Vladikavkazin kaupunkipiiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vladikavkazin kaupunkipiiri
Городской округ г. Владикавказ

Vaakuna

Sijainti
Valtio Venäjä
Tasavalta Pohjois-Ossetia-Alania
Hallinto
 – hallinnollinen keskus Vladikavkaz
Väkiluku (2002) 332 650

Vladikavkazin kaupunkipiiri (ven. Городской округ город Владикавказ, Gorodskoi okrug gorod Vladikavkaz) on Pohjois-Ossetia-Alanian tasavallan pääkaupungin Vladikavkazin ja sen lähiympäristön käsittävä kunnallishallinnollinen alue Venäjän Kaukasiassa. Kaupunkipiiri rinnastuu hallinnollisesti tasavallan kahdeksaan muuhun kunnallispiiriin, joista yksi on kaupunkipiiriä joka puolelta ympäröivä Vladikavkazin esikaupunkipiiri (Prigorodnyi raion).

Paikallishallinnon rakennus Terekin oikealla rannalla.

Kaupunkipiiriä ei ole hallinnollisesti jaettu erillisiin kuntiin, mutta siihen kuuluu Vladikavkazin lisäksi kaksi taajamaa, Južnyi ja Zavodskoi, sekä kylät Balta, Tšmi, Ezmi, Verhnyi Lars ja Nižni Lars.[1] Vuonna 2002 kaupunkipiirissä oli 332 650 asukasta, joista 315 608 asui varsinaisessa Vladikavkazin kaupungissa, 14 574 Zavodskoin kaupunkityyppisessä taajamassa ja 2 468 näiden kahden ulkopuolisella alueella.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ustav Vladikavkaza (Arkistoitu – Internet Archive) (venäjäksi)
  2. 2002 All-Russia Population Census (Venäjän vuoden 2002 väestönlaskenta) Federalnaja služba gosudarstvennoi statistiki (Федеральная служба государственной статистики). Arkistoitu 5.10.2007. Viitattu 26. heinäkuuta 2008. (venäjäksi)
Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.