Ib Melchior

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ib Jørgen Melchior (s. 17. syyskuuta 1917 Kööpenhamina, Tanska) on novellien ja lyhyttarinoiden kirjoittaja, elokuvatuottaja, elokuvaohjaaja ja matalan budjetin elokuvakäsikirjoittaja.

Melchiorin novelleihin kuuluvat muun muassa Code Name: Grand Guignol, Eva, The Haigerloch Project, The Marcus Device, Order of Battle: Hitler's Werewolves, Sleeper Agent, The Tombstone Cipher ja The Watchdogs of Abaddon.

Hänen epäfiktiivisiin teoksiinsa kuuluvat kirjat Quest: Searching for Germany's Nazi Past ja Lauritz Melchior: The Golden Years of Bayreuth. Vaimonsa Cleo Baldonin kanssa Ib Melchior kirjoitti kirjat Reflections on the Pool: California Designs for Swimming ja Steps & Stairways.

Melchior kirjoitti myös Hour of Vengeance, näytelmän, jonka perustana oli viikinki Amledin tarina, joka inspiroi myös William Shakespearea Hamletin kirjoittamisessa.

Melchior kirjoitti ja ohjasi The Angry Red Planetin vuonna 1959 ja vuonna 1964 elokuvan The Time Travelers. Televisiolle Melchior kirjoitti The Premonitionin jakson toiselle tuotantokaudelle.

Paul Bartel sovelsi Melchiorin lyhyttarinaa The Raceria elokuvamuotoon kulttielokuva Death Race 2000:ksi vuonna 1975. Myöhemmin Death Race 2000 tehtiin uudestaan vuonna 2008, ja sen nimeksi annettiin Death Race.

Vuonna 1965 lyötiin Melchior ritarijohtajaksi Militant Order of Saint Brigitte of Swedenin toimesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.