Welschriesling

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Welschriesling DSC 4729 Ausschnitt.JPG

Welschriesling on valkoviinin valmistuksessa käytetty rypälelajike, jota viljellään erityisesti Itävallassa, Unkarissa ja Kroatiassa. Monipuolisesta rypälelajikkeesta valmistetaan sekä kevyitä ja hedelmäisiä että täyteläisempiä valkoviinejä. Sadonkorjuun lopulla kerätyistä rypäleistä valmistetaan myös jälkiruokaviinejä. Welschriesling ei ole sukua Riesling-lajikkeelle. Lajikkeesta käytetään myös nimityksiä Riesling Italico, Olaszrizling, Laski Rizling ja Graševina.

Viinejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkon perusvalikoimaan kuuluu kolme viiniä, joiden valmistamiseen on käytetty Welschriesling-rypäleitä: halvat sekoiteviinit Magyar Fehér Bor ja Vino Mikulov sekä laadukkaampi itävaltalainen jälkiruokaviini Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese. Kansainvälisesti arvostetuimpia Welschriesling-viinejä ovat esimerkiksi World Wine Championships-kilpailussa kultamitallilla palkittu jälkiruokaviini Hans Tschida 2002 TBA. [1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Alko: Alkon tuotehaku verkossa 2008. Viitattu 21. elokuuta 2008.
  2. Tasting.com: Hans Tschida 2002 TBA 15. marraskuuta 2005. Viitattu 21. elokuuta 2008. englanti
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Tämä kasveihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.