Dragon Ball Z: Fusion Reborn

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Dragon Ball Z: Fusion Reborn
Käsikirjoittaja Takao Koyama
Akira Toriyama
Säveltäjä Shunsuke Kikuchi
Pääosat Masako Nozawa
Tessho Genda
Takeshi Kusao
Yūko Minaguchi
Ryo Horikawa
Daisuke Ghori
Hiromi Tsuru
Naoko Watanabe
Hikaru Midorikawa
Ryuusei Nakao
Toku Nishio
Keiko Yamamoto
Bin Shimada
Saikachi Ryuuji
Masaharu Satou
Joji Yanami
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Kesto 50 min
Alkuperäiskieli japani
englanti
Edeltäjä Dragon Ball Z: Bio-Broly
Seuraaja Dragon Ball Z: Wrath of the Dragon''
Aiheesta muualla
IMDb

Dragon Ball Z: Fusion Reborn on 13. Dragonball Z -elokuva. Se sai ensi-iltansa Japanissa 4. maaliskuuta 1995. [1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaikki alkaa tuonpuoleisessa, jossa Goku ja Pikkon ovat Maailman Vahvin -turnauksessa. Eräs työntekijä menee tapaaman juuri aloittanutta nuorukaista, joka työskentelee sielujenpuhdistamolla, jonne saapui kaikkien kuolleiden paholaisten negatiiviset energiat. Työntekijä muistuttaa nuorukaista tyhjentämään säiliöt tietyin väliajoin, mistä hän ei paljoa piittaa, vaan väittää ymmärtävänsä tilanteen. Työntekijän lähdettyä, täynnä oleva säiliö räjähtää, minkä seurauksena syntyy ketjureaktio, mikä saa muutkin puhdistamon säiliöt räjähtämään. Näin pääsee ulos tuhansien vuosien negatiiviset energiat. Nuori työntekijä jää alttiiksi negatiiviselle savulle. Syntyy hirviö Janemba, jolla on äärettömän valtavat voimat. Jamemba muuttaa luo kaikkialle tuonpuoleisessa oleville planeetoille lähes murtamattoman karkkimaisen suojakerrokset, joista ei ole ulospääsyä.

Samaan aikaan sielujenpuhdistamon räjähdys tunnetaan Toisessa Maailmassa. Goku ja Pikkon joutuvat keskeyttämään ottelunsa ja lähtevät tutkimaan tilannetta. Tarkastusasemalle päästyään Goku ja Pikkon huomaavat King Yemman jääneen ansaan karkkimaiseen kiveen. Pian kaksikko huomaa keltaisen hirviön Janemban, jonka Goku haastaa ja houkutelee alas helvettiin.Pikkon jää yrittämään vapauttaa King Yemman. Hän onnistuukin keksimään karkkimaisen kiven heikkouden, joka on loukkaukset/solvaukset.

Samaan aikaan Maan päällä on sekasorto, jonka on aiheuttanut negatiivinen energia. Tämä sekasorto on herättänyt kuolleista kaikki pahimmat paholaiset, kuten Freezan, Freezan kätyrit, Bojackin ja jopa Adolf Hitlerin. Z-soturit yrittävät parhaansa mukaan taltuttaa sekasortoa. He onnistuvat tässä lopussa.

Samoihin aikoihin Goku taistelee hänen 3. asteen supersaiyalaismuodossaan, mutta Janemban muodonmuutos on aivan liian voimakas Gokulle. Vegeta tulee paikalle ja yrittää tuhota Jamemban omin neuvoin, mutta ei pääse puuta pidemmälle Gokua paremmin. Goku ja Vegeta piiloutuvat piikkipallojen suojaan. Goku kertoo Vegetalle fuusiosta, jossa kahdesta henkilöstä tulee yksi mahtava soturi tanssin avulla. Vegeta närkästyi Gokun demonstroitua hänelle fuusion liikkeet. Goku kuitenkin sai Vegetan ylipuhuttua. Ensimmäisellä yrittämällä Goku ja Vegeta epäonnistuvat fuusiossa Vegetan tehdessä väärän liikkeen ja muuntautuvat epäsoturimaiseksi, hitaaksi ja lihavaksi Vekuksi (Etelä-Kaion keksimä nimitys) ja joutuvat pidättelemään Jamembaa puoli tuntia kunnes fuusio lakkautuu. Lopulta uudella yrityksellä Pikkonin pidätellessä Jamembaa heistä tuli mahtava soturi Gogeta, jota ei nähty kuin supersaiyalaisena. Gogeta hoitelee Janemban omalla liikkeellään Stardust Breakerilla.samaan aikaan Goten ja Trunks fuusioituvat Gotenkseksi ja tuhoavat Hitlerin joukot super ghost kamekazi hyökkäyksellään. Lopussa Goten ja Trunks väittävät härnäten, että Gohan ja Videl olisivat nähneet näiden pussanneen toisiaan.

Useat elokuvan nähneet ovat kysyneet, mihin väliin sarjaa tarina sijoittuu, sillä Goten ja Trunks voivat fuusioitua, Goku ja Vegeta Vegeta ovat kuolleina tuonpuoleisessa. Tarina ei ajoitu samalle aikajanalle sarjan kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon nimi Ääninäyttelijä (JPN) Ääninäyttelijä (USA)
Son Goku Mazako Nowaza Sean Schemmel
Son Gohan Mazako Nowaza Kyle Hebert
Son Goten Mazako Nowaza Kara Edwards
Vegeta Ryo Horikawa Christopher Sabat
Trunks Takeshi Kusao Laura Bailey
Hercule Daisuke Ghori Chris Rager
Bulma Hiromi Tsuru Tiffany Volmer
Chi-Chi Naoko Watanabe Cynthia Cranz
Videl Yuko Minaguchi Kara Edwards
Pikkon Hikaru Midorikawa Kyle Hebert
Shenron Masaharu Satou Christopher Sabat
Pohjois-Kaioo Joji Yanami Sean Schemmel
Etelä-Kaioo Toku Nishio Dameon Clarke
Länsi-Kaioo Bin Shimada Kyle Hebert
Itä-Kaioo Keiko Yamamoto Stephanie Nadolny
Suur-Kaioo Ryûji Saikachi Evan Jones
Ruhtinas Enma Daisuke Ghori Chris Rager
Janemba Tesshô Genda Jim Foronda

Kent Williams

Freeza Ryuseei Nakao Linda Young
Gogeta/Veku Masako Nowaza
Ryu Horikawa
Sean Schemmel
Christopher Sabat
Gotenks Masako Nowaza
Takeshi Kusao
Kara Edwards
Laura Bailey
Narrator Joji Yanami Kyle Hebert
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.