Christine – tappaja-auto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Christine – tappaja-auto
Christine
ChristineMovie.jpg
Ohjaaja John Carpenter
Käsikirjoittaja Bill Phillips
Perustuu Stephen Kingin romaaniin
Tuottaja Barry Bernardi
Larry J. Franco
Richard Kobritz
Kirby McCauley
Mark Tarlov
Säveltäjä John Carpenter
Alan Howarth
Pääosat Keith Gordon
John Stockwell
Alexandra Paul
Robert Prosky
Harry Dean Stanton
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Columbia Pictures
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 9. joulukuuta 1983
Suomen lippu 30. maaliskuuta 1984
Kesto 110 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Christine – tappaja-auto on John Carpenterin ohjaama, vuonna 1983 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva. Elokuva perustuu Stephen Kingin kirjoittamaan samannimiseen kirjaan.

Kuten osassa muussakin hänen ohjaamissaan elokuvissa (mm. Halloween – naamioiden yö), myös Christinessä John Carpenter on toiminut säveltäjänä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Arnie Cunningham on 17-vuotias koulukiusattu nuorukainen, jonka ainoa hyvä ystävä on puolestaan koulun suosittu jalkapalloilija Dennis. Eräänä päivänä Arnie huomaa eräällä pihalla vanhan 50-luvun Plymouth Furyn, jota LeBay niminen vanhus tahtoo myydä. Arnie rakastuu oikopäätä "Christineksi" ristittyyn autoon ja Dennisin epäluulosta huolimatta Arnie ostaa vanhan romun itselleen. Vanhemmat eivät myöskään katso hyvällä auton ostoa, joten Arnie päättää viedä sen Darnellin huoltamoon, jossa hän voisi kunnostaa sen ajokuntoon.

Pian kuvioihin ilmestyy Leigh niminen uusi oppilas, jonka kanssa Arnie aikoo seurustella. Mutta sitten alkaa tapahtua outoja kuolemantapauksia. Autolla tuntuu olevan oma tahto, eikä se tunnu pitävän Arnien seuralaisesta. Se ei myöskään katso hyvällä, kun Arnien kiusaajat ahdistelevat nuorukaista. Jossain auton sisällä asustaa paha, äärimmäisen raivoisa voima, joka tahtoo kostaa kaikille niille, jotka ovat kohdelleet Arnieta kaltoin ja niille, jotka yrittävät vietellä Arnien pois läheisyydestään. Ja ajan myötä Arniekin tuntuu muuttuvan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Yksi elokuvan kuvauksissa käytetyistä 1958 Plymouth Fury -autoista.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]