Weathering with You

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Weathering with You
天気の子 (Tenki no ko)
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja Makoto Shinkai
Käsikirjoittaja Makoto Shinkai
Tuottaja Kōichirō Itō
Säveltäjä Radwimps
Leikkaaja Makoto Shinkai
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Tuotantoyhtiö CoMix Wave Films
Levittäjä Tōhō
GKIDS
Anime Limited (käännä suomeksi)
Madman Entertainment
Ensi-ilta
Kesto 112 min
Alkuperäiskieli japani
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Weathering with You (jap. 天気の子, Tenki no ko) on Makoto Shinkain käsikirjoittama ja ohjaama anime-elokuva vuodelta 2019. Suomessa se sai ensi-iltansa nimellä Ilmojen lapset 13. maaliskuuta 2020, Cinema Mondon levittämänä.[1]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On kesä 2021 ja lukioikäinen poika Hodaka Morishima pakenee kotoaan Kōzushimasta Tokioon paremman elämän toivossa. Kun Tokioon matkalla oleva lautta joutuu myrskyyn, mies nimeltä Keisuke Suga pelastaa Hodakan. Rahattomana ja työttömänä Hodaka kärvistelee Tokion kaduilla ja kohtaa paikallisessa pikaruokalassa työskentelevän Hina Amanon, joka säälii häntä ja antaa hänelle ruokaa. Myöhemmin Hodaka löytää hylätyn Makarov-pistoolin. Keisuke palkkaa Hodakan apulaiseksi nettilehteä julkaisevaan yritykseen, joka tutkii Tokion epätavallisen sateiseen säähän liittyviä urbaanilegendoja. He kuulevat tarun "aurinkotytöistä", joilla on kyky hallita säätä. Myöhemmin Hodaka näkee, kun Hinaa yritetään pakottaa työskentelemään eräällä klubilla. Hän sekaantuu asiaan, mutta klubin omistaja hyökkää hänen kimppuunsa. Hodaka kuitenkin pelottelee omistajan pois laukaisemalla aseen. Hina vie Hodakan erään rakennuksen katolle, jossa Hodaka myös heittää pistoolin pois. Hina näyttää Hodakalle, kuinka hän voi vain rukoilemalla saada aikaan auringonpaisteen. Paljastuu, että Hina asuu yksin veljensä Nagin kanssa eikä heillä ole lainkaan aikuista huoltajaa. Tajutessaan Hinan rahahuolet Hodaka ehdottaa, että he alkaisivat luoda auringonpaistetta erilaisiin tapahtumiin maksua vastaan. Heidän ideastaan tulee menestys, mutta kun paikallinen televisio kiinnostuu heistä, pyyntöjä tulee niin paljon, että he päättävät lopettaa.

Poliisit alkavat etsiä Hodakaa, jonka perhe on tehnyt katoamisilmoituksen. He huomaavat valvontakameroista, kuinka Hodaka uhkaa aseella omistajaa. Poliisit saapuvat Hinan talolle ja kuulustelevat häntä. Tällöin Hina tajuaa, että koska heillä ei ole huoltajia, erottavat sosiaalityöntekijät hänet ja Nagin toisistaan. Poliisi vierailee myös Keisuken luona epäillen tämän kidnapanneen Hodakan. Tämän myötä Keisuke erottaa Hodakan. Hodaka, Hina ja Nagi yrittävät paeta mutta rankkasade hidastaa heitä. He päättävät majoittua erääseen hotelliin. Hotellissa Hina paljastaa Hodakalle, että voimien käyttäminen saa hänen kehonsa muuttumaan hiljalleen vedeksi. Auringonpaisteen tuominen saisi Hinan katoamaan kokonaan, mutta silloin sää palautuisi taas normaaliksi. Seuraavana aamuna sade on lakannut ja Hina on kadonnut hotellista. Poliisit onnistuvat jäljittämään Hodakan hotelliin, jossa he pidättävät tämän ja lähettävät Nagin lastenkotiin. Hodaka tajuaa rakastuneensa Hinaan ja karkaa poliisilaitokselta Keisuken lapsenlapsen Natsumin avulla. Poliisit piirittävät Hodakan, mutta Keisuke auttaa häntä pakenemaan tajuttuaan, kuinka epätoivoisesti Hodaka haluaa nähdä Hinan. Hodaka hyppää pyhän portin läpi ja päätyy taivaalle, josta hän löytää Hinan. Hodaka pyytää Hinaa lähtemään kanssaan ja vaatii tätä lopettamaan säästä murehtimisen ja elämään elämäänsä itseään varten. Kun he palaavat katolle, sekä Hina, Hodaka, Natsumi, Nagi että Keisuke pidätetään. Samalla sää palautuu normaaliksi. Hodaka tuomitaan kolmen vuoden ehdolliseen vankeuteen ja palautetaan Kōzushimaan.

Kolme vuotta myöhemmin rankkasade jatkuu Tokiossa ja on hukuttanut valtaosan kaupungista alleen. Suoritettuaan rangaistuksensa ja lukio-opintonsa Hodaka palaa Tokioon aloittaakseen opinnot yliopistossa. Hän kohtaa Keisuken, joka on onnistunut laajentamaan yritystään. Keisuke rohkaisee Hodakaa etsimään Hinan, jonka Hodaka löytää kadulta rukoilemassa ja katsomassa tulvivaa kaupunkia. He kohtaavat toisensa jälleen, ja Hodaka lupaa Hinalle, että kaikki asiat kyllä järjestyvät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Alkuperäinen näyttelijä Englanninkielinen näyttelijä Rooli
Kotaro Daigo Brandon Engman Hodaka Morishima
Nana Mori Ashley Boettcher Hina Amano
Shun Oguri Lee Pace Keisuke Suga
Tsubasa Honda Alison Brie Natsumi Suga
Sakura Kiryu Emeka Guindo Nagi Amano
Sei Hiraizumi Mike Pollock Yasui
Yuki Kaji Riz Ahmed Takai
Chieko Baisho Barbara Goodson Fumi Tachibana
Mone Kamishiraishi Stephanie Sheh Mitsuha Miyamizu
Ryūnosuke Kamiki Michael Sinterniklaas Taki Tachibana
  1. Weathering with You Cinema Mondo. Viitattu 15.7.2020.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.