Dominic Purcell

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dominic Purcell
Dominic Purcell vuonna 2011
Dominic Purcell vuonna 2011
Syntymäaika 17. helmikuuta 1970 (ikä 44)
Syntymäpaikka Lontoo, Englanti
Aktiivisena 1991–
Oikea nimi Dominic Haakon Myrtvedt Purcell
Merkittävät roolit Lincoln Burrows
televisiosarjassa Pako
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Dominic Haakon Myrtvedt Purcell (s. 17. helmikuuta 1970 Lontoo, Englanti) on englantilaissyntyinen australialainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten televisiosarjasta Pako, jossa hän näyttelee pääroolia.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Purcell syntyi Englannissa vuonna 1970, mutta vietti nuoruutensa norjalaisen isänsä ja irlantilaisen äitinsä kanssa Australiassa. Dominic aloitti näyttelijän opinnot Western Australian Academy of Performing Artsissa, WAAPA:ssa. Hän opiskeli WAAPA:ssa yhdessä Hugh Jackmanin ja Frances O'Connorin kanssa. Valmistuttuaan Purcell sai pääroolin australialaisesta televisiosarjasta RAW FM.

Vuonna 2000 Purcell muutti Yhdysvaltoihin ja asui pitkään Los Angelesissa Kaliforniassa vaimonsa Rebeccan ja lastensa Josephin (s. 1999) ja Audreyn (s. 2001) sekä kaksosten, Lilyn ja Augustuksen (s. 2003) kanssa. Purcell erosi vaimostaan Rebecasta vuonna 2007 ja seurustelee nykyisin AnnaLynne McCordin kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutettuaan Yhdysvaltoihin Purcell sai pääroolin televisiosarjasta Mies vailla nimeä vuonna 2002. Hänen läpimurtoroolinsa oli elokuvassa Mission: Impossible 2. Dominic oli vampyyri Drake (Draculan nykyaikaistettu nimi) elokuvassa Blade: Trinity.

Vuosina 2005–2009 Purcell näytteli Lincoln Burrowsia televisiosarjassa Pako. Hän on myös vieraillut sarjassa House. Purcell on näytellyt myös vuonna 2005 tehdyssä elokuvassa The Gravedancers sekä Primeval - Saalistaja syvyyksistä -jännityselokuvassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.