Viitakumpu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viitakumpu
Kaupunki Kouvola
Suuralue Keskusta
Kaupunginosa Tornionmäki
Pienalue nro 68
Postinumero 45200 (Kouvola)
Naapurialueet

Viitakumpu on Kouvolan pienalue Kouvolan keskustan suuralueella, Tornionmäen kaupunginosassa. Asutus koostuu 1970-luvulla rakennetuista kerrostaloista sekä muutamista omakoti- ja rivitaloalueista. Viitakummun palveluihin kuuluu päiväkoti, sekä asukastupa. Viitakumpu-Palokankaan kyläyhdistys ViiPa ry järjestää kesäisin kyläjuhlat. Viitakummun on suunnitellut arkkitehti Ensi R. Louhiluoto. Rakennusten sijoittelu on sekoitus vapaata luonnonmukaista suunnittelua sekä tuulimyllykorttelikaavaa.[1] Viitakummun väkiluku on noin 3000. Asukkaat kuvailevat kaupunginosaa miellyttäväksi ja rauhalliseksi.[2]

Liikuntaa voi harrastaa läheisellä jalkapallokentällä joka toimii talvisin luisteluratana, ja alueelta pääsee kevyen liikenteen väylää pitkin Käyrälammen uimarannalle. Alueen välittömässä läheisyydessä on pururatoja, jotka ovat talvisin hiihtolatuja.

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  1. Rurik Wasastjerna: Pikku-Palomäki – Kouvolan ensimmäinen lähiö Museovirasto. Museovirasto. Viitattu 8.2.2024.
  2. Marjo Latvanen: Kuusikymppinen Viitakumpu on 3 000 kouvolalaisen koti – Leena Lahtinen, 85, on asunut siellä yli puolet elämästään Kouvolan Sanomat. 13.5.2023. Viitattu 8.2.2024.