Huntingdon

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huntingdon on kunta Cambridgeshiren kreivikunnassa, East Anglian alueella Englannissa. Se sai kunnan arvon vuonna 1205 Juhana Maattoman määräyksestä, ja on nykyisin Huntingdonshiren aluehallinnon keskus. Se tunnetaan parhaiten Oliver Cromwellin synnyinpaikkana. Eräissä versioissa tarua Robin Hood oli Huntingdonin jaarli.

Kaupungin kyltti

Alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kunta sijaitsee Great Ouse-joen pohjoisrannalla, Godmanchesteria vastapäätä ja lähellä lännessä olevaa St Ivesin kuntaa ja idässä olevaa Bramptonin kylää. Huntingdoniin kuuluu nykyään Hartfordin kylä sen itäpuolella, ja Oxmoorin, Stukeley Meadowsin ja Hinchingbrooken alueet sen pohjois- ja länsipuolella.

Godmanchesterin, Huntingdonin ja Bramptonin välillä sijaitsee Englannin suurin niitty, Portholme Meadow[1]. Se on kooltaan noin neliökilometrin kokoinen ja sen lajistoon kuuluu useita harvinaisia heinä-, kukka- ja sudenkorentolajeja.

Old Bridge ylittää Ouse-joen Godmanchesteriin

Lähistöllä, neljän kilometrin säteellä sijaitsee kolme RAF:n tukikohtaa: RAF Brampton, RAF Wyton ja RAF Alconbury, joista jälkimmäinen on nykyisin Yhdysvaltain ilmavoimien käytössä.

Huntingdon on aiemmin ollut tunnettu useista kirkoistaan. Nykyään siellä sijaitsee vain neljä Englannin kirkon kirkkoa, jotka yhdessä läheisten Great Stukeleyn ja Little Stukeleyn kirkkojen kanssa muodostavat Huntingdonin seurakuntayhtymän, joka kuuluu Elyn hiippakuntaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Huntingdon