CIRAS

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
CIRAS suojaliivin replika.

CIRAS (Combat Integrated Releasable Armor System) on Eagle Industriesin valmistama varuste ja suojaliivi Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukoille.

Liivi on MOLLE-yhteensopiva ja siitä on olemassa kahta mallia: Maritime ja Land. Mallien ero on purkukahvan sijainti ja liivin rakenne. Eagle Industries tekee liiviä khaki, Olive Drab, Ranger Green, musta ja Army Universal Camo -väreissä.

Liiviä koossapitää metallivaijeri, jonka päädyssä on kahva. Kun kahvasta vetää, liivi kirjaimellisesti hajoaa kappaleiksi. Tämä auttaa lääkintämiehiä antamaan ensiapua haavoittuneelle sotilaalle, veteen joutuessa painava liivi on helppo riisua, mikä helpottaa uimista tai sotilasta poistumaan ympäri kääntyneestä ajoneuvosta. Alun perin purkutoiminto (quick release), oli suunniteltu Point Blankin FSBE-liiviin (Full Spectrum Battle Equipment vest), jonka sittemmin Eagle ja Paraclete, on kopioinut valmistamiinsa liiveihin. Ko. purkutoimintoa tullaan myös hyödyntämään USA:n armeijan uudessa tulevassa luotisuojaliivissä, IOTV:ssa (Improved Outer Tactical Vest), jossa on taas otettu mallia Paracleten ja Eaglen valmistamista liiveistä.

Tämä sotaan tai sodankäyntiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.