Vahterus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vahterus
Vahterus-logo.png
Tunnuslause We build heat exchanger solutions for the next generation.
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1990
Perustaja Mauri Kontu
Toimitusjohtaja Mauri Kontu
Kotipaikka Kalanti
Toimiala konepajateollisuus
Tuotteet Plate & Shell -lämmönsiirrin
Liikevaihto Laskua 32,198 miljoonaa EUR
Tilikauden tulos Laskua 2,053 miljoonaa EUR
Henkilöstö 250
Tytäryhtiöt Vahterus UK Ltd, Vahterus GmbH ja Vahterus Heat Exchangers Shanghai Co., Ltd, Vahterus Americas LLC
Kotisivu vahterus.com

Vahterus on vuonna 1990 perustettu levylämmönsiirtimiä valmistava yritys, joka on hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä ja markkinajohtaja[1][2]. Vuonna 1990 perustettu perheyritys[3] työllistää yli 250 henkilöä Suomessa ja tytäryhtiöissään Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja Kiinassa. Vahteruksen suunnittelemia ja valmistamia levylämmönsiirtimiä käytetään yli 50 maassa energia-, prosessi ja kemianteollisuuden sekä kylmätekniikan sovelluksissa[4][3].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vahterus on Mauri ja Sinikka Konnun perustama suomalainen perheyritys[4], joka kehittää ja valmistaa lämmönsiirtimiä tulevaisuuden tarpeisiin[5]. Yritys perustettiin vuonna 1990 Vakka-Suomessa sijaitsevaan Vahteruksen kylään, jonka mukaan se myös nimettiin[3]. Ensimmäinen toimipaikka oli vanha maatila. Lähes kolmenkymmenen vuoden liiketoiminnan, kansainvälistymisen[2][6] ja kasvun[1][7] jälkeen yritys työllistää 250 henkilöä Suomessa ja tytäryhtiöissään Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja Kiinassa.

Toimialat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vahteruksen suunnittelemia ja valmistamia levylämmönsiirtimiä käytetään yli 50 maassa energia-, prosessi ja kemianteollisuuden sekä kylmätekniikan sovelluksissa[6][3][4].

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2010 Vahterukselle myönnettiin Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto[5] ja Turun kauppakamarin vientipalkinto[7]. Vuonna 2012 Turun kauppakorkeakoulun johtamiskoulutusyksikkö TSE exe valitsi Vahterus Oy:n toimitusjohtaja Mauri Konnun vuoden johtajaksi[8].

Vuonna 2015 Vahterus sai Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinnon[4][1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]