Don’t Starve

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Don’t Starve
Kehittäjä Klei Entertainment
Julkaisupäivä 23. huhtikuuta 2013[1]
PlayStation 4
7. tammikuuta 2014
Lajityyppi toimintaseikkailu, selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Microsoft Windows, Linux, OS X, PlayStation 4
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Don’t Starve on indie-yhtiön, Klei Entertainmentin kehittämä selviytymis-seikkailupeli.Peli julkaistiin 23.4.2013 Valven Steamiin Microsoft Windowsille,OS Xlle ja Linuxselle. Don't Starve julkaistiin vuotta myöhemmin myös Playstation 4:lle.

Ladattavaa sisällystä,(eng."downloadable content", "DLC") Reign of Giants (suom. Jättiläisten Aikakausi)julkaistiin 30.4.2014 ja itsenäinen moninpeli- versio "Don't Starve Together" on nyt beta-testauksessa, early-accessina.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli aloitetaan Wilson-nimisellä tiedemiehellä, jonka demoni, Maxwell, lähettää keskelle tuntematonta, vaarallista ja täynnä outoja asioita täynnä olevaa satunnaisesti regenoitua maailmaa. Peliin ei kuulu minkäänlaista ohjeistusta, vaan pelaajan on itse selvitettävä miten pysyä hengissä keräämällä tarvikkeita ja resursseja pelin crafting- mekaniikan avulla. Pelissä tulee selviytyä mahdollisimman pitkään, huolehtien pelihahmon terveys-, nälkä- ja mielenterveystasosta taistellessa surrealistisia vihollisia ja oliota vastaan. Peli ei ole tarinakeskeinen, mutta pelin vaihtoehtoinen adventure- moodi asettaa pelihahmon selviytymishaasteeseen Maxwellia vastaan.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Don’t Starve on Klei Entertainmentin ensimmäinen kokeilu selviytymis-genreen, ja on todennäköisesti Klein tunnetuin peli. Peliä on verrattu peleihin kuten Minecraft ja Terraria tavaroiden valmistusmekaniikan takia, mutta eroaa hyvin paljon tyylinsä takia. Peli sai heti ilmestyessään positiivista palautetta kriitikoilta ja pelaajilta omaperäisestä tyylistään, musiikistaan ja monimuotoisuudestaan, vaikkakin korkea vaikeustaso ja peruuttamattoman kuolema otettiinkin vähemmän lämpimästi vastaan. Vuoden kuluttua julkaisusta, Don’t Starvea oli myyty yli miljoona kappaletta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.