Käyttäjä:DiamonDie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olen 27-vuotias helsinkiläinen toimittaja-kirjailija-lääketiedekirjoittaja-kääntäjä, tosin asun nykyään Amsterdamissa. Kiinnostuksen kohteisiini kuuluvat mm. kirjallisuus ja luova kirjoittaminen, elektroninen musiikki, taide, kasvit, matkustaminen, aktivismi, valokuvaus, ruoanlaitto ja ruokakulttuuri (erityisesti Etelä-Aasian maat), lääketiede (erityisesti immunologia, endokrinologia, farmakologia, onkologia, neurologia, psykiatria ja ravitsemustiede). Finn Lectura on julkaissut minulta kaksi lääketiedeaiheista tietokirjaa (CFS:n ja fibromyalgian hoito sekä Hankala potilas vai hankala sairaus) sekä kirjan Näin käytät Twitteriä. Esikoisromaanini Marian ilmestyskirja ilmestyi Muruja-kustannukselta lokakuussa 2011.

Wikipediaa olen muokannut vuodesta 2005, englanninkielistä hieman enemmän kuin suomenkielistä. Muokkauksia ei ole takana kovin paljoa, vaikka selaankin sivustoa päivittäin, ja nyt viime vuosien aikana aktiivisuus on lopahtanut. Pääasiassa muokkaan artikkeleita, jotka käsittelevät lääketiedettä, jossain määrin myös esimerkiksi ruokaa, musiikkia, kasveja ja demoskeneä käsitteleviä artikkeleita. Enimmäkseen korjailen linkkejä, wikitän sekä korjailen tyyliä, rakennetta ja kirjoitusasua, mutta toki myös jaan tietojani muiden kanssa. Olen luonut myös useita uudelleenohjaussivuja - tämä osuus suomenkielisessä Wikipediassa tuntuu olevan hieman huonolla mallilla.

Olen aloittanut (ja useimmat näistä myös lähes kokonaan kirjoittanut) seuraavat artikkelit:

Omia kotisivuja olen ylläpitänyt vuodesta 1997 ja ne löytyvät osoitteesta http://www.fiikus.net. Minut tavoittaa ehkä parhaiten IRCistä, IRCnetissä nickillä DiamonDie.