Orihime Inoue

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Orihime Inoue (井上織姫, Inoue Orihime) on fiktiivinen henkilö manga- ja animesarjassa Bleach. Hän on päähenkilö Ichigo Kurosakin luokkatoveri ja myös rakastunut Ichigoon.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orihimen isoveljen sanojen mukaan "hänen äitinsä oli lutka" ja isä käyttäytyi väkivaltaisesti Orihimea ja hänen isoveljeään kohtaan, kunnes veli tuli täysi-ikäiseksi ja muutti pois ottaen Orihimen mukaansa. He elivät yhdessä, kunnes veli kuoli Orihimen ollessa noin 10-vuotias. Orihime asui yksin, kunnes tapasi Tatsuki Arisawan, joka suostutteli hänet aloittamaan lukio-opinnot. Ajan myötä Orihime pääsi veljensä kuolemasta yli.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orihimen veljen haamusta tulee animen 2. jaksossa hollow, joka hyökkää Orihimen kimppuun raivoissaan siitä, että Orihime lopetti hänen suremisensa. Raivo johtui hollow'sta. Ichigo ja Rukia Kuchiki onnistuvat kuitenkin suojelemaan Orihimeä. Ichigon ollessa alakynnessä Orihime alkaa puhua veljelleen ja kertoo, että ei ollut lopettanut suremista, vaan suri yhä sisäisesti. Sen seurauksena veljen hollow-naamio murtui, ja hän lävisti itsensä Ichigon zanpakutō-miekalla lähettäen näin itsensä Soul Societyyn. Orihime on rakastanut Kurosaki Ichigoa koko ikänsä, mutta kun Ichigo ei edes näe Orihimeä niin hän purkaa tunteitansa Matsumotolle.

Orihimen veljen mennessä eteenpäin Orihimen hiusneulat, jotka hän oli saanut lapsena veljeltään, aktivoituivat ja Orihime sai käyttöönsä kuusi "sielunsa tuotosta": kaksi parantavaa Hinagikua, kolme kilven luovaa Shun'ōta ja hyökkäävän Tsubakin. Orihime käyttää voimiaan ensimmäistä kertaa 13. jaksossa, kun hollowien ja ihmisten maailman väliin repeytyy portti. Kun Ichigo päättää lähteä pelastamaan Rukiaa Soul Societystä, missä hänet aiotaan teloittaa sääntöjen rikkomisesta, Yoruichi Shihōin alkaa kouluttaa Orihimea ja Yasutora Sadoa. Soul Societyssä Orihime kohtaa taistelussa vain yhden shinigamin, joka hyökkää hänen ja Uryū Ishidan kimppuun heidän etsiessä Rukiaa. Mangassa Aizenin joukot saavat Inouen omalle puolelleen. Ulquiorra eli espada 4 saa tehtäväksi pitää Orihimesta huolta. Ichigo, Uryu, sado ja joukko sihigameja lähtevät hakemaan Orihimea takaisin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnetuksi internet-ilmiöksi muodostuneessa animaatiovideossa Orihime Inoue on yhdistetty suomalaiseen kansanmusiikkiyhtye Loituman esittämään Ievan polkka -kansanlauluun. Videossa toistuvat viisi kuvaa, joissa Orihime Inoue pyörittää talvisipulia ja näyttää laulavan laulun kertosäettä. Video tunnetaan englanninkielisellä nimellä ”Loituma Girl”.