Yllytyshullut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yllytyshullut
Kestoaika 50 minuuttia
Pääosissa Teresa De Rita-Cavlek
Anu Harkki
Arttu Harkki
Alkuperämaa  Suomi
Alkuperäiskieli suomi
Verkko Nelonen
Esitetty syyskuu 1998 – 19. lokakuuta 2003
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) Nordisk Film & TV
Aiheesta muualla
Elonet

Yllytyshullut oli Nelosella syyskuusta 1998 lokakuuhun 2003 asti [1] esitetty television kilpailuohjelmasarja. Sitä juonsivat Teresa De Rita-Cavlek ja Arttu Harkki. Ennen De Rita-Cavlekia naisjuontajana toimi Anu Harkki.[2] Turvapäällikkönä toimi pastori Reijo Kontio. Sarja on suomalainen versio alkuperäisestä Who Dares Wins -sarjasta, jota näytettiin ensimmäisen kerran Australiassa vuonna 1996. Suomalaisessa versiossa nähdään myös temppuja alkuperäisestä sarjasta.

Ohjelma jakautuu kahteen erilaiseen osioon. Toisessa kilpailuun tämän tietämättä ilmoitettu kilpailija joutuu suoriutumaan vaaralliselta tuntuvasta rohkeutta vaativasta tehtävästä. Jos se onnistuu, hän saa kaukomatkan. Tehtävät voivat vaatia esimerkiksi kiipeilyä korkeassa rakennuksessa. Jos kilpailija epäonnistuu, juontaja joutuu yrittämään samaa temppua. Jos hänkin epäonnistuu, saa samaa yrittänyt kilpailija kaukomatkan omasta epäonnistumisestaan huolimatta.

Toisessa osiossa juontajat yllyttävät ihmisiä kadulla pientä rahapalkkiota vastaan suoriutumaan annetusta tehtävästä, joka saattaa olla esimerkiksi vastenmieliseltä tuntuvan eläimen tai muun aineen syömistä.

Sarjan tuottamisesta vastasi Nordisk Film & TV.

Parodioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Huuliveikot - viihdesarjassa esitetään parodisia sketsejä Yllytyshulluista, nimellä "Yllärihullut"
  • Ansa ja Oiva -sarjan jaksoissa, joissa Ansa ja Oiva omistavat tv-aseman, yksi tuon tv-aseman ohjelmista on Yllätyshullut.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]