Zyzzyx Road

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zyzzyx Road
Ohjaaja John Penney
Käsikirjoittaja John Penney
Tuottaja Leo Grillo
Kuvaaja Dave Klein
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Levittäjä GoDigital Media Group (käännä suomeksi)
Netflix
Ensi-ilta 25. helmikuuta 2006
Kesto 106 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
AllMovie

Zyzzyx Road on vuonna 2006 valmistunut yhdysvaltalainen independent-elokuva. Sen pääosia näyttelevät Leo Grillo, Katherine Heigl ja Tom Sizemore. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut John Penney.

Zyzzyx Roadia näytettiin Yhdysvalloissa vain seitsemän[1] tai kuuden[2][3] päivän ajan yhdessä elokuvateatterissa, dallasilaisessa Highland Park Village Theaterissa. Elokuvan kävi katsomassa kuusi ihmistä ja se tuotti yhteensä vain 30 dollaria. Elokuvan budjetti puolestaan oli 1,2 miljoonaa dollaria. Lyhyt näytösaika johtui Screen Actors Guildin sopimuksesta, joka mahdollistaa pienen budjetin elokuvalle alhaisemmat palkat, mikäli se on teatterilevityksessä Yhdysvalloissa. Elokuvaa oli tarkoitus levittää ensin ulkomailla ja vasta sen jälkeen kotimaassa. Grillon mukaan halvin tapa selvitä sopimusvelvoitteista oli vuokrata teatteri ja järjestää tarvittavat näytökset ilman, että kukaan välttämättä edes näkee elokuvaa. Tämän vuoksi Zyzzyx Roadista tuli kaikkien aikojen vähiten Yhdysvaltojen teatterilevityksessä tuottanut elokuva. Vuoden 2006 loppuun mennessä elokuva oli julkaistu 23 maassa ja se oli tuottanut 368 000 dollaria.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Brunner, Rob: How Zyzzyx Road only grossed $30.00 Entertainment Weekly. 9.2.2007. Viitattu 6.4.2010. (englanniksi)
  2. Zyzzyx Road Box Office Mojo. Viitattu 6.4.2010. (englanniksi)
  3. Uma Thurmanin leffa floppasi katastrofaalisesti (Artikkeli käsittelee pääasiallisesti eri elokuvaa) Iltalehti. 29.3.2010. Viitattu 6.4.2010.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.