Villa Erik

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Villa Erik toimii entisen Hämeen Luontokeskuksen tiloissa Tammelassa. Eerikkilä Sport & Outdoor Resort osti kesällä Metsähallitukselta Ruostejärven rannalla sijaitsevan Hämeen Luontokeskuksen kiinteistön, jossa se oli toiminut vuokralaisena vuodesta 2018 lähtien. Samalla Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen asiakaspalvelu ja retkeilyneuvonta siirtyivät takaisin Metsähallitukselle.

Hämeen luontokeskukseen on lyhyt matka lounaispuolella sijaitsevalta Liesjärven kansallispuistosta. Kuva Kaksvetisen kodan eteläpuolelta, josta on opastein Ilvesreittiä pitkin 5,4 kilometriä luontokeskukselle.

Villa Erik Lounais-Hämeessä Tammelassa, Letkun kylässä, Ruostejärven virkistysalueella. Autolla Villa Erikille pääsee Helsingin tai Forssan suunnasta Valtatie 2:lta (Helsinki–Pori-tieltä), jolta käännytään opasteiden mukaisesti Ruostejärven virkistysalueelle, ajetaan 1,5 kilometriä ja käännytään vasemmalle pysäköintialueelle. Hämeenlinnan suunnasta tullaan Härkätielle ja Portaan kylän suunnasta tultaessa ajetaan opasteiden mukaan Ruostejärven pysäköintialueelle. Myös bussilla pääsee 1,5 kilometrin päähän Eerikkilän pysäkille.

Villa Erik on avoinna tilauksesta ryhmille niin yritystapahtumiin kuin perhejuhliin. Kesäisin Villa Erikissä avoinna kesäkahvila.

Luontokeskuksen tulevaisuus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tammelassa toimiva Eerikkilän Urheiluopisto ja Metsähallitus solmivat sopimuksen Hämeen luontokeskuksen toiminnan jatkamisesta Eerikkilän Urheiluopiston hallinnoimana. Luontokeskuksen palveluita kehitetään monipuolisemmaksi, tarkoituksena tehdä Hämeen luontokeskuksesta keskeinen paikka, josta matkaajat saavat tietoa alueen luontokohteista ja luontopalveluyrityksistä.

Luontokeskuksen toiminta on lakannut.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]