Virpi Hakkarainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Virpi Hakkarainen
Luoja(t) Heikki Luoma[1]
Näyttelijä(t) Anne Niilola[2]
Ensi-
esiintyminen
Vain muutaman huijarin tähden
Viimeinen
esiintyminen
Turvetta ja timantteja
Kustantaja Yleisradio
Henkilötiedot
Ammatti urheiluohjaaja, poliisi, hieroja
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Kuusniemi
Asuinpaikka Kuusniemi
Luonteenpiirteet tunneherkkä, huolehtiva, pohjimmiltaan asiallinen
Suhteet
Vanhemmat Urmas Hakkarainen
Puoliso(t) Pentti Juurikkala (ex-mies)
Isovanhemmat Konrad Hakkarainen
Tädit ja sedät Armas Hakkarainen
Tutut Suvi-Tuuli Aaltonen ym.

Virpi Hakkarainen (ent. Virpi Juurikkala) on kuvitteellinen hahmo Yle TV2:n tuottamassa Maalaiskomedia-televisiosarjassa. Hän on sarjan antagonistin Urmas Hakkaraisen tytär ja ainoa lapsi. Virpi on mukana sarjan kaikilla neljällä tuotantokaudella.

Virpi Hakkarainen on ainakin isänsä puolelta vanhaa kuusniemeläistä sukua. Maalaiskomedian ensimmäisen tuotantokauden Vain muutaman huijarin tähden jaksoissa Virpin rooli on rakennettu romanttisille vastakkaisasetteluille. Kuusniemen mahtimiehen ainoana perillisenä hän on sangen tavoiteltu. Hänen ihastuksenaan on kunnanjohtaja Ahti Kiiski, mutta lemmenkortit jaetaan uudestaan, kun Kuusniemelle muuttaa uusi kirkkoherra Matias Pohto, jota Virpi alkaa viekoitella. Korttipakka sekoitetaan vielä uudemman kerran, kun kuntaan Matiaksen kanssa samaan aikaan muuttanut Suvi-Tuuli Aaltonen nappaa papin.

Virpi työskentelee kunnan urheiluohjaajana ja laulaa kirkkokuorossa. Hänen suullaan kerrotaan, että Kuusniemen kunta on saanut nimensä Hakkaraisen tilalta, jonka virallinen nimi on edelleen Kuusniemi.

Virpin ja Suvin suhde on alkuun huono, ja lisäksi he ovat sarjan alussa työkavereita. Sittemmin heistä tulee hyviä kavereita.

Virpi sijoittuu harmaalle vyöhykkeelle Maalaiskomedian "hyvien" ja "pahojen" väliin. Hänen isänsä Urmas ei vedä häntä mukanaan hämäriin liiketoimiin, joiden takia Urmas joutuu vuosiksi vankilaan. Toisen tuotantokauden Peräkamaripojat jaksoissa Virpi on nuorempi konstaapeli, jonka parina on Kuusniemen toinen konstaapeli, Pentti Juurikkala. Virpi ja Juurikkala rakastuvat toisiinsa ja päätyvät naimisiin. Avioliitto ei kuitenkaan kestä, ja he eroavat neljännellä tuotantokaudella Turvetta ja timantteja.

Neljännellä tuotantokaudella Virpillä on oma yritys Fysio-Virpi, jossa hän toimii hierojana. Hän asuu Juurikkalan, setänsä Armas Hakkaraisen ja Viola Turpeisen kanssa Hakkaraisten vanhalla sukutilalla.

Virpi kokee valeraskauden, jonka hän ottaa kovin raskaasti. Avioeronsa jälkeen ja jo hieman sitä ennen hän alkaa jälleen kiinnostua Ahti Kiiskestä. Juurikkala ja Kiiski jopa tappelevat Virpistä nyrkein, mikä on skandaali. Virpi on hyvin herkkä ja hän pillahtaa itkuun milloin mistäkin. Hän on myös huolehtiva, ja varoittaa Juurikkalaa liiallisesta munkkien mussuttamisesta.

Virpin ensimmäinen tulkitsija on Anne Niilola. Sittemmin Virpi on näytelty useissa kesäteattereissa, muun muassa Pyynikillä ja Jämsässä.[1][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Maalaiskomedia - Vain muutaman huijarin tähden Näytelmät.fi. Viitattu 1.3.2023.
  2. Jegorow, Sirpa: Maalaiskomedioiden Kuusniemellä eletään ihmisen näköistä elämää Yle.fi. Viitattu 1.3.2023.
  3. Jämsän Kesäteatteri Jämsänkesäteatteri.fi. Viitattu 1.3.2023.