Orihime Inoue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

  Orihime Inoue (井上織姫, Inoue Orihime) on kuvitteellinen henkilö manga- ja animesarjassa Bleach. Hän on rakastunut sarjan päähenkilöön, luokkatoveriinsa Ichigo Kurosakiin.

Vuonna 2006 tunnetuksi internet-ilmiöksi muodostuneessa animaatiovideossa Orihime Inoue on yhdistetty suomalaiseen kansanmusiikkiyhtye Loituman esittämään Ievan polkka -kansanlauluun. Videossa toistuvat viisi kuvaa, joissa Orihime Inoue pyörittää talvisipulia ja näyttää laulavan laulun kertosäettä. Englannin kielellä video tunnetaan nimellä ”Loituma Girl”.[1]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orihimen isoveljen sanojen mukaan "hänen äitinsä oli lutka" ja isä käyttäytyi väkivaltaisesti lapsiaan kohtaan, kunnes veli tuli täysi-ikäiseksi ja muutti pois ottaen Orihimen mukaansa. Sisarukset elivät yhdessä, kunnes veli kuoli Orihimen ollessa noin 10-vuotias. Orihime asui yksin, kunnes tapasi Tatsuki Arisawan, joka suostutteli hänet aloittamaan lukio-opinnot. Ajan myötä Orihime pääsi veljensä kuolemasta yli.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orihimen veljen haamusta tulee hollow, joka hyökkää Orihimen kimppuun raivoissaan siitä, että tämä lopetti hänen suremisensa. Ichigo ja Rukia Kuchiki onnistuvat kuitenkin suojelemaan Orihimeä. Ichigon ollessa alakynnessä Orihime alkaa rauhoitella veljeään ja kertoo hänelle, ettei ollut lopettanut suremista, vaan suri yhä sisäisesti. Sen seurauksena veljen hollow-naamio murtui ja hän lävisti itsensä Ichigon zanpakutō-miekalla lähettäen näin itsensä Soul Societyyn. Orihime on rakastanut Kurosaki Ichigoa koko ikänsä, mutta koska Ichigo ei edes huomaa Orihimeä, hän purkaa tunteitansa Matsumotolle.

Orihimen veljen päästyä eteenpäin Orihimen hiusneulat, jotka hän oli saanut lapsena veljeltään, aktivoituivat. Silloin Orihime sai käyttöönsä kuusi "sielunsa tuotosta": kaksi parantavaa Hinagikua, kolme kilven luovaa Shun'ōta ja hyökkäävän Tsubakin. Orihime käyttää voimiaan ensimmäistä kertaa, kun hollowien ja ihmisten maailman väliin repeytyy portti. Kun Ichigo päättää lähteä pelastamaan Rukiaa Soul Societystä, missä hänet aiotaan teloittaa sääntöjen rikkomisesta, Yoruichi Shihōin alkaa kouluttaa Orihimea ja Yasutora Sadoa. Soul Societyssä Orihime kohtaa taistelussa vain yhden shinigamin, joka hyökkää hänen ja Uryū Ishidan kimppuun heidän etsiessä Rukiaa. Mangassa Aizenin joukot saavat Inouen omalle puolelleen. Ulquiorra eli joukkojen 4. espada saa tehtäväkseen pitää Orihimesta huolta. Ichigo, Uryu, Sado ja joukko shinigameja lähtevät hakemaan Orihimea takaisin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hittibiisi kulman takaa Helsingin Sanomat. 9.7.2006. Viitattu 15.1.2019.