Yu-Gi-Oh!: Elokuva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yu-Gi-Oh! – elokuva
Yu-Gi-Oh! The Movie: Pyramid of Light
Yougiohelokuva.jpg
Ohjaaja Hatsuki Tsuji
Käsikirjoittaja Michael Pecerlello
Tuottaja Norman Grossfeld
Alfred Kahn
Michael Pecerlello
Säveltäjä Elik Alvarez
Joel Douek
Freddy Sheinfeld
Pääosat Dan Green
Eric Stuart
Scottie Ray
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
 Japani
Tuotantoyhtiö 4Kids Entertainment
TV Tokyo
Ensi-ilta 5. elokuuta 2004
Kesto 86 min
Alkuperäiskieli Englanti
Budjetti 29 170 410 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Yu-Gi-Oh!: Elokuva (engl. Yu-Gi-Oh! The Movie: Pyramid of Light, jap. 遊戯王デュエルモンスターズ 光のピラミッド, Yūgiō Dyueru Monsutāzu Hikari no Piramiddo) on vuonna 2004 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalaisten ja japanilaisten yhteistuottama anime-elokuva. Sen ohjasi Hatsuki Tsuji ja käsikirjoitti Michael Pecerlello. Pääosassa ääninäyttelivät sarjaa alun perin englanniksi dubanneet Dan Green, Eric Stuart ja Scottie Ray. Elokuvan soundtrack on tehty yhdysvaltalaisten toimenpiteiden avulla.selvennä

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

5 000 vuotta sitten muinainen faarao kukisti miehen nimeltä Anubis, joka halusi käyttää kiellettyjä Varjopelejä maailman hallitsemiseen. Samaan aikaan kun poika nimeltä Yugi Muto sai koottua Millennium-arvoituksen, jonka sisällä faaraon sielu eli, arkeologit löysivät Anubiksen haudan sekä kaulariipuksen nimeltä Valon Pyramidi. Millennium-arvoituksen kokoaminen herätti Anubiksen ja aloitti tämän nousemisen kuolleista.

Jakamalla ruumiinsa faaraon sielun ("Varjo-Yugin") kanssa Yugi ja pelaamalla erittäin suosittua Otteluhirviöt-korttipeliä hän saavutti "Pelien Kuninkaan" tittelin voittamalla Ottelijoiden valtakunnassa pelin luojan, Maximillion J. Pegasuksen, ja voitti tämän jälkeen Ottelu City -turnauksessa itselleen kolme voimakkainta korttia: Egyptiläisjumalakortit "Slifer the Sky Dragon", "Obelisk the Tormentor" ja "The Winged Dragon of Ra". Näiden voittojen myötä Yugista oli tullut maailmankuulu ottelija ja Yugin pitkäaikainen kilpailija Seto Kaiba, joka haluaa epätoivoisesti voittaa Yugin, vaatii Pegasusta antamaan kortteja, joilla voittaa Jumalakortit. Kaiba haastaa Pegasuksen otteluun ja voittaa. Hän ottaa Pegasukselta kaksi Jumalakorttien voittamiseen soveltuvaa korttia, vaikka Pegasus väittää, että niitä oli vain yksi.

Sillä välin Yugi on ystävänsä, Téa Gardnerin, sekä isoisänsä, Solomon Muton kanssa paikallisessa museossa katsomassa Anubiksen muumiota. Solomon lukee ennutuksen jossa puhutaan "silmästä, joka tuhoaa maailman, elleivät ennalta määrätyt tapahtumat sokaise sitä". Yugi saa näyn, jossa hän ottelee Anubiksen manipuloimaa Kaibaa vastaan. Yhtäkkiä Anubiksen ruumis ja Valon Pyramidi katoavat, minkä jälkeen Yugi saa Kaibalta otteluhaasteen. Voittamisesta pakkomielteinen Kaiba ei kuuntele Varjo-Yugin puheita, vaan käyttää yhtä uusista korteistaan, ansakorttia "Valon Pyramidi", poistaakseen Yugin Jumalakortit pelistä. Oikean Yugin sekä hänen ystäviensä, Joey Wheelerin ja Tristan Taylorin, sielut imeytyvät Millennium-arvoitukseen.

Yugi, Joey ja Tristan saapuvat Millennium-arvoituksen sisällä olevan Anubiksen hautaan samaan aikaan kun Varjo-Yugi jatkaa otteluaan Kaibaa vastaan. Ottelun aikana Varjo-Yugi menettää suuren osan pakkansa korteista "Deck Destruction Virusin" vaikutuksesta ja Kaiba onnistuu kutsumaan toisen uuden korttinsa, "Blue-Eyes Shining Dragonin", jonka myötä Varjo-Yugille jää enää 200 elämäpistettä. Pegasus saapuu helikopterilla paikalle ja noutaa Téan, Solomonin sekä Kaiban pikkuveljen, Mokuban, turvaan. Mutta Téa päättää mennä Millennium-arvoitukseen Yugin ja muiden avuksi. Yugi löytää Kohtalon Tikarin ja käyttää sitä haudassa olevaan silmään tuhoten sen, kuten ennustuksessa sanottiin. Samalla hänen ja hänen ystäviensä sielut palaavat taas omiin ruumiisiinsa.

Anubis ilmestyy todelliseen maailmaan ja ottaa Kaiban paikan ottelussa Varjo-Yugia vastaan. Varjo-Yugi ottaa "Blue-Eyes Shining Dragonin" hallintaansa ja tuhoaa "Valon Pyramidin" käyttäen lopuksi strategiaa, jolla Kaiba suunnitteli voittavansa hänet: käyttää Jumalakortteja häntä itseään vastaan. Anubis häviää ottelun ja muuttaa itsensä demoniseksi hirviöksi muuttaen Otteluhirviöt oikeiksi hirviöiksi. Mutta sitten Yugi ja Varjo-Yugi tuhoavat hänet "Blue-Eyes Shining Dragonilla". Kaiba poistuu vannoen vielä jonain päivänä voittavansa Yugin. Yugi sen sijaan uskoo, ettei voitto merkitse mitään, ellei sitä voi jakaa ystäviensä kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Dan Green  … Yugi Muto, Varjo-Yugi  
 Eric Stuart  … Seto Kaiba  
 Scottie Ray  … Anubis  
 Wayne Grayson  … Joey Wheeler  
 Frank Frankson  … Tristan Taylor  
 Amy Birnbaum  … Téa Gardner  
 Tara Jayne  … Mokuba Kaiba  
 Adam Blaustein  … Solomon Muto  
 Darren Dunstan  … Maximillion J. Pegasus  
 Ben Baron  … sivuäänet  
 Mike Pollock  … uutistoimittaja  
 Andrew Paull  … sivuäänet  
 Ed Paul  … sivuäänet  
 Lisa Ortiz  … sivuäänet  
 Marc Thompson  … sivuäänet  
 Sebastian Arcelus  … sivuäänet