltei haavoittumattomaksi. Juggernaut voi tehostaa kykyään ja ympäröidä itsensä voimakentällä keskittymällä tarpeeksi lujasti. Tällaisen voimakentän ympäröimänä Juggernauttiin tiedetään iskeytyneen täydessä polttoainelastissa oleva kuorma-auto ilman, että Juggernautille sattui mitään.

Juggernaut kykenee selviämään loputtomiin ilman ruokaa, vettä tai happea. Hänen fysiikkaansa pitävät yllä ainoastaan mystiset voimat.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juggernautilla on joitain heikkouksia. Häneen kyetään vaikuttamaan mystisten voimien kautta tai vaihtoehtoisesti suuren fyysisen voiman kautta. Ilman mystisestä metallista luotua kypäräänsä Juggernaut on suojaton psionisia iskuja vastaan. Nimrod, tulevaisuudesta saapunut robotti, tuotti korkeataajuuksisia ääni-iskuja Juggernautia vastaan niin, että viimeksi mainitun hermoimpulssit sekosivat. Mikäli Juggernautilla olisi ollut aikaa keskittyä ja luoda itselleen suojakenttänsä, hän olisi kenties kyennyt selviytymään iskusta.

Juggernaut muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juggernaut esiintyy yhtenä pelattavana hahmona Marvel Super Heroes -videopelissä. Hän myös esiintyi Magneton joukoissa elokuvassa X-Men: Viimeinen kohtaaminen.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.