Wexi Korhonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wexi Korhonen (oik. Veikko Johannes Korhonen, s. 9. lokakuuta 1949 Kuopio) [1] on suomalainen kirjailija, joka asuu Tampereella.

Korhonen kirjoitti ylioppilaaksi 1989; hän oli valmistunut teknikoksi jo 1972. Hän työskenteli 70-80 -luvuilla vaatetusteollisuudessa. Myöhemmin hän omistautui täysin kirjoittajaksi. Hänellä oli 90-luvulla pitkä ura mainoisalalla copy-writer-työssä. Hän teki silloin myös toimittajantöitä. Ammattinsa lisäksi Korhonen mainitsee harrastuksenaan laskuvarjourheilun. Wexi Korhonen on harrastanut ilmailua yli 50 vuotta. Hän aloitti purjelentopoikana, mutta sen jälkeen hän omistautui täysin laskuvarjourheiluun. Hänellä on laskuvarjo-urheilun henkilökohtaisessa tarkkuushypyssä useita SM- ja PM-kultamitaleja.

Korhonen kirjoitti ensimmäisen kirjansa Sky Divers – Tappajat taivaalta vuonna 1984. Korhonen on eläkkeellä ja asuu Espanjan Fuengirolassa. Toiminnallisuus on hänen teostensa tavaramerkkejä. Usean kirjan päähenkilönä on Kari Salo. Korhosen dekkarien maisemaa ovat Tampere ja sen muutamat lähikunnat. Tampereen kaupunginosista tapahtumapaikkoja ovat esimerkiksi Pispala, Kauppi sekä Tahmela. Teoksissa Kari Salo seikkailee myös Suomen rajojen ulkopuolella mm. Virossa.

Korhonen on naimaton eikä hänellä ole lapsia.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Kari Salo -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pohjoissavolaisen kaunokirjallisuuden bibliografia: Wexi Korhonen 23. elokuuta 2006. Kuopion kaupunginkirjasto. Viitattu 25. heinäkuuta 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]