Vakuutustutkinto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vakuutustutkinto (vakuutustutkinto, VTS) on vakuutusalalla työskenteleville tarkoitettu tutkinto, joka suoritetaan tenttimällä. Tutkinto ei ole alalla pakollinen, mutta vakuutusalan työnantajat arvostavat sen suorittamista. Tutkinto antaa yleiskuvan vakuutusalasta ja eri vakuutuslajeista. Vakuutusalan työehtosopimuksen mukaan tutkinnon suorittaneille maksetaan palkkaan VTS-lisää. Se on ollut kesäkuusta 2006 alkaen 66 euroa kuukaudessa.

Vakuutustutkinnon suorittaminen vaatii yhteensä kymmenen tentin läpäisemistä. Kaikille pakolliset aineet ovat vakuutusoppi, sosiaaliturva, vakuutusten markkinointi ja asiakaspalvelu sekä vakuutustalous. Muut kuusi tenttiä voi valita vapaasti seuraavista vaihtoehdoista: työeläkevakuutus, omaisuuden vakuuttaminen, jälleenvakuutus, kuljetusvakuutus, lakisääteinen tapaturmavakuutus, liikeviestintä, moottoriajoneuvovakuutukset, riskienhallinta, työelämän kehittäminen, vapaaehtoinen henkilövakuutus ja vastuuvakuutus. Tutkinnon laajuus on ainevalintojen mukaan 13 - 16,5 opintoviikkoa. Sen suorittaminen kestää yleensä 1,5 - 3 vuotta.

Tutkinnosta vastaa FINVA eli Finanssi- ja vakuutuskoulutus. Tenttejä järjestetään vuosittain tammi-, touko- ja elokuussa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FINVA