Ulquiorra Cifer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ulquiorra Cifer
Luoja(t) Tite Kubo
Näyttelijä(t) Japani Daisuke Namikawa
Yhdysvallat Tony Oliver
Kustantaja Shūeisha
Henkilötiedot
Koko nimi Ulquiorra Cifer
Ammatti Espada
Asuinpaikka Hueco mundo
Suhteet
Tutut Sosuke Aizen, Yammy Rialgo

Ulquiorra Cifer (ウルキオラ・シファー, Urukiora Shifā) on fiktiivinen anime- ja mangahahmo Tite Kubon luomassa Bleach-sarjassa. Hän on yksi sarjan päävastustajista. Alkuperäisenä äänenä toimii Daisuke Namikawa.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän esiintyy ensimmäisen kerran mangassa 22, luvussa 109 ja animen 113 jaksossa. Hän on Arrancar ja kuuluu espadoihin. Hän on neljäs espada eli hän on neljänneksi vahvin. Hän on Ichigo Kurosakin yksi pahimmista vastustajista Aizenin ja Grimmmjow'n lisäksi.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten useimmilla arrancareilla hänellä on hollow-naamion jäänne kasvoillaan. Ulquioirran naamio on kuin puolikas kypärää, jossa on sarvi, joka peittää hänen päänsä vasenta puolta. Hän on kalpea mies, jolla on mustat hiukset ja vihreät kissamaiset silmät. Hänellä on mustat huulet ja hänen kyntensä ovat mangassa mustat. Kuten kaikki arrancarit, niin hän käyttää valkoisia vaatteitta. Ulquiorran hollow-reikä sijaitsee hänen rintalastassaan ja espada-numero sen vasemmalla puolella. Hänen pituutensa on 169 cm ja paino on 55 kg.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulquiorra on luonteeltaan hyvin kylmä, melankolinen, hiljainen, sisäänpäin vetäytyvä ja uskollinen Aizenille. Luonteensa vuoksi hän on erittäin kylmä ja välinpitämätön toisia kohtaan. Sen kuulee jopa hänen surullisesta äänestänsä. Hänen kasvoillansa on aina vakava, jopa surullisen näköinen ilme. Sarjan etedessä voitaan huomata usein hänen jäävän pohtimaan asioita itsekseen, mikä kielii hänen sisäänpäin vetäytyneisyydestään. Sisäänpäin kääntyneisyydestä kielii myös se, ettei edes Aizen tai ylipäätään kukaan muu, tiennyt hänen toisesta vapautuksestaan ennen kuin hän käytti sitä Ichigo Kurosakia vastaan. Ulquiorran toisesta vapautuksesta ei siis saanut tietää kuin Ichigo Kurosaki ja Ichigon ja Ulquiorran taistelukentälle saapuneet Orihime Inoue ja Uryū Ishida. Hän uskollisuudestaan kielii se, kuinka kurinalaisesti hän tottelee Aizenia ilman minkäänlaisia vastaväitteitä. Hän on yksi Aizenin uskollisimmista alaisista, sillä useat Arrancarit ovat joko väheksyneet tai kapinoineet Aizenin käskyjä vastaan tai jopa yrittäneet pettää hänet. Jopa Gin Ichimaru yritti tappaa Aizenin bankaillansa.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulquiorra on yksi neljästä Espadojen Vasto Lordesta, joka tekee hänestä uskomattoman voimakkaan. Hänen Espada numeronsa on 4, joten häntä pidetään 4 voimakkaimpana Espadana. Tämä on kuitenkin pelkkää harhaluuloa, koska Ulquiorra on ainoa Arrancar, joka on onnistunut saavuttamaan toisenkin miekan vapautuksen (joka 5–10-kertaistaa ensimmäisen vapautuksen voimat, joka myös moninkertaistaa hänen voimansa). Tämä tekee Ulquiorrasta espadojen voimakkaimman jäsenen. Ulquiorran kykyihin kuuluu muun muassa luoda tyhjästä keihäitä, joiden kosketuksesta syntyvä räjähdys vastaa atomipommia.

Esiintyminen sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ulquiorra tavataan ensimmäisen kerran sarjassa kun hän saapuu ihmisten maailmaan espada-Yammyn kanssa tiedustelutehtävän merkeissä. Kaksikko kohtaa paikalle saapuneen Yasutora Sadon, jonka apuna toimii Orihime Inoue, joka ei voi kykyjensä vuoksi taistella, sillä Soul Societyssa hänen taistelukykynsä tuhottiin, jolloin hänelle jäi vain kilpi- ja parannusvoimat. Yammy voittaa helposti Sadon aiheuttaen tälle vakavia vammoja hänen oikeaan käteensä. Yammy on aikaisessa käydä Orihimen kimpuun kunnes Ichigo Kurosaki saapuu paikalle. Ichigo aloittaa taistelun Yammyn kanssa. Ichigo näyttää ensin olevan voitolla – jopa niin paljon että hän onnistuu bankainsa avulla leikkaamaan Yammylta käsivarren irti. Kuitenkin kesken taistelun Ichigon sisäinen hollow alkaa häiritä Ichigoa, mitä Yammy käyttää hyväkseen hyökkäämällä Ichigon ja Orihimen kimppuun. Pian paikalle saapuu Kisuke Uraha ja Yoruichi, joista Yoruichi puolestaan alkaa löylyttää Yammya. Yoruichi luulee Yammyn hävinneen, kunnes tämä käyttää ceroa, jonka Kisuke torjuu shikainsa avulla. Kisuke käyttää shikainsa hyökkäyskykyä Yammya vastaan, mutta sivussa seissyt Ulquiorra pelastaa Yammyn tuhomalla yhdellä käden liikkeellä Uraharan hyökkäyksen.