Utain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Utain
Lehtityyppi aikakauslehti
Julkaisija Viestinnän, median ja teatterin yksikkö, Tampereen yliopisto
Perustettu 2002 [1]
Lakkautettu 2017 [1]
Päätoimittaja Ari Heinonen (vs.)
Sitoutuneisuus Sitoutumaton
Kotikunta Tampere
Kotimaa Suomi Suomi
Ilmestymistiheys 12 kertaa vuodessa
Aiheesta muualla
utain.uta.fi

Utain oli Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen viikkolehti. Lehti ilmestyi vuodesta 2002 lähtien painettuna ja vuodesta 2003 lähtien verkkolehtenä. Lehteä julkaisi Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikkö, entinen tiedotusopin laitos. 2017 lehti yhdistyi monimediajulkaisu Moreenimediaan.[2]

Lehti ilmestyi kerran viikossa torstaisin opetuskausina, lokakuusta helmikuuhun. Painettu lehti oli luettavissa verkossa digilehtenä. Lisäksi julkaistiin verkkolehteä.

Lehden nimi yhdistyi Tampereen yliopistoon (uta.fi). Sen pohjana oli muinaissuomalainen verbi utaista, joka tarkoittaa utelemista ja kyselemistä. Lehden tarkoituksena oli toimia yliopiston toimittajaopiskelijoiden opetuslehtenä ja julkaisufoorumina. Lehti uudistui syksyllä 2011.

Lehden ensisijaisena tarkoituksena oli toimia oppimisympäristönä tiedotusopin opiskelijoille. Toimittajina työskenteli tiedotusopin pääaineopiskelijoita ja kuvajournalismin opiskelijoita. Opetus viikkolehden toimituksessa on toimitustyön simulaatiota, joka tarjoaa mahdollisuuden soveltaa journalismista ja yhteiskunnasta omaksuttuja tietoja sekä taitoja ammatillisessa ympäristössä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.