Vinnie Paul

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vincent Paul Abbott

VinniePaul2008.JPG
Vinnie Paul, 2008

Kotoisin Abilene, Teksas, USA
Aktiivisena 1981–
Tyylilajit heavy metal, groove metal, southern metal
Ammatit muusikko, lauluntekijä, tuottaja
Soittimet rummut
Yhtyeet Pantera, Rebel Meets Rebel, Damageplan, Hellyeah, Gasoline
Levy-yhtiöt Big Vin Records
MusicBrainz

Vincent Paul Abbott (s. 11. maaliskuuta 1964, Dallas, Texas), joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Vinnie Paul, tunnetaan parhaiten Panteran rumpalina. Hän perusti Panteran yhdessä veljensä Dimebag Darrellin kanssa vuonna 1981. Pantera hajosi virallisesti vuonna 2003 kun Phil Anselmo ja Rex Brown eivät olleet yhteyksissä muihin yhtyeen jäseniin tauon jälkeen. Tämän jälkeen Vinnie ja Dimebag perustivat Damageplan -yhtyeen jonka nauhoitti yhden levyn nimeltä New Found Power. Yhtyeen ura päättyi vuonna 2004, kun Nathan Gale ampui Dimebagin kesken Damageplanin esiintymisen Ohiossa.

Vinnie oli murtunut veljensä kuolemasta ja piti tauon, kunnes hän palasi kun häntä pyydettiin liittymään Hellyeah -nimiseen yhtyeeseen vuonna 2006 jossa hän on nykyään rumpalina. Hellyeah on julkaissut kaksi levyä, yhden vuonna 2007 ja viimeisimmän 2010. Vinniellä, Dimebagilla ja kantrimuusikko David Allan Coella oli sivuprojekti nimeltä Rebel Meets Rebel jonka nauhoittamat materiaalit julkaistiin albumina vuonna 2006. Vinniellä on myös oma levy-yhtiö nimeltä Big Vin Records.

Rummut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vinnie Paul on tullut tunnetuksi persoonallisesta groovaavasta soittotyylistään, isokokoisista rummuistaan ja nopeista soittosarjoista bassorummuilla. Vinnie on käyttänyt Taman, Remon ja Pearlin rumpuja, nykyään hän käyttää Ddrumeja. Vinnie ei mikitä live-esiintymisissään tomeja, virveliä ja bassorumpuja, vaan hän käyttää triggereitä jotka samplaavat äänet, jotka Vinnie on itse studiossa äänittänyt, jotta hän saisi mahdollisimman samankaltaiset äänet rumpuihin kuin levyllä. Symbaaleina hänellä on Sabianeja.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pantera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Damageplan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rebel Meets Rebel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hellyeah[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.