Elise Gymnastics

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Elise Gymnastics, aiemmin Voimistelu- ja urheiluseura Elise (2008–2020) ja alun alkaen Elannon Isku, on 1921 perustettu helsinkiläinen urheiluseura, jonka piirissä harrastetaan rytmistä voimistelua, joukkuevoimistelua, akrobatiavoimistelua, aikuis- ja perheliikuntaa ja tanssillista voimistelua. Seura toimii Helsingissä. Seurassa on yli 1 000 jäsentä ja sillä on Suomen Voimisteluliiton Huippuseura- ja tähtiseura statukset.

Seura on tullut erityisesti tunnetuksi menestyksekkäistä rytmisen voimistelun edustajista, kuten moninkertainen Suomen ja Pohjoismaiden mestari Maria Ringinen[1]. Myös Ekaterina Volkova teki maineikkaan uran ja edusti seuraa ja Suomea Rion olympialaisissa 2016. Hän voitti lukuisia Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuksia. Pohjoismaiden mestari Katri Työppönen (o.s. Kalpala) edusti Suomea olympialaisissa 1996, ja Pohjoismaiden mestari Heini Lautala olympialaisissa 2000.

Iskun Kalevi Heinänen valittiin Vuoden koripalloilijaksi 1940-luvulla kaksi kertaa.[2] Olympiapronssia ovat voittaneet Iskun Kalevi Viskari[3] voimistelun joukkuekilpailussa 1952 sekä Jorma Valkama[4] pituushypyssä 1956. Kolminkertainen telinevoimistelun olympiavoittaja Paavo Aaltonen[5] voitti Iskun jäsenenä rekin maailmanmestaruuden 1950.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]