Villikkala (Orimattila)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

  Villikkala on kylä Orimattilan kaupungin Artjärven pitäjän alueella Päijät-Hämeessä. Kylä sijaitsee Villikkalanjärven länsi- ja pohjoispuolella lähellä Artjärven kirkonkylää.

Villikkalan asukkaat pyrkivät pitämään kylän elävänä kylätoiminnalla. Päijät-Hämeen kylät, Päijät-Hämeen liitto ja Hämeen työvoima- ja elinkeinokeskus valitsivat Villikkalan vuonna 2006 kymmenenneksi Päijät-Hämeen vuoden kyläksi.

"Villikkalanjärven joet" on EU-projekti, jossa pyritään kehittämään Villikkalanjärven jokienselvennä tilaa.

Villikkalan asutuksen arvellaan tulleen Hollolan suunnalta. Vuonna 1926 kylälle perustettiin kansakoulu, joka lakkautettiin vuonna 1971. Villikkalassa oli posti ja toinenselvennä kaupoista vuoteen 2000. Osuuskauppa Hämeenmaa perusti Salen 1992 Salmelaan. Myös Porlammilla ollut Osuuskauppa Hämeenmaan myymälä lakkautettiin, minkä jälkeen siellä jatkoi Tarmo-kauppa, joka on suljettu.

Villikkalassa on kulttuurihistoriallisiksi kohteiksi luokitellut Rasinmäen rinteet ja Villikkalan mylly.

  • Mäkelä, Hannu (toim.): Ajan kans' sano Askela : Villikkalan kyläkirja : Artjärven Villikkalan nuorisoseuran historiikki 1902-2002 sekä muuta totta ja vähän taruakin kylästä ja kyläläisistä. Villikkalan nuorisoseura 2002. ISBN 952-91-4384-2.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]