Wing Saber

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wing Saber
WingSaberCybertron.jpg
Kustantaja Hasbro
Ensiesiintyminen Transformers: Energon (toukokuu 2004)
Henkilötiedot
Koko nimi Wing Saber
Asema entinen vartija
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot A-10 Thunderbolt II
Cybertronilainen hävittäjä
Näyttelijä(t) Samuel Vincent (2004–2005)
Peter Kelamis (2005–2006)

Wing Saber on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2004 Transformers: Energon -animaatiosarjassa.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samuel Vincent ääninäytteli Wing Saberia Unicron-trilogian toisessa sarjassa Transformers: Energon vuosina 2004-2005.

Wing Saber oli alun perin Wing Dagger niminen Autobotti, joka toimi vartijana Cybertronissa. Hän oli vahtimisvastuussa vankilassa istuneesta Shockblastista. Hän onnistui kuitenkin pakenemaan ja tappoi matkalla Wing Daggerin ystävän Padlockin, joka yritti saada roistoa kiinni.[1] Wing Dagger jäi suremaan ystävänsä kuolemaa ja vannoi kostavansa Shockblastille.[2]

Myöhemmin Decepticonien hyökkäyksen aikana Wing Dagger sai lassotettua Shockblastin energiahihnoilla, mutta joutui itse ilmaan heitetyksi. Samalla Shockblast ampui kaksikon ilmataiston aikana energon tornin alas, joka kaatui Wing Daggerin ja paikalla olleen Decepticonin Tidal Waven päälle. Wing Dagger ei kuitenkaan selvinnyt tapaturmasta vaan kuoli, toisin kuin Tidal Wave.[3] Autobotit veivät myöhemmin Wing Daggerin jäänteet Primusin luokse,[4] jonka jälkeen Radin avulla Primus herätti Wing Daggerin uudelleen eloon ja asensi häneen yhdistelmäkipinän. Hän sai uudeksi nimekseen Wing Saberin ja liittyi Optimus Primen ryhmään. Myöhemmin hän sai kostettua Shockblastille Padlockin kuoleman murskaamalla Shockblastin ja heittämällä hänet vankilaan. Hän ei kuitenkaan tappanut Decepticonia, joka karkasi vankilastaan päivää myöhemmin.

Galvatronin kukistamisen jälkeen Wing Saber katosi avaruuteen ajauduttuaan ongelmiin auktoriteettien kanssa. Hän kuitenkin palasi takaisin vuosia myöhemmin, kun Autobotit etsivät Cyberplaneetta-avaimia. Wing Saber liittyi jälleen Optimus Primen ryhmään ja toimi johtajansa lisäyhdistelmänä vaativissa taisteluissa.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat
2004–2005 Samuel Vincent Transformers: Energon
2005–2006 Peter Kelamis Transformers: Cybertron

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Transformers: Energon jakso Alpha Q: Identity
  2. Transformers: Energonin jakso Shockblast: Rampage
  3. Transformers: Energonin jakso Each One Fights...
  4. Transformers: Energonin jakso Unicron Unleashed