Voodoo Child (Slight Return)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Voodoo Child (Slight Return)”
Jimi Hendrix Experience
Singlen tiedot
 Albumilta Electric Ladyland
 Nauhoitettu  1968
 Julkaistu 1970
 Tuottaja(t) Jimi Hendrix
 Tyylilaji hard rock, heavy metal, blues rock
 Kesto 05.12
 Levy-yhtiö Track
Jimi Hendrix Experiencen muut singlet
”No Such Animal”
1970
”Voodoo Child (Slight Return)”
1970
”Angel”
1970

Voodoo Child (Slight Return) on kitaristi Jimi Hendrixin tunnettu kappale, joka löytyy hänen vuonna 1968 ilmestyneen Electric Ladyland -albuminsa lopusta. Raskaan ja dynaamisen kitaroinnin hallitsemaa synkkätunnelmaista kappaletta voi pitää esimerkkinä varhaisesta metallimusiikista. "Voodoo Child (Slight Return)" vakiintui Hendrixin konserttiohjelmiston vakionumeroksi ja se on julkaistu useilla live- ja kokoelmalevyillä.

Hendrixin kuoleman jälkeen vuonna 1970 kappale julkaistiin singlenä, joka nousi Britanniassa singlelistan ensimmäiselle sijalle.

Kappaleen sanoituksessa laulun kertoja uhoaa olevansa "voodoo-lapsi", joka lyö kämmensyrjällään vuoren maahan. Voodoo-lapsi on ilmeisesti Hendrixin vertauskuvallinen alter ego, jonka myyttinen syntytarina kerrotaan toisessa Electric Ladylandin kappaleessa nimeltään "Voodoo Chile" (huomaa child-sanan murteellinen kirjoitusmuoto kappaleiden nimet toisistaan erottavana yksityiskohtana).

Esimerkiksi blues-rock-kitaristi Stevie Ray Vaughan ja maailmanmusiikkitähti Angélique Kidjo ovat tehneet kappaleesta omat versionsa.

Andy McCoy on kertonut, että hänen "viimeiset sanansa" vaimolleen, kun hän oli luisumassa alas parvekkeelta vuonna 1999, olivat kappaleesta lainatut "If I see you no more in this world, I see you in the next world, and don't be late" ("Jos en näe sinua enää tässä maailmassa, näen sinut seuraavassa maailmassa, älä myöhästy"). McCoy kuitenkin selvisi putoamisesta jalan katkeamisella. "Mä kvouttasin Hendrixii", selitti McCoy NYT-liitteen haastattelussa.

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.