Bob Suter

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Maa: Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Miesten jääkiekko
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Lake Placid 1980 jääkiekko

Robert ”Bob” Suter (s. 16. toukokuuta 1957 Madison, Wisconsin) on entinen yhdysvaltalainen jääkiekkoilija. Pelipaikaltaan hän oli puolustaja.

Suter aloitti uransa NCAA-sarjassa Wisconsinin yliopiston joukkueessa, jossa pelasi kaudet 19751979. Los Angeles Kings varasi Suterin NHL:ään 1977 varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella numerolla 120. Samana vuonna Birmingham Bulls varasi hänet WHA:han varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella numerolla 58. Hän kävi pelaamassa kaudella 19781979 myös yhdeksän ottelua CHL-liigassa Tulsa Oilersin joukkueessa. Vuonna 1979 Suter nimitettiin Yhdysvaltojen maajoukkueeseen. Se ylsi 1980 talviolympialaisissa suuryllätykseen voittamalla Neuvostoliiton ja ottamalla olympiakultaa. Olympialaisten jälkeen Suter kieltäytyi Los Angelesin sopimustarjouksesta ja oli seuraavan kauden pelaamatta, jotta sai rajoittamattoman vapaan agentin statuksen. Hän teki sopimuksen Minnesota North Starsin kanssa, mutta ei pelannut NHL:ssä yhtään ottelua. Kauden 19811982 Suter pelasi CHL-liigassa, jonka jälkeen lopetti pelaajauransa, muutti takaisin kotikaupunkiinsa Madisoniin ja avasi urheilukaupan.

Pelaajauransa jälkeen Suter toimi kaudet 19841986 USHL-junioriliigajoukkue Madison Capitolsin valmentajana. Hän on myös Capitol Ice Arena -jäähallin osaomistaja ja johtaja. Hän on entisen NHL-pelaaja Gary Suterin isoveli ja nykyisen NHL-pelaaja Ryan Suterin isä. Hänen sisarenpoikansa Jeremy Dehner edustaa SM-liigaseura Helsingin Jokereita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]