Ural Airlines

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ural Airlines on lentoyhtiö, joka on perustettu Venäjän Jekaterinburgissa. Yhtiö liikennöi reitti- ja tilauslentoja koti- ja ulkomaille. Päätoimipaikka sijaitsee Jekaterinburgissa Koltsovon kansainvälisellä lentoasemalla.

Finnair aloitti yhteistyössä Ural Airlinesin kanssa suorat lennot Helsingin ja Jekaterinburgin välillä 2. syyskuuta 2008. Reittiä liikennöidään kolmesti viikossa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sverdlovskin valtiollinen ilmailuyhtiö perustettiin vuonna 1943. Ural Airlines on osakeyhtiö, joka on rekisteröity Venäjän lain alaisuudessa joulukuussa 1993. Rekisteröintiä edelsi valtion ilmailuyhtiön jakaminen lentoyhtiöksi ja Jekaterinburgin lentoasemaksi. Ural Airlines -lentoyhtiö perustettiin ja liiketoiminta aloitettiin 28. joulukuuta 1993. Pääomistajat ovat Ural Wings 65,77%:n osuudella ja Ural Transport Bank 14,67%:n osuudella. Yhtiö työllistää 1390 henkilöä.

Viime aikoina on kalustoon hankittu Airbus A320-laivastoa. Yrityksen kerrotaan edistyneen pyrkimyksissään hankkia käytettyjä ATR 42 ja ATR 72 -koneita kotimaan reiteille.

Laivasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ural Airlines Airbus A320-200.

Kyseessä on tilanne 1. syyskuuta 2008, jolloin laivaston keski-ikä oli 16 vuotta.