Yksitoista minuuttia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yksitoista minuuttia
Onze Minutos
Alkuperäisteos
Kirjailija Paulo Coelho
Kieli portugali
Genre kaunokirjallisuus
Julkaistu 2003
Suomennos
Suomentaja Sanna Pernu
Kustantaja WSOY, Bazar
Julkaistu 2004
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 322
ISBN 978-952-279-757-5
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Yksitoista minuuttia (alkuteos Onze Minutos) on Paulo Coelhon kirjoittama romaani vuodelta 2003. Brasilialaisesta Mariasta kertova teos on yksi Coelhon luetuimmista kirjoista.[1]

Brasilian sisämaassa, kaukana rannikon metropoleista, elää nuori Maria. Hän on kaunis ja tietoinen asianlaidasta. "Kauneuden voima; entä millainen rumien naisten maailma mahtoi olla?", kirjassa kysytään retorisesti. Maria matkustaa Rio de Janeiroon, tapaa sveitsiläisen miehen, jonka mukana hän matkaa Geneveen ryhtyäkseen malliksi. Mallin ura ei ota urjetakseen, Marian rahat alkavat loppua ja hän päättää kokeilla seksityötä. Asiakkaat hän hankkii eräästä bordellista Rue de Bernen varrella, bordellin isäntä ottaa pienen osan ilotyttöjen tuloista ja on erittäin tarkka työturvallisuuden suhteen. Marian aikeena on palata kotikonnuilleen varakkaana naisena ja ostaa maatila. Sveitsissä on toki muitakin työmahdollisuuksia, mutta Maria tajuaa että hänen tilanteessaan pääomaa kertyy näppärimmin seksityöstä.

Ilotyttöjen sääntöihin kuuluu, että asiakkaaseen ei saa rakastua. Maria rikkoo tätä sääntöä. Hän rakastuu kuvataiteilija Ralfiin, joka näkee hänessä "valoa". Maria on päättänyt, että hän työskentelee ilotyttönä yhden vuoden. Ilotytön ammatissa tulot korreloivat negatiivisesti työkokemuksen ja kertyneiden työvuosien määrän suhteen. Maria tiedostaa asian. Maria tutustuu myös sadomasokismiin erään englantilaisen yksityisasiakkaansa kanssa. Sadomasokismin kautta Maria löytää itsestään ulottuvuuksia, joiden olemassaolo oli hänelle aiemmin täysin tuntematon.

  1. Paulo Coelho : Yksitoista minuuttia Bazar Kustannus Oy. Viitattu 12.11.2019.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]