Seto Kaiba

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seto Kaiba
KaibaYGO.jpg
Luoja(t) Kazuki Takahashi
Näyttelijä(t) Japani Hikaru Midorikawa
Japani Kenjirō Tsuda
Yhdysvallat Eric Stuart
Ensiesiintyminen Mangan luku 9
Animen jakso 3 (Tuotantokausi 0)
Kustantaja Shueisha
Henkilötiedot
Ikä 15 (alku), 16 (loppu)
Suhteet
Muut sukulaiset Mokuba Kaiba (Pikkuveli)
Gozaburo Kaiba (adoptioisä)
Noah Kaiba (adoptioveli)

Seto Kaiba (jap. 海馬 瀬人, Kaiba Seto) on kuvitteellinen hahmo manga- ja animesarjassa Yu-Gi-Oh!. Seto Kaiba on rikas, ja hänellä on oma yhtiö, Kaiba-yhtymä (engl. Kaiba Corps). Hän ei kestä sitä tosiasiaa, että Yugi Mutou voitti hänet. Hänen tavoitteensa elämässä on voittaa Yugi keinolla millä hyvänsä. Kaiballa on nuorempi veli nimeltä Mokuba, joka jakaa Kaiban intohimon peleihin. Kun Kaiba ja Mokuba kasvoivat orpokodissa, Kaiba lupasi pitävänsä huolta heistä molemmista keinoista piittaamatta. Vaikka Kaiba on oman monikansallisen high-tech -yrityksensä johtaja hänen todellinen intohimonsa on Otteluhirviöt (engl. Duel Monsters, mangassa ja Japanissa "Magics and Wizards"). Niiden parissa hän käyttää hyväksi armotonta kilpailumentaliteettia kaikkien haastajiensa kukistamiseen. Hän on alan asiantuntija ja pitää Yugia kilpailijanaan.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seton ja Mokuban äiti kuoli synnyttäessään Mokubaa, ja isä muutama vuosi myöhemmin, ja he joutuivat orpokotiin. Sieltä heidät adoptoi mies nimeltä Gozaburo Kaiba, Seton voitettua hänet shakissa (Seto tosin huijasi, jotta hän voittaisi). Gozaburolta he saivat Kaiba sukunimen. Gozaburo koulutti Setoa jatkamaan työtään Kaiba-yhtymän johtajana. Mangassa Seton otettua Kaiba-yhtymän valtaansa Gozaburo hyppäsi ikkunasta alas tappaen itsensä. Animessa Gozaburo oli yjä elossa ja hänellä oli oma poika nimeltä Noah Kaiba, joka oli menehtynyt auto-onnettomuudessa ja jonka mielen hän oli siirtänyt virtuaalitodellisuuteen. Gozaburo oli alun perin pyrkinyt kasvattamaan Setosta uutta kehoa Noahille.

Kaiban kortit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seto omistaa kolme legendaarista "Blue-Eyes White Dragon" -korttia. Hän hankki ne sarjan alussa hävittyään Yugin vaarin "Blue-Eyes White Dragonille". Seto haastoi Yugin vaarin uusintaotteluun omien "Blue-Eyes White Dragonien" kanssa, ja voittaa. Rangaistukseksi tappiosta Seto repi Yugin vaarin kortin palasiksi. Ottelijoiden valtakunnan otteluistaan asti hän on käyttänyt myös kolmen "Blue-Eyes White Dragonin" avulla luotavaa yhdistelmähirviötä nimeltä "Blue-Eyes Ultimate Dragon".

Kaiba omisti Ottelu City (engl. Battle City) -turnauksen ajan "Obelisk the Tormentorin", yhden kolmesta Egyptiläisjumalakortista (engl. Egyptian God Cards), kunnes joutui luovuttamaan sen Yugille hävittyään tälle semifinaalissa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.