Aleksi Litovaara

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Aleksi Litovaara (s. 22. huhtikuuta 1976) on suomalainen mindfulness-ohjaaja, business coach, työnohjaaja, luennoija ja ex lumilautailija.

Aleksi Litovaara, ACC, STOry toimii valmentajana yrityksille, urheilijoille, yksityishenkilöille ja ryhmille. Litovaara on mm. Mindfulness-ohjaaja, Ratkaisukeskeinen Coach ja työnohjaaja (STOry), Licensed Trainer of NLP™, Licensed Sports Performance Coach™ sekä hänellä on Suomen Coaching-yhdistyksen Coaching Diplomi. Hän on toiminut Suomen Coaching-yhdistyksen hallituksen jäsenenä 2012-2014. Oman yrityksensä lisäksi Litovaara tekee valmennuksia yhteistyökumppaniensa kanssa sekä toimii luennoitsijana ja juontajana. Litovaara toimi Mäkelänrinteen urheilulukion psyykkisenä valmentajana ja opettajana 2013.

Litovaara julkaisi kesällä 2014 ensimmäisen suomenkielisen 8 viikkoisen mindfulness-verkkokurssin.

Litovaara oli Ennätystehtaan juontajana MTV3:lla syksyllä 2009. Hän toimi urheilumanagerina PMA - Pulp Managment Agency -firmassa (ent. Sportyard Oy). Pitänyt hyväntekeväisyyslumilautailupäiviä SOS-lapsikylälän nuorille.

Litovaara voitti halfpipessa Suomen mestaruuden ja Suomi-Cupin vuonna 1994 sekä junioreiden maailman mestaruuden vuonna 1995. Vuonna 1996 hän oli halfpipen maailman rankinglistan ykkönen ja voitti maailmancupin. Litovaara onkin ensimmäinen ja ainoa suomalainen mies, joka on voittanut ISF:n (International Snowboard Federation) maailmancupin kokonaiskilpailun. Vuonna 1997 Litovaara voitti halfpipen EM-pronssia. Litovaara kilpaili halfpipessa Naganon olympialaisissa 1998, jossa lumilautailu oli ensimmäistä kertaa olympialajina mukana, ja sijoittui neljänneksitoista. Lisäksi Aleksi Litovaara on ensimmäinen suomalainen lumilautailija, joka on saanut omaa nimeään kantavan pro model -nimikkolaudan. Laudan valmistaja oli ranskalainen Rossignol ja laudasta tuli maailman myydyin pro model vuonna 1996 sekä Ranskan myydyin lumilauta. Litovaaralle kertyi pro model -lautoja urallaan yhteensä kolme.

Vuodet 2001-2010 Litovaara tuotti, ohjasi, kuvasi, editoi ja juonsi Aleksi Litovaara Snowboarding (ALS) -nimistä lumilautailusta kertovaa televisio-ohjelmaa. Katsojat äänestivät ohjelman vuoden 2005 toiseksi parhaaksi suomalaiseksi urheiluohjelmaksi (Telvis).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.