Vauhdilla Chicagoon

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vauhdilla Chicagoon
Planes, Trains & Automobiles
Planes trains and automobiles.jpg
Ohjaaja John Hughes
Käsikirjoittaja John Hughes
Tuottaja John Hughes
Pääosat Steve Martin
John Candy
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Paramount Pictures
Ensi-ilta 1987
Kesto 93 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Vauhdilla Chicagoon (engl. Planes, Trains & Automobiles) on yhdysvaltalainen komediaelokuva, jonka Paramount Pictures tuotti vuonna 1987. Sen on käsikirjoittanut, tuottanut ja ohjannut John Hughes. Pääosia esittävät Steve Martin ja John Candy.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Chicagolainen Neal Page (Steve Martin) työskentelee mainosalalla. Hän haluaa ehtiä kiitospäiväksi kotiin viettämään perheen kanssa kiitospäivää. Mutta lento Chicagoon peruuntuu huonon sään vuoksi, ja Neal joutuu pysähtymään jo Wichitaan. New Yorkista asti Nealia vaivannut suihkuverhojen renkaita myyvä puhumaan innostunut mies, Del Griffith (John Candy), pitää Nealille seuraa. Del tarjoaa motellihuonetta, jossa viettäisivät yön, jatkaakseen matkaa jollakin keinolla Chicagoon. Aamulla heidän rahansa on varastettu, joten matkasta on tulossa entistä hankalampi. Matka jatkuu junalla eteenpäin, mutta yllätykseksi juna menee epäkuntoon kesken matkan. Kaikkien matkustajien on käveltävä kilometrejä saavuttaakseen seuraavaan pysäkin. Neal joutuu jälleen tekemään yhteistyötä Delin kanssa. Reissu jatkuu linja-autolla St. Louisiin.

Kaikki lennot Chicagoon on varattu, joten lentoteitse on turha kuvitella pääsevänsä kotiin. Neal yrittää saada autoa, jolla matka jatkuisi, mutta huonoksi onneksi, se on varastettu parkkiruudusta. Hän tapaa jälleen tutun toverinsa, Del Griffithin, jonka kanssa jatkaa matkaa autolla kohti Chicagoa. Auto kuitenkin palaa, ja he ovat jälleen ilman kulkuneuvoa. Lopulta he pääsevät kuorma-auton kuormassa Chicagoon, joten onnellinen loppu on sinetöity.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.