William Labov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

William Labov (s. 4. joulukuuta 1927) on yhdysvaltalainen kielitieteilijä, joka tunnetaan varsinkin ansioistaan sosiolingvistiikan alalla.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Labov syntyi juutalaiseen[1] perheeseen Rutherfordissa, New Jerseyssä. Labovin ollessa 14-vuotias perhe muutti Fort Leen kuntaan New Jerseyssä.[2] Koulussa hän joutui usein tappeluihin, koska oli muiden mielestä suurisuu. Omien sanojensa mukaan tappelut hän tavallisesti hävisi, mutta väittelyt voitti.[2] Vielä toisen maailmansodan loppupuolella Labovilla ei ollut aavistustakaan, mitä hän haluaisi tehdä elämässään tai opiskella myöhemmin.[2]

Tieteellinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmin hän pääsi opiskelemaan muun muassa Harvardin yliopistolla. Hän opetti vuosina 19641970 Columbian yliopistolla ja on nyttemmin toiminut Pennsylvanian yliopiston professorina.lähde?

Labov on kuulunut Yhdysvaltain Kansalliseen tiedeakatemiaan vuodesta 1993. Hänen julkaisujaan ovat esimerkiksi Language in the Inner City: Studies in Black English Vernacular (1972), Sociolinguistic Patterns (1972), Principles of Linguistic Change (1994; 2001) ja The Atlas of North American English (2006).lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Zellig’s Disappearing Act The Forward. Viitattu 1.8.2017.
  2. a b c How I got into Linguistics www.ling.upenn.edu. Viitattu 1.8.2017.
Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.