Ichigo Kurosaki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ichigo Kurosaki
Ichigo Kurosaki animessa
Ichigo Kurosaki animessa
Luoja(t) Tite Kubo
Näyttelijä(t) Japani Morita Masakazu
Yhdysvallat Johnny Yong Bosch
Ensi-
esiintyminen
manga 1
Kustantaja Shūeisha
Henkilötiedot
Koko nimi Ichigo Kurosaki
Ammatti Opiskelija/Shinigamin sijainen, Visored, Fullbringer
Ikä 15, aikahypyn jälkeen 17
Asuinpaikka Karakura
Suhteet
Muut sukulaiset Isshin Kurosaki (isä)
Masaki Kurosaki (äiti, kuollut)
Yuzu Kurosaki (sisko)
Karin Kurosaki (sisko)

Ichigo Kurosaki (黒崎一護, Kurosaki Ichigo) on fiktiivinen manga- ja animehahmo Tite Kubon luomassa Bleach-sarjassa. Hän on sarjan päähenkilö. Alkuperäisenä äänenä toimii Masakazu Morita.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ichigo on syntynyt 15. heinäkuuta ja on 15-vuotias. Hän asuu Karakuran kaupungissa kahden pikkusiskonsa, Yuzun ja Karinin, ja isänsä, Isshinin, kanssa. Hollow nimeltä Grand Fisher tappoi Ichigon äidin, Masaki Kurosakin, Ichigon ollessa yhdeksänvuotias. Ichigo joutuu usein tappeluihin hiusvärinsä takia, joka sattuu luonnostaan olemaan oranssi. Ichigon nimi tarkoittaa "ensimmäistä" (ichi) ja "suojelijaa" (go). Ichigo tarkoittaa myös numeroita 1 (ichi) ja 5 (go) ja numerot nähdäänkin monessa yhteydessä sarjassa, muun muassa roikkumassa Ichigon huoneen ovessa. Kanjimerkein kirjoitettu "ichigo" tarkoittaa mansikkaa, josta Ichigo on saanut kuulla muutaman kerran mangassa. Toistaiseksi ainoastaan Ikkaku Madarame on sanonut pitävänsä nimestä, sillä kummankin nimet ovat synonyymeja samalle numerolle.

Ichigo antaa itsestään usein vaikutelman, että hän on etäinen ja kylmä luonne, ja omien sanojensa mukaan hän on rakentanut imagoaan koulussa vuosia. Todellisuudessa Ichigo välittää perheestään ja ystävistään enemmän kuin mistään muusta, ja useammin kuin kerran hän on asettanut oman elämänsä vaakalaudalle pelastaakseen perheensä ja ystävänsä. Ichigon ystävät luottavat hänen pärjäävän aina ja Ichigo pyrkii itsekin olemaan vahvempi puolustaakseen muita. Ichigo on kuitenkin jääräpäinen ja useimmiten hänelle on tästä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan ensimmäisessä jaksossa shinigami Rukia Kuchiki törmää Ichigoon suojellessaan Karakuraa hollow'eilta. Ichigo ei olisi nähnyt Rukiaa ilman vahvaa henkipainettaan reiatsua, jonka ansiosta hän pystyy näkemään kuolleita sieluja, ns. haamuja. Hollow hyökkää Ichigon perheen kimppuun haistaessaan tämän vahvan henkipaineen ja Ichigo yrittää epätoivoisesti pelastaa perheensä. Tästä seurauksena Rukia haavoittuu suojellakseen Ichigoa, jolla ei ihmisenä olisi mitään mahdollisuuksia hollow'ia vastaan. Haavoittuneen Rukian on luovutettava osa voimistaan Ichigolle, jotta tämä voisi pelastaa perheensä hollow'n hyökkäykseltä. Ichigo ottaa kuitenkin vahingossa kaikki Rukian voimat, eikä Rukia pysty palaamaan Soul Societyyn, sielujen kaupunkiin, vaan jää auttamaan Ichigoa.

Yleistä tietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Zanpakutō: Zangetsu (斬月, Viiltävä kuu)
  • Normaalimuoto: Ichigon miekka on jo normaalissamuodossaan erityisen suuri leveäteräinen katana, joka muistuttaa kovasti Rukian miekkaa sen ollessa normaalimuodossa. Kubo on itse sanonut, että on tarkoituksella tehnyt miekoista samankaltaiset, saihan Ichigo voimansa Rukialta.
  • Shikai: Zangetsun shikai on pysyvä Ichigon suuren henkipaineen takia. Miekan kahvan ympärille kiertyy valkoinen silkkiliina, joka kiertyy myös koko miekan ympärille, kun Ichigo laittaa sen pois. Käyttämättömänä Zangetsu roikkuu Ichigon selässä punaisen hihnan varassa, jonka ympärille silkkiliina on itse kiertynyt.
Zangetsun kyky on iskun hetkellä syödä Ichigon henkipainetta ja ampua sitä erittäin tiheänä miekan kärjestä, tehden miekan viillosta valtavan. Kyvyn nimi on: Getsuga Tenshō (月牙天衝, Taivaan lävistävä kuun hammas).
  • Bankai: Tensa Zangetsu (天鎖斬月, Taivaan ketju leikkaa Kuun). Ichigo saa Zangetsun hengen kantamaa takkia muistuttavan mustan repaleisen takin, ja miekka muuttuu pitkäksi katanaksi. Miekka on kauttaaltaan musta, sen suojus on manjin eli hakaristin muotoinen (kaukoitäisen mytologian voittamattomuuden merkki) ja kahvan päässä on lyhyt ketju. Tensa Zangetsu tekee Ichigosta erittäin nopean ja hän voi käyttää shunpoa silminnähden rajattomasti. Myös bankai-muodossaan Zangetsun Getsuga Tenshō on paljon voimakkaampi, ja sen väri on myös erilainen: verenpunaisia reunuksia vaille kauttaaltaan musta.
  • Ichigon toinen lisävoiman lähde löytyy hänen hollow-muutoksestaan. Menetettyään shinigami-voimansa Rukian isoveljen, Byakuyan hyökätessä, Urahara Kisuke lupasi auttaa Ichigoa samaan menettämänsä voimat takaisin. Ollessaan Uraharan koulutuksessa, ennen Soul Societyyn tunkeutumista, yksi koulutustehtävistä sisälsi mm. nousemisen kädet kidoolla sidottuina suunnattoman syvästä kuopasta, Shattered Shaftista. Kuopasta nousun piti onnistua ennen kuin 72 tunnin aikaraja tuli täyteen, sillä muutoin Ichigo olisi muuttunut hollow'ksi. Ichigo oli jo lähes muuttunut hollow'ksi, mutta suunnattoman voimanpurkauksen ansiosta hän onnistui nousemaan kuopasta. Silti hänen kasvoillaan oli myöhemmin tunnetuksi tullut hollow-naamio, joka nähdään sarjassa useita kertoja. Ilmeisesti juuri Uraharan koulutuksessa sattuneen tapauksen takia Ichigon "sisäinen hollow" herää. Tämä sisäinen hollow herää erityisesti häviön hetkillä ja pakottaa itsensä pintaan hallitakseen Ichigon kehoa sekä saadakseen käyttöön tämän voimat. Tämä alkaa piinata Ichigoa, ja Visoredien ryhmän antaman koulutuksen avulla hän alkaa hallita hollow'taan. Niin kutsutussa Hollowikaatiossa Ichigon kasvoille ilmestyy hollow-naamion ja hänen voimansa moninkertaistuvat - lähes yhtä suuriksi kuin vahvimmilla Espadoilla.