Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston Katariinan kampusta Kotkassa.
Haminan kampuksen tiloja.

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (tunnetaan myös nimellä EKAMI) on ammattioppilaitos Etelä-Kymenlaaksossa. Sen hallinnollinen keskus on Kotkassa Kotkansaarella Kotekon tiloissa. Ammattiopisto on yli 3 000 opiskelijan oppilaitos. Oppilaitos antaa ammatillista peruskoulutusta 2 240 opiskelijalle Kotkassa ja Haminassa. Ammatillista aikuiskoulutusta ja oppisopimustoimintaa järjestetään aikuisille ja yrityksille. Aikuiskoulutuksessa on opiskelijoita noin 500 ja oppisopimuskoulutuksessa saman verran.

Ammattiopisto järjestää ammatillista peruskoulutusta 24 ammatilliseen perustutkintoon, talouskouluopetusta, maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta sekä erityisopetuksena järjestettävää valmentavaa ja ohjaavaa koulutusta. Aikuiskoulutuksessa annetaan opetusta moniin tekniikan ja palvelualojen ammatteihin, joissa voi suorittaa ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Oppisopimuskoulutusta voidaan järjestää myös sellaisilla aloilla, joihin ei alueella ole oppilaitosmuotoista tarjontaa.

Omistajat ja johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oppilaitoksen omistajina on viisi kuntaa, Hamina, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Kunnat perustivat vuonna 2005 Kotkan–Haminan seudun koulutuskuntayhtymän, jonka oppilaitoksena ammattiopisto toimii.[1] Kuntayhtymän ylintä päätäntävaltaa käyttää kuntien valitsema yhtymäkokous. Toimeenpanovaltaa käyttää yhtymähallitus, jossa on kymmenen jäsentä. Henkilöstöä on 280, joista opettajia on noin 240 ja loput toimisto- ja muuta tukipalveluhenkilöstöä. Ammattiopiston talousarvio vuonna 2006 oli 24 miljoonaa euroa. Monialaisena ja riittävän suurena yksikkönä toiminta järjestetään opiskelijakohtaisella valtionosuudella ja omalla tulorahoituksella.

Kampukset ja toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Haminan kampus
  • Katariinan kampus
  • Kotekon kampus
  • Malmingin kampus

Lähde:[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tietoa Ekamista ekami.fi. Viitattu 15.9.2023.
  2. Kampukset Ekami. 26.1.2015. Arkistoitu 6.7.2015. Viitattu 6.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]