Jaakko Seppälä (jalkapalloilija)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jaakko Johannes Seppälä (s. 12. lokakuuta 1982 Helsinki) on suomalainen CP-jalkapalloilija. Hän pelaa maalivahtina HJK/Blue Starsissa ja Suomen CP-jalkapallomaajoukkueessa. Seppälä opiskeli matematiikkaa Helsingin yliopistossa vuosina 2002–2009.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seppälä aloitti jalkapallon 1995 Pohjois-Haagan Urheilijoissa pelaten puolustajana ja maalivahtina. Erityisjalkapalloilua ei kuitenkaan tuettu POHUssa, joten joukkue siirtyi saman vuoden syksyllä Finnairin Palloilijoiden alaisuuteen.[1] Vuonna 1999 Suomeen perustettiin CP-jalkapallomaajoukkue ja Seppälä valittiin joukkueeseen puolustajaksi ja maalivahdiksi, mutta hän pelasi myös hyökkääjänä Ukrainaa vastaan 24. kesäkuuta 1999 ensimmäisen puoliajan.

Seppälä lopetti uransa vuoden 1999 Euroopan-mestaruuskilpailujen jälkeen vedoten opiskelukiireisiin. Kuitenkin vuonna 2006 Seppälä alkoi jälleen pelata Blue Starsissa. Hänet valittiin samana vuonna jälleen maajoukkueen[2] maalivahdiksi Euroopan-mestaruuskilpailuihin. Hän voitti samana vuonna seurajoukkueessaan erityisjalkapallosarjan.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.