Windows Media Center

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Windows Media Center
Windows Vistan Media Center
Windows Vistan Media Center
Kehittäjä Microsoft
Kehityshistoria
Vakaa versio 6.1
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Multimedia
Alusta Windows
Lisenssi Suljettu lisenssi
Aiheesta muualla
Windows Media Center

Windows Media Center (koodinimeltään "Freestyle") on sovellus multimediasisällön (musiikkia, kuvia ja suoratoistovideoita) toistamiseen kotimediakeskuksessa. Sen käyttöliittymä on niin sanottu "10 jalan muotoilu", mikä tarkoittaa, että säätimet ovat riittävän suuria nähdäkseen niissä olevat kirjoitukset 10 jalan (noin 3 metrin) etäisyydeltä. Windows Media Center sisältyy Windows XP Media Center Edition-, Windows Vista Home Premium- ja Ultimate- ja Windows 7 -versioihin (Home Premium-, Professional-, Enterprise- ja Ultimate-versiot). Sitä voidaan ohjata etänä "Vihreällä painikkeella" ("Vihreä painike") sekä käyttämällä tavallista hiirtä ja näppäimistöä. Tätä painiketta käytetään käynnistämään Windows Media Center tai avaamaan Käynnistä-valikko poistumatta sovelluksesta . Media Center toistaa käyttäjien kuvia, videoita ja musiikkia paikallisista kiintolevyistä, optisista asemista ja verkosta. Se lajittelee ne nimen, päivämäärän, tunnisteiden ja muiden tiedostomääritteiden mukaan.

Mahdollisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TV-virittimiä käytettäessä Media Center voi toistaa ja tallentaa teräväpiirtotelevisiota, digitaalista, satelliittitelevisiota tai perinteisen antennin kautta lähetettyä signaalia. Viritys tehdään TV-virittimellä, infrapunaportilla tai muilla säätimillä, kuten manuaalisella kaukosäätimellä. Rekisteröinnin jälkeen (joka voidaan tehdä manuaalisesti tai sovelluksen käyttöliittymän kautta) Media Center voi polttaa levyjä käytettäviksi kannettavissa mediasoittimissa. Alun perin Media Center tuki vain yhtä analogista laitetta, mutta Media Center 2005:n julkaisun myötä niiden lukumäärästä tuli kaksi. Ensimmäisen Media Center 2005 -päivityksen jälkeen tuki digitaalisille hienovirittimille lisättiin, mutta analogisen hienovirittimen on silti oltava olemassa, jotta ne toimivat. Toisen päivityksen jälkeen Media Center tukee jopa neljää TV-viritintä (2 analogista ja 2 korkearesoluutioista). Kaikissa laitteissa on oltava samantyyppiset lähteet, esimerkiksi vain antennit. Et esimerkiksi voi sekoittaa Sky Digitalia ja DVB-T:tä.

Kannettavat laitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Windows Media Center voi suorittaa synkronoinnin kannettavien laitteiden, kuten Windows Mobile Pocket PC:n, älypuhelimien, Portable Media Centerin ja muiden soittimien kanssa, joissa Windows Media Player voi suorittaa synkronoinnin. Synkronointia Microsoft Zunen kanssa ei tueta, mutta dvr-ms-tiedostoja on mahdollista toistaa kopioitaessa niitä tietokoneelle Microsoft Zunesta.

Kun synkronoidaan TV-signaalia, Windows Media Center koodaa sen huonompaan laatuun kuin Media Centerin kanssa katsottaessa käytetty DVR-MS-muoto. Tämä säästää levytilaa käsittelyn aikana. Haluttaessa musiikki voidaan myös koodata uudelleen pienemmäksi tiedostoksi synkronoinnin jälkeen.

Videon suoratoisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäosien avulla Media Center voi toistaa Internetistä suoratoistettuja videoita.

Radio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Media Center tukee FM-radiota. Tämä vaatii kuitenkin fm-radion tuen tv-virittimeltä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]