WolfQuest

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

WolfQuest on yhdysvaltalainen, englanninkielinen 3D-simulaatiopeli. WolfQuestissa pelihahmona toimii susi (Canis lupus). Pelin ajatus on opettaa pelaajalle suden käyttäytymistä ja ekologiaa, ja se on katsaus suden elämään. Pelin aikana sudelle hankitaan kumppani, kasvatetaan ja hoidetaan pentuja, joista aikuisiksi kasvaessaan tulee pelaajan oma lauma. WolfQuest-pelissä pelaajan ensimmäinen askel on luoda oman sutensa, päättää sen nimen, sukupuolen, värityksen, nopeuden, voiman ja kestävyyden. Ensimmäisessä episodissa voi mm. etsiä kumppanin, metsästää vapitihirviä ja jäniksiä, sekä vartioida haaskoja harmaakarhuilta ja kojooteilta. Pelin maastona toimii Yellowstonen kansallispuisto. Alue on rajattu. WolfQuestissa on erikseen yksin- ja moninpelitila, joista jälkimmäisen periaatteena ei ole oman suden kehittäminen, vaan toiminta muiden online-pelaajien kanssa.

WolfQuest on jaettu episodeihin, joista uusin on Slough Creek - Survival of the Pack Deluxe. Siihen on lisätty uusia toimintoja :


-Pelissä voi sataa vettä (Slough Creekissä myös lunta) -Peliin lisättynä talvi (vain Slough Creekissä pesää etsiessä) -Peliin lisätty vuorokaudenajat -Multiplayer- Chattiin mahtuu enemmän susia - Ukkosella salamointia.

Amethyst Mountainissa on syksy ja se aloitetaan yksinäisellä sudella, joka etsii itselleen parin tavattuaan kolme muuta sutta. Pelin toinen osa Slough Creek - Survival of the Pack julkaistiin 11. maaliskuussa 2010. Tässä osassa pelaajan susiparilla on pentuja, ja on kevät. Alun perin oli suunnitelmissa, että toisessa osassa olisi talvi ja vasta kolmannessa kevät, mutta talvi päätettiin hypätä yli, koska juuri pentuihin kohdistui suuria paineita ja pelkkä parin kanssa vaeltaminen olisi ollut aivan samanlaista kuin Amethyst Mountainissa, ainoana erona lumi. Slough Creekin jälkeen tehdään todennäköisesti - mikäli budjetti sallii - kolmas osa, jossa pennut ovat täysikasvuisia ja pelaajalla on johdettavanaan oma laumallinen susia.

Ensi syksynä (jossakin vaiheessa) tulee olemaan myös maksullinen, uusin WolfQuest (2.7), jossa uusia ominaisuuksia ovat:

-Uusia värejä susille. -Hirvet ja kumppanit ovat paljon älykkäämpiä. -Silmänvärit (ei ole vielä varmistettu). -Eläinten jättämiin jälkiin vaikuttaa nyt myös tuuli. -Pannat. -Arvet. -Uusi kenttä, ei koske yksinpeliä. -Terveet ja vahvat lehmät (hirvet), puolustavat itseään kuten härät. Heikommat hirvet pakenevat. -Yksityisissä moninpeleissä on ääni chatti ja teksti chatti, suodatettu kuitenkin tuhmien sanojen listalta. -Auto-savetus, ei välttämättä toimi tableteilla. -Saavutuksia saa pelatessa. -Dispersal (saatavilla olevat vaihtoehtoiset kumppanit) sudet määräytyvät pelaajan XP:n mukaan

WolfQuest on kehitetty Macintoshille, jonka lisäksi se toimii myös Windowsilla.

WolfQuestista on tekeillä tablet-versio iPad-Android ja Kindle tableteille. Se ilmestyy vuoden 2014 loppupuolella,WQ:n virallisilla sivuilla tarkempaa tietoa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]