Bed of Roses

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Bed of Roses”
Bon Jovi
Singlen ”Bed of Roses” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Keep the Faith
 B-puoli Lay Your Hands on Me (Live)”
”Tokyo Road (Live)”
I’ll Be There for You (Live)”
 Äänitetty  1992
 Julkaistu 26. tammikuuta 1993
 Formaatti CD-levy
 Tekijä(t) Jon Bon Jovi
 Tuottaja(t) Bob Rock
 Tyylilaji hard rock, balladi
 Kesto 06.38
 Levy-yhtiö Mercury Records
Bon Jovin muut singlet
Keep the Faith
1992
”Bed of Roses”
1993
In These Arms
1993

”Bed of Roses” on yhdysvaltalaisen Bon Jovi -yhtyeen kappale vuodelta 1992. Sen on kirjoittanut yhtyeen laulaja Jon Bon Jovi, ja se on yhtyeen viidennen studioalbumin Keep the Faith viides kappale. ”Bed of Roses” on Bon Joville hyvin ominainen hard rock -balladi. Se julkaistiin albumin toisena singlenä 26. tammikuuta 1993, ja siitä tuli yksi yhtyeen uran tunnetuimmista ja suosituimmista kappaleista.

Lukuisissa eri maissa singlelistoille noussut ”Bed of Roses” esitteli yhtyeen 1990-luvun musiikillisesti kypsemmän uuden linjan, jossa näkyi ratkaiseva ero yhtyeen 1980-luvun glam metal -tyyliin. Singlelistoilla kappale menestyi Keep the Faith -albumin singleistä parhaiten, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa se nousi Billboard Hot 100 -singlelistan kymmenenneksi ja Hot Mainstream Rock Tracks -listan viidenneksi.

Kappaleesta tuli suosionsa johdosta yksi Bon Jovin konserttien vakiokappaleista, ja se on mukana muun muassa yhtyeen kokoelma-albumilla Cross Road sekä uudelleen sovitettuna versiona albumilla This Left Feels Right. Yhtye levytti kappaleen myös espanjankielisenä versiona, joka julkaistiin nimellä ”Cama de Rosas”.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]