Anna Mjöll

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anna Mjöll Ólafsdóttir on islantilainen jazzlaulaja ja lauluntekijä.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mjöll syntyi Reykjavíkissa laulaja, TV- ja radiopersoona Svanhildur Jakobsdóttirille ja jazz-kitaristi, elokuvasäveltäjä, lauluntekijä, sovittaja ja tuottaja Ólafur Gaukurille. Mjöllin ainoa sisar, Andri, työskentelee kirurgina Arizonassa. Mjöll aloitti kitaransoiton kuuden vuoden iässä, jota seurasivat piano ja sello. Hän kirjoitti ensimmäisen laulunsa jo kahdeksanvuotiaana. 18 vuoden iässä hän alkoi esiintymään paikallisissa ravintoloissa. Mjöll hankki korkeakoulututkinnon Menntaskólinn í Reykjavíkista ja opiskeli Sorbonnessa Pariisissa, ennen kuin lähti Los Angelesiin soittamaan jazzia.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mjöll meni naimisiin amerikkalaisen muusikon, lauluntekijän, ja tuottajan Patrick Leonardin kanssa 19. marraskuuta 2018 Patrickin kotikaupungissa, Crystal Fallsissa, Michiganissa .

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mjöll esiintyi laajasti Islannin televisiossa jo varhaisessa vaiheessa. Hän edusti Islantia vuonna 1996 Norjassa Euroviisuissa laulullaan "Sjúbídú", jonka hän kirjoitti yhdessä isänsä kanssa. [1]

Kappaleen sanoituksissa hän laulaa esikuvistaan, kuten Ella Fitzgeraldista, Frank Sinatrasta, ja Elvis Presleystä. Mjöll kiersi espanjalaisen laulajan Julio Iglesiasin kanssa ympäri maailmaa kolme vuotta. Vuonna 2006 hän kirjoitti ja esitti kolme kappaletta CJ Vanstonin kanssa elokuvaan For Your Consideration. [2]

Vuonna 2009 Mjöll julkaisi ensimmäisen albuminsa The Shadow Of Your Smile, ja seuraavana vuonna hän julkaisi toisen albuminsa Christmas Jazzmaz.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Biography From 1996 Eurovision Appearance, esctoday.com; accessed 26 October 2014.
  2. IMDB Soundtrack Information - "For Your Consideration", imdb.com; accessed 26 October 2014.